Помош и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Да знаеа убаво да си се согласат ати и овие шо ги прават игриве немаше да има потреба од мое трпење...
Две нови игри, во размак од 2-3 недели излегуваат, едната тера, другата не тера со драјвери од Септември 2011 и обратно за последни официјални драјвери..
И ја треба да трпам, мрш бе.

Дај му тимвивер на Psyside да му помине мерак ;)
ќе ми заебе нешто, ќе ми отидат 500gb порки

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абе нуб, ти пишав и по пп...

Значи за да играш нова игра како што треба, драјверите мораат да имаат профил за неа, и додатен CAP профил кој е во согласност со најновата финализирана или абдејтувана верзија на играта (нов пач) или нешто слично, чим се смени кодот доаѓаат и потенцијални проблеми, тие CAP профили се инсталираат посебно од CCC.

12.7 е најдобриот драјвер кој AMD во последниве 2 години го направиле, дава феноменални перформанси, никакви проблеми (најчесто) и пред се овозможува ultra мазен гемплеј, без статер и дропoви на фремови, тој ист драјвер се користеше за лансирање на најдобрата карта на AMD! 7970Ghz едиција, и во некои игри дава и до 40% подобри перформанси во спроедба со 12.6!

Дали мислиш дека во момент кога АMD се бори со GTX680 до крајни сили, би го користеле тој драјвер за промоција на својата најдобра карта? значи разликата од бета до WHQL драјвер е само сертификатот што го дава Микрософт, друга разлика НЕМА, потолно ИСТ Е. Зборот бета не важи веќе кај драјверите на AMD/Nvidia веќе цела една година....бета = не значи не тестиран или use at your own risk како порано, аман веќе сватете.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Најновиот за Geforce 8500 GT ама џабе.И со најнов драјвер пак се смрзнува на првата мисија во Њујорк.Ќе попие анинстал.
Треба да ги избришеш претходните драјвери скроз, пред да инсталираш нов, дали го направи тоа? ако не uninstall на драјверот од control panel, данлоуд на бета верзија најновиот доле на страната (избери соодветен оперативен ситем прво и карта) симни го тој драјвер и рестарт, потоа кога ќе дојдеш до Windows, при инсталација на новиот избери кастом, одштиклирај Nvidia HD Audio/3D и такви срања, остај само display drivers & physyx, идеш next и селектираш perform clean install, кога ќе заврши рестарт, и кога ќе дојдеш до Windows го инсталираш и ова.

Можно е да не помогне, ама вреди да се проба.

Исто така не е лошо да ми кажеш во Event Viewer>System>Logs дали имаш црвени ерори веднаш после перидот кога ти замрзна системот т.е. најдобро да го репродуцираш еророт и да видиш дали ќе даде ерор и каков.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.597
Поени од реакции
59.366
После долго време добив желба пак да ја поиграм Test Drive Unlimited
Но страшно ме нервираат цените на колите. Мислам дека имав сретнато некој мод за реални цени...запознаени сте со ова ? Дали навистина постои таков мод, и како се вика ?
Ај уште еднаш да прашам
Веќе ја поминав до пола :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Треба да ги избришеш претходните драјвери скроз, пред да инсталираш нов, дали го направи тоа? ако не uninstall на драјверот од control panel, данлоуд на бета верзија најновиот доле на страната (избери соодветен оперативен ситем прво и карта) симни го тој драјвер и рестарт, потоа кога ќе дојдеш до Windows, при инсталација на новиот избери кастом, одштиклирај Nvidia HD Audio/3D и такви срања, остај само display drivers & physyx, идеш next и селектираш perform clean install, кога ќе заврши рестарт, и кога ќе дојдеш до Windows го инсталираш и ова.

Можно е да не помогне, ама вреди да се проба.

Исто така не е лошо да ми кажеш во Event Viewer>System>Logs дали имаш црвени ерори веднаш после перидот кога ти замрзна системот т.е. најдобро да го репродуцираш еророт и да видиш дали ќе даде ерор и каков.
Од дамна Nvidia го имаат решено ова со бришењево и рестартирањево. Кога инсталираш нов драјвер, бираш Clean Install и брише и инсталира од корен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Од дамна Nvidia го имаат решено ова со бришењево и рестартирањево. Кога инсталираш нов драјвер, бираш Clean Install и брише и инсталира од корен.
Да, ама најдобро е прво да се одстранат мануалено претходните драјвери, па после рестарт> perform clean install, just to make sure :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.597
Поени од реакции
59.366
Сега ми текна на една друга работа.. инсталира пач 1.66а пред да почнеш да играш?
Не...Порано имав еднаш инсталирано и ми се заеба играта...некој ерор ми јавуваше

Но сеа ќе пробам пак...можеби некој лош пач сум имал симнато :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не...Порано имав еднаш инсталирано и ми се заеба играта...некој ерор ми јавуваше

Но сеа ќе пробам пак...можеби некој лош пач сум имал симнато :)
Само знај, нема да можеш да продолжиш да играш од каде што си сега. Ако си спремен на тоа, симни го пачот од тука, а крак побарај на gamecopyworld.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.597
Поени од реакции
59.366
Само знај, нема да можеш да продолжиш да играш од каде што си сега. Ако си спремен на тоа, симни го пачот од тука, а крак побарај на gamecopyworld.
Уфф сеа ме замисли, а веќе бев спремен да го инсталирам...
Голем дел од трките поминав, и не ми се почнува пак од почеток.
А кој се предностите со пачот, ќе ми се исплати ли да почнувам од почеток ? :D

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Уфф сеа ме замисли, а веќе бев спремен да го инсталирам...
Голем дел од трките поминав, и не ми се почнува пак од почеток.
А кој се предностите со пачот, ќе ми се исплати ли да почнувам од почеток ? :D
Не знам, никогаш ја немам играно.. вчера ја инсталирав само колку за да видам дали ќе работи. Можеш да прочиташ што е сменето на линкот кој го напишав погоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom