Помош и совети

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не се секирај, не е од 15.000 со се монитор, 33.000 е само куќиште.
Неможам да ти кажам шо компјутер е, бидејќи не ги разбирам тие работи.

Има некој проблем со графичката, што викаш ако ја има :)

Ај ќе пробам малце да ти пообјаснам. Компјутерот е составен од многу делови, јас ќе ти ги набројам најважните, и ќе ти објаснам како да дознаеш што компјутер имаш, па коа ќе те праша некој да имаш што да му одговориш :) Поважни делови на компјутерот се: Процесор, Графичка карта, Матична плоча, RAM Меморија, Хард Диск. За да дознаеш што конфигурација имаш следи ги упатствава:

За процесор: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "Processor". Тоа е :)

За графичка: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во третиот таб (Display) прочитај што пишува кај "Name" и "Chip Type". Тоа е за графичка.

За матична плоча: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "System Model". Тоа ти е матичната.

За RAM меморија: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "Memory". Тоа ти е РАМ-от.

За хард диск: Оди во "My Computer" и најверојатно ќе имаш два "Local Diskа-а" Оди десен клик поединечо на секој, стисни "Properties" и ќе видиш колку гигабајти(GB) е дискот (Capacity).

Ова е матична плоча. На неа се ставаат(се поставуваат) најмногу од компонентите (процесор, графичка, рам).
P5QL Pro.jpg

Ќе ти покажам и слики од останатите делови, за да имаш претстава како изгледаат.

Процесор:
intel-core-2-extreme-qx9650-processor1_large.jpg

Графичка карта:
27214440503l.jpg

RAM Меморија:
ram-main_Full.jpg

Hard Disk:
computer-hard-disk1.jpg

Не е којзнае што, али се надевам дека малце ти помогнав, и дека ти е малце појасно:helou:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ај ќе пробам малце да ти пообјаснам. Компјутерот е составен од многу делови, јас ќе ти ги набројам најважните, и ќе ти објаснам како да дознаеш што компјутер имаш, па коа ќе те праша некој да имаш што да му одговориш :) Поважни делови на компјутерот се: Процесор, Графичка карта, Матична плоча, RAM Меморија, Хард Диск. За да дознаеш што конфигурација имаш следи ги упатствава:

За процесор: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "Processor". Тоа е :)

За графичка: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во третиот таб (Display) прочитај што пишува кај "Name" и "Chip Type". Тоа е за графичка.

За матична плоча: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "System Model". Тоа ти е матичната.

За RAM меморија: Start > Run > напиши "dxdiag", стисни ентер. Во првиот таб (System) побарај "Memory". Тоа ти е РАМ-от.

За хард диск: Оди во "My Computer" и најверојатно ќе имаш два "Local Diskа-а" Оди десен клик поединечо на секој, стисни "Properties" и ќе видиш колку гигабајти(GB) е дискот (Capacity).

Ова е матична плоча. На неа се ставаат(се поставуваат) најмногу од компонентите (процесор, графичка, рам).
Прегледај го приврзокот 13026

Ќе ти покажам и слики од останатите делови, за да имаш претстава како изгледаат.

Процесор:
Прегледај го приврзокот 13027

Графичка карта:
Прегледај го приврзокот 13028

RAM Меморија:
Прегледај го приврзокот 13029

Hard Disk:
Прегледај го приврзокот 13030

Не е којзнае што, али се надевам дека малце ти помогнав, и дека ти е малце појасно:helou:
А зошто толку му одолговлекуваш со куцање.За рам,процесор,графичка,монитор итн. да провери нека оди:десен клик на my computer>propertis>hardware>device manager и ќе си одбере таму шо сака да виде.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626

Прегледај го приврзокот 13026

Процесор:
Прегледај го приврзокот 13027

Графичка карта:
Прегледај го приврзокот 13028

RAM Меморија:
Прегледај го приврзокот 13029

Hard Disk:
Прегледај го приврзокот 13030

Процесор: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz (2 CPUs), ~2.8GHz

Графичка: Name: Standard VGA Graphics Adapter Chip Type: NVIDIA

Матична плоча: MS-7519

RAM меморија: 3070 MB RAM

Хард диск: ?458.8? GB

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Процесор: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz (2 CPUs), ~2.8GHz

Графичка: Name: Standard VGA Graphics Adapter Chip Type: NVIDIA

Матична плоча: MS-7519

RAM меморија: 3070 MB RAM

Хард диск: ?458.8? GB
Значи немаш драјвери за графичката.. повели, ќе се снајдеш (само одбери го твојот оперативен систем).

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Или ја играш на "компјутер" од Дедно Ное, или на некој со интегрирана графичка.

Ти треба асална графичка.

Што компјутер имаш?
А што е со интегрираната графичка? Прашувам оти мислам дека мојот е со интегрирана графичка.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А што е со интегрираната графичка? Прашувам оти мислам дека мојот е со интегрирана графичка.
Таа служи колку да имаш слика на мониторот. И филмови да гледаш. Толку.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
ја спуштив hard truck demo верзија и сеа што треба да направам за да можам да ја играм цела?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
неможам да ја мајдам цела, само демо ја наоѓам, ако знаеш некој линк за цела игра дај ми?
А ти да не бараш игри на GOOGLE???? :)

Барај си на торент, сегде ја има цела верзија.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ќе може ли некој да ми прати сериал за The Lord Of The Rings Battle For Middle Earth 2 The Witch King?

Kajgana Shop

На врв Bottom