Помош и совети

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Не ги поделувај нема да може да се инсталира после.. Пробај купи DVD CD од 15 гига.. И режи на него.. Овде во Штип има во Туш и во Тинекс 15 гига цедиња.. А за во Скопје незнам :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Чекај, сега видов. Едниот диск што го екстрактирав има 7,03GB
--- надополнето: 21 јули 2012 во 21:20 ---
Не ги поделувај нема да може да се инсталира после.. Пробај купи DVD CD од 15 гига.. И режи на него.. Овде во Штип има во Туш и во Тинекс 15 гига цедиња.. А за во Скопје незнам :D
Имаш право, најдобро е така.
--- надополнето: 21 јули 2012 во 21:23 ---
Абе не била 13GB, двата диска биле по 7,5GB(моја грешка :D). Ама пак е многу.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Колку си сигурен? Кога ќе ги екстрактира ќе ја има цела инсталација во еден фолдер и нема да му треба daemon tools и слична програма да ја инсталира. После ќе ги архивира фајловите како му одговара од по 4 или 8 гига. Ја сум правел така со едно исо и ок испадна а со две не сум пробал ама сигурно е исто.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Колку си сигурен? Кога ќе ги екстрактира ќе ја има цела инсталација во еден фолдер и нема да му треба daemon tools и слична програма да ја инсталира. После ќе ги архивира фајловите како му одговара од по 4 или 8 гига. Ја сум правел така со едно исо и ок испадна а со две не сум пробал ама сигурно е исто.
Нема да работи, сум пробал со две iso.
Работи само со едно iso дека ја има цела инсталација готова, а со две исо инсталацијата е поделена и за да ја склопиш во една некои фајлови ке се избришат/изменат па нема да завршиш работа. Ако сакате слободно експериментирајте, нема да ви успее.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Нема да работи, сум пробал со две iso.
Работи само со едно iso дека ја има цела инсталација готова, а со две исо инсталацијата е поделена и за да ја склопиш во една некои фајлови ке се избришат/изменат па нема да завршиш работа. Ако сакате слободно експериментирајте, нема да ви успее.
Zakonceto кажа дека двете му се по 13 гига и затоа таа солуција ја предложив, а испадна дека му се двете по 7 гига скоро. Затоа нека ја изреже на 2 dual layer и готова работа.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Кај има такви и колку се? :)
Би требало да ги има секаде каде што продаваат обични празни DVD.. Еми, АМЦ итн. Порано беа 350-500 денари за 10 парчиња, сега не знам.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ќе си купам едно јако усб и завршена работа. Со цедињата додека се маткам ништо нема да направам. ;)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
момци, додека ја го инсталирам првото цд ми го бара второто цд од играта. како се праеше ова? сто години немам инсталирано игра :oops:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
момци, додека ја го инсталирам првото цд ми го бара второто цд од играта. како се праеше ова? сто години немам инсталирано игра :oops:
Извади го првото и стави го второто, ќе треба ваљда да стиснеш ок, или па играта сама ќе продужи со инсталација :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Значи кога го инсталираш првото ЦД и кога ќе ти го побара второто, само ќе го извадиш првото го ставаш второто и ОК. Ако инсталираш преку Даемоон Тулс кога ќе ти го побара второто само идеш кај второто и кликаш "Mount image" и ОК.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
преку исо го инсталирам. значи како што кажа закончето? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom