Политички случувања во Србија- Генерална дискусија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.293
Поени од реакции
23.937
:icon_lol:

Од цела Србија само во градовите во Косово со албанско население не се протестира.

Дали сега ти е јасно? :icon_lol:
Pisi propalo za Kosovo druze. Kur ne im cue niv zs Srbija, druga drzava se. Kako i nas tuka. Gledas nekade protesti, zagrizenost osven na random gragjani od srpska nacionalnost koi se pritresuvaat tuka i uste si mislat deka sme ista drzava i deka ni e bitno nesto koj e na vlast tamu.
Za mene si kazav jas, vo slucaj na nekoj da be mu bese jasno. Mene sarenite kurtoni so glumat revolucija mi precat, dali bile vo Srbija ili bog znae kade, realno kur ne mi cue koj e na vlast vo Srbija iskreno. Ako sme realni od druga strana pak, sto maka vidovme od Vucic iskreno. Osven pomos i podrska i pokraj ne znam koj pat zabivanje na noz vo grb od nasa strana, drugo nemam videno.
Problemot sto Srbite tuka koj ne go gledaat e sto Srbija ne e vo EU ili NATO ( pretpostavuvam deka si Srbin inaku ne gledam pricina da ja tupis i ti i random drugi tuka ) pa prema toa ako novata vlast se kurci nesto, ke go jadite za site pari vie tuka. Zad vas ne stoi cela EU, nikoj ne stoi, edna raka ljuge ste, ke ve snema od grafata duri da trepnis. Bukvalno na Albancite ke ve ostavat da se zanimavaat so vas, a mozis da pretpostavis kako toa bi se odvivalo kako so vi ja imaat kimkata zemeno. Koj ke vi go cuva grbot ?

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.406
Поени од реакции
14.820
А и јас сум будал што земав да се објаснувам. :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.293
Поени од реакции
23.937
poentata prijatele e deka pendrekot ima dva kraja. Lesno se vadi, no može i na tvoja glava da završi (ne bukvalno tvoja, toa e alegorija).
Ili da pojasnam ušte malku - treba da se vnimava koga i protiv kogo ke se koristi nasilstvo. Koga ke se krene narodot, ne e važno dali e vo pravi ili ne, traeš. Puštaš malku da se oladi, otvaraš ventili, ako treba ke se slezeš od vlasta pa pak ke se vratiš posle nekoe vreme.
Decurlana ne e narodot, decurlana e decurlana, mockovci. Ali ajde ne bitno toa, drugo e tuka muabetot. So cel um sega zemas me ubeduvas za nesto bukvalno sto e kopi past od kaj nas od pred nekolku godini. Istata shema, isti finti, isti gluposti, ali za tebe ne e toa sarena revolucija, za tebe e taa spontan protest. Im skurci na tinejderite i na studentite od Vucic, od korupcija i ne znam sto. Na deca koi ne znaat ni sto e korupcija, najgolemo dostignuvanje im e da im dadat alkohol i cigari vo prodavnica bez da im pobaraat licna karta. Toa sega probvas da me ubedis ?
Vlasta se menva na izbori patem receno. Imate izbori vo Srbija ?
Автоматски споено мислење:

А и јас сум будал што земав да се објаснувам. :icon_lol:
Ti si budala onaka opsto cim mislis tuka mastilo pieme i imame amnezija. Pa ne bese sarenata pred 100 godini, pred 8 bese.
P.s srbin si ? Onaka bas me interesira. Ako ne e tajna sekako.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.547
Поени од реакции
16.734
Ќе го блокнат утре автопатот 24х...мислам дека никаде не се толерира тоа, еве во Грција се собраа поради железничката несреќа со 60 мртви ама само пред собранието... Во Хола на дија кога протестираа за кравите ќотек јадеа ко стока, а и во УК, само тука на Балканот ни продаваат муда за бубрези, посебно на Србија и на нас, во Хрватска и нема демонстрации

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.104
Поени од реакции
6.071
Организаторот на протестите во Србија и обид за рушење на Александар Вучиќ е Рио Тинто поради недозволување на ископот на литиум.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.140
Поени од реакции
5.340
Организаторот на протестите во Србија и обид за рушење на Александар Вучиќ е Рио Тинто поради недозволување на ископот на литиум.
...а веројатно има и други причини, секако смислени целисходно...разбира се, во „вистинското време„.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
599
Lažnavest. Vučič e za rio tinto, znači obratno e

Член од
12 март 2009
Мислења
20.547
Поени од реакции
16.734
И сега кој го руши Вучиќ? Ај договорете се.
Сега има на тв 24, кажува дека демонстрантите бараат всушност Правна држава, всушност проблемот е УРБАНАТА МАФИЈА и воопшто поштување на прописи и закони..
Да, убаво, но се тоа го имало и ИМА и во ѓоа Демократскиот трул запад...
Па на национал географи имаше за огромен пожар на облакодерот во УК, а и во Вегас од слични далавери, а пред некој ден имаше и филм за зграда во УК која паднала во 60тите поради употреба на НЕ измиен, солен, морски песок кој ја кородирал арматурата, во филмот кажува и за човек кој го открил тоа а урбаната мафија го бетонирала во темели...
Кај нас, на Балканот ако се спроведе закон против Урбана и Градежна Мафија треба едно 5-6 институции како Голи Оток

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
599
bev vo belgrad, poslovno što se veli, malku gi posetiv i demonstraciite. Ne znam kako beše kaj nas koga beše tn šarena revolucija, bev vo amerika togaš, no ova što go doživeav vo Srbija e odlična organizacija, vosok duh, optmizam i prekrasen mlad svet. Ne znam što ke napravat, teško e vukik da se obori, no sekoja im čest . Vo životot si ili graganin ili podanik

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.293
Поени од реакции
23.937
bev vo belgrad, poslovno što se veli, malku gi posetiv i demonstraciite. Ne znam kako beše kaj nas koga beše tn šarena revolucija, bev vo amerika togaš, no ova što go doživeav vo Srbija e odlična organizacija, vosok duh, optmizam i prekrasen mlad svet. Ne znam što ke napravat, teško e vukik da se obori, no sekoja im čest . Vo životot si ili graganin ili podanik
Ili korisen idiot :toe:
Ti vaka kako se osekjas deka si ?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.425
Поени од реакции
7.114
Вучиќ пред неколку дена, све е исполнето, сите барања на студентите. Вучиќ вчера, во наредните денови ќе бидат исполнети сите барања на студентите. Министрите го лажеле дека све било објавено. Има среќа што едино нешто што во моментов е помизерно и попокварено од него во Србија е опозицијата, која и во ваква ситуација не би добила повеќе од 20-25% на избори. Човек да помисли дека не се ни опозиција реално. Кога и да му зачкрипи малце, они се тука да го кренат, да покажат зошто не ги гласа народ. Освен тоа, поприлично антипатични ликови, без никаква харизма.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
599
Мене никој не може повеќе да ме излаже.

Конкурирав уште пред деценија и пвоеќе за работно место, на власт беше СДСМ, ги имав сите квалификации, но не може, не си партиски кадар.

Дојде ВМРО на власт, пак си ја обидов среќата, пак не може, не си партиски кадар.

Партиите и нивните поданици една работа мразат најповеќе кога е човек слободен и не ги моли. На некој начин ми направија услуга, се пробивам сам во животот, за сега е ОК. Но фрустрациите уште ги памтам.

А вие кои морате по партиска задача да пишувате овде и секаде каде ќе ви речат, по малку и ве жалам.

не многу, вие сте сепак некорисни идиоти.

Kajgana Shop

На врв Bottom