Помош и совети

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Да не ти е сјебана тастатурата? :)
Не е, сега проверив...Абе се си беше добро додека не стигнав до тоа место...Незнам што може да биде..Не е лош торентот, 70.000 други луѓе го имаат симнато..И торентот е со околу 8000 сидери и е меѓу првите на mininova..(меѓу првите со најголем број на сидери)

Ееееееее ама се нервирам вака, ја инсталирав од поново, и пак нејке.Да му се сневиди за џабе потрошив 7гига..:nerv:

?

..........

Гостин
Ja imam tom raider underworld....ama uste na pocetokot koga e na taa jahtata i koa ke nurnam podvoda stigam do dnoto i mi se gasi igrata dava eror:toe:

Kako moze da se popravi toa????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е, сега проверив...Абе се си беше добро додека не стигнав до тоа место...Незнам што може да биде..Не е лош торентот, 70.000 други луѓе го имаат симнато..И торентот е со околу 8000 сидери и е меѓу првите на mininova..(меѓу првите со најголем број на сидери)

Ееееееее ама се нервирам вака, ја инсталирав од поново, и пак нејке.Да му се сневиди за џабе потрошив 7гига..:nerv:
Кажи дали ти е од Reloaded симната?
Кажи кај да отидам точно (во играта) да видам дали ќе ми прави како кај тебе.

Ja imam tom raider underworld....ama uste na pocetokot koga e na taa jahtata i koa ke nurnam podvoda stigam do dnoto i mi se gasi igrata dava eror:toe:

Kako moze da se popravi toa????
Симни ја од друго место и инсталирај си ја. Може е сјебана твојата.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Кажи дали ти е од Reloaded симната?
Кажи кај да отидам точно (во играта) да видам дали ќе ми прави како кај тебе.

Сега се е како што треба. Проблемот бил во тоа што јас имав џоистик приклучено во куќиштето, и контролите биле "преместени" во него (тоа Controller Sheme changed to Controller, или така нешто). Затоа не сум можел да се мрднам од местото (бидејќе користам тастатура). Што се однесува до камерата, си приметил дека во некои игри(како Dead Space, на пример) доколку имаш џоистик ставено во куќиште, камерата не престанува да се врти. Епа во Resident Evil 5, нејќе да се мрдне:). Целата работа беше тоа што јас не приметив дека имам џоистик приклучен во куќиштето. Сепак, фала што проба да ми помогнеш.:helou:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ја инстлаирав NFS: Shift кај татко ми на лапопот. И се инсталира се, идам старт, врти тоа филмчето и нели треба тест да се везо. Само што треба да почне со возење, играта крашнува. :(
На мојов лаптоп не прави така...чаре?
P.S.: не чепкав ништо во options

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја инстлаирав NFS: Shift кај татко ми на лапопот. И се инсталира се, идам старт, врти тоа филмчето и нели треба тест да се везо. Само што треба да почне со возење, играта крашнува. :(
На мојов лаптоп не прави така...чаре?
P.S.: не чепкав ништо во options
Конфигурација на твојот лаптоп и на овој?

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Конфигурација на твојот лаптоп и на овој?
Мојот
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz
NVidia 9600M GT
Ram memory=4GB

На овој ја фаќа, и се е у ок.

На овој мислам дека има Core 2 Duo 800 MHz, графичка ATI 256мега мислам беше, а рам 3 гига.
Ќе да е до ова што е слаб ? Филмчено на почеток на лаптопот си фура без проблеми, додека на другиот десктоп компјутер сецка, иначе стар е веќе 5-6 години.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Мојот
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz
NVidia 9600M GT
Ram memory=4GB

На овој ја фаќа, и се е у ок.

На овој мислам дека има Core 2 Duo 800 MHz, графичка ATI 256мега мислам беше, а рам 3 гига.
Ќе да е до ова што е слаб ? Филмчено на почеток на лаптопот си фура без проблеми, додека на другиот десктоп компјутер сецка, иначе стар е веќе 5-6 години.

Не постои Core 2 Duo 800 MHz. Ама чим е 5-6 години стар, ќе да е слаб, затоа не ја фаќа играта и прави проблеми. Колку за споредба, мојот стар компјутер беше 5 години стар и имаше FX5200, 767MB RAM и P4 1.7GHz

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Не постои Core 2 Duo 800 MHz. Ама чим е 5-6 години стар, ќе да е слаб, затоа не ја фаќа играта и прави проблеми. Колку за споредба, мојот стар компјутер беше 5 години стар и имаше FX5200, 767MB RAM и P4 1.7GHz
Сеа ќе го пуштам и ќе видам колку му е процесорот на татко ми лаптопот.
Чек.

Dual Core бил, а не Core 2 Duo. Еве конфигурацијата.

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја инсталирав Фифа10 ама не сака да се оклучи.

Тоа ми излева.
Help?
Или ја играш на "компјутер" од Дедно Ное, или на некој со интегрирана графичка.

Ти треба асална графичка.

Што компјутер имаш?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.629
Или ја играш на "компјутер" од Дедно Ное, или на некој со интегрирана графичка.

Ти треба асална графичка.

Што компјутер имаш?
Понов е од фифа 2011 :)
Пред 1 недела го земав, ама знам дека е добар.

Знаев дека е до графичката нешто, и други игри не ми прифаќа заради тоа, изгледа од РиверСофт не инсталирале нешто како што треба. После ќе средам.
Фала.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Понов е од фифа 2011 :)
Пред 1 недела го земав, ама знам дека е добар.

Знаев дека е до графичката нешто, и други игри не ми прифаќа заради тоа, изгледа од РиверСофт не инсталирале нешто како што треба. После ќе средам.
Фала.
Ако де, што ако е нов, кажи што компјутер имаш. Може си зел некој од 15 000 ден. заедно со монитор.

Пробај стај си драјвери за графичката (ако ја имаш).

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.629
Не се секирај, не е од 15.000 со се монитор, 33.000 е само куќиште.
Неможам да ти кажам шо компјутер е, бидејќи не ги разбирам тие работи.

Има некој проблем со графичката, што викаш ако ја има :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не се секирај, не е од 15.000 со се монитор, 33.000 е само куќиште.
Неможам да ти кажам шо компјутер е, бидејќи не ги разбирам тие работи.

Има некој проблем со графичката, што викаш ако ја има :)
Епа тогаш, ја има, само види која е (чим ти е пред една недела земен, имаш и цедиња со неа) и инсталирај си драјвери.

Kajgana Shop

На врв Bottom