Политички случувања во Србија- Генерална дискусија

Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
602
Ne, tuku od politicki slucuvanja vo svetot nisto ne mi pravi pogolem kef od toa da gledam ili citam kako mu gi krsat rebrata na random sarenokurtoncinja bilo kade vo svetot. Za takvi gomna ne treba zal, samo mavaj duri preta.
Šo veliš da se naravat logori za prevospituvanje, kako vo KIna. Može eden da bide na Krivolak, treba samo da se najdan nekolkumina ispravni so pendreci, pa udri po šarenite....

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.425
Поени од реакции
7.114
што да дискутирам со вас, го оборате Вучиќ со деца кои не се ни полнолетни. Им го перете умот на децава. Зад протестантите нема никаква причина зошто протестираат воопшто, нема лидер, нема цел едноставно. Опозицијата се крие зад децата што се на улица.

Значи ни на Вучиќ не му е јасно зошто протестираат. И овде читам Вучиќ ќе падне, а он не ни знае со кого има работа сеуште. Вакви пасивно агресивни протести немам видено до сега.
Абе се и да е така ко што викаш, опзицијата им е баш катастрофа и овие уште 10 избори да има, пак нема да ги гласаат, тоа ги кажав и предходно, јас и ти друго зборевме. Доста пробуваш да избегаш од темата. Муабетот беше, ти напиша и ти тврдеше дека немале поддршка, дека ги носеле со автобуси. Јас ти реков пошто е така, дај слики и видеа од тие фамозни автобуси со кој се носеле на протести во Белград. Ете ти на Славија имаше преку 100000 луѓе, кај се автобусите со кои се носени. Биди маж, не бегај од темата. Докажи кај се тие автобуси со кои ги носеле.
Друг муабет е опозиција, кој и дали ги злоупотребува, дали имале причина за протест или не. Ти си фатен у лага, што дири ни Информер не би си дозволил да ја објави.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
Абе се и да е така ко што викаш, опзицијата им е баш катастрофа и овие уште 10 избори да има, пак нема да ги гласаат, тоа ги кажав и предходно, јас и ти друго зборевме. Доста пробуваш да избегаш од темата. Муабетот беше, ти напиша и ти тврдеше дека немале поддршка, дека ги носеле со автобуси. Јас ти реков пошто е така, дај слики и видеа од тие фамозни автобуси со кој се носеле на протести во Белград. Ете ти на Славија имаше преку 100000 луѓе, кај се автобусите со кои се носени. Биди маж, не бегај од темата. Докажи кај се тие автобуси со кои ги носеле.
Друг муабет е опозиција, кој и дали ги злоупотребува, дали имале причина за протест или не. Ти си фатен у лага, што дири ни Информер не би си дозволил да ја објави.
Јебала те Славија, не ме замарај више.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
602
Sekoj na sekoj e necij sin, kjerka, vnuk i ne znam sto. Sigurno ne e od epruveta rasten. Niti toa se nema sluceno, niti e prv pat, niti posleden vo istorijata, ni tuka ni, ni vo diktaturi, ni vo zapadnite demokratii. Redovna procedura e na sekade vo svetot. Ne sluzi policijata samo za pisenje kazni i za fakjanje aramii tuku i za da go odrzuva redot, mirot i pravniot poredok vo drzavata, da ja stiti od nadvoresni i vnatresni neprijateli. Taka da suma sumarum, mnogu naivno ti e mislenjeto.
Автоматски споено мислење:

Ne znam sto preskoknav, od toa sto procitav, stavovite ti se ko na random sarenokurtonec od na vremeto tuka ko glumeja ludilo, pa posle abe znaes nie imavme samo najdobri nameri. Ne mislevme deka vaka ke zavrsi se. E ama zavrsi bas deka ne misleja, taka da mnogu jako fajde od nivnite najdobri nameri. I tuka ko i tamu sega prvenstveno uka buka pravat decurlana, srednoskolci, studenti. Isto kopi past ko tuka i kaj site sarenokurtonski revolucii vo minatite godini sto se slucija. Bukvalno isto. I niti edna ne zavrsi pozitivno za drzavata vo koja se sluci. Zosto mislis deka vo Srbija ke zavrsi poinaku od sekade na drugo mesto?
I realno me zabole mene koj e na vlast vo Srbija, Ukraina, Zimbabve ili Papua Nova Gvineja. Ednostavno posakuvam na toa sarenite gomnenca sto se zamisluvaat deka se nekoj revolucioneri a vsusnost se korisni idioti koi ne znaat podaleku od nosot da vidat, da im ja rasplacat mamata mamina od kjotek. Zarem mnogu baram ili posakuvam. Da mozi da se vrati vremeto, ne bi go posakuval toa i tuka da se slucese?
Автоматски споено мислење:

Ne, tuku od politicki slucuvanja vo svetot nisto ne mi pravi pogolem kef od toa da gledam ili citam kako mu gi krsat rebrata na random sarenokurtoncinja bilo kade vo svetot. Za takvi gomna ne treba zal, samo mavaj duri preta.
Šo veliš druže, i za ovie treba kjotek?

Член од
23 јуни 2015
Мислења
201
Поени од реакции
362
Еден од појаки клипови на српската политичка сцена у последни години :icon_lol:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.566
Поени од реакции
16.753
Треба српската полиција да воведе тајзери, 50.000 волтни шокери, , по УГЛЕД на полицијата на Уса...не само полицијата, гледав на ТВ, обезбедување во супермаркет ничкоса една жена што се расправаше зошто не и ги даваат наградните поени, а немаше никакво оружје, само галамеше... Мислам и да блокираш улица ќе го јадеш Тајзарот од 50.000В...

Член од
30 јануари 2014
Мислења
911
Поени од реакции
602
Koja ti e poentata, ako imas nekoja voopsto?
poentata prijatele e deka pendrekot ima dva kraja. Lesno se vadi, no može i na tvoja glava da završi (ne bukvalno tvoja, toa e alegorija).
Ili da pojasnam ušte malku - treba da se vnimava koga i protiv kogo ke se koristi nasilstvo. Koga ke se krene narodot, ne e važno dali e vo pravi ili ne, traeš. Puštaš malku da se oladi, otvaraš ventili, ako treba ke se slezeš od vlasta pa pak ke se vratiš posle nekoe vreme.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.607
Поени од реакции
11.629
Член од
12 март 2009
Мислења
20.566
Поени од реакции
16.753

Ама ние од Балкан не смееме

Член од
11 октомври 2024
Мислења
340
Поени од реакции
615
Како цело време се занемарува улогата на Запад во доаѓањето на Вучиќ на власт, подршката, соработката, која што е на шетата на српските национални, економски интереси, кога веќе се фаќаме за овие теми, за да се направи некаква паралела со Македонија и пак да се занемарат и некои други сегменти кои не одат во корист на таа теза "голем Србин, суверенист, антизападен, борец за српски национални интереси, ништо не дал, ништо нема да даде, па затоа го рушат, за да ја растурат државата".

И уште нешто, што важи и за Македонија. Не еднаш се има покажано, дека со криминал и корупција не се брани држава, нација, на крај тоа завршува катастрофално.
Еве се јавија и потурчените Срби од Нови Пазар, вечни вазали на Турција, да го рушат Вучиќ, затоа што е добар со Милорад Додик. Србија последниве 12 години инвестираше стотици милиони евра во Република Српска за културно, економско и инфраструктурно поврзување со Србија.

Дали сега некои работи ти се јасни што е целава работа? Преку рушење на Вучиќ ќе се оди на рушење на Додик и напад на Република Српска. Кога играше Турција и Србија фудбал цел Нови Пазар навиваше за Турција и славеше, а сега тобоже станале загрижени за корупција и скандали во Србија. Тие Србија не ја ни сметаат за своја земја. Овие протести се добро испланиран напад врз државноста на Србија.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.762
Интелектуална мрзливост е секоја демонстрација во светот да се става на контото на Сорос. Сите ние имаме некого во Србија, свртете телефони, пишите мејл, нека ви кажат што се случува. Поразговарајте со некој студент со млад човак, слушнете и повозрасен.
Zosto da slusam nekoj student sto uste ne mu e dorazvien prefrontalniot korteks, uste pa za pravda i politika lol

Член од
11 октомври 2024
Мислења
340
Поени од реакции
615
Случајни се протестите во Белград и Братислава? Почна рушењето на Фицо и Вучиќ? Унгарија, Словачка, Србија се единствените земји со влади, кои имаат некаков контакт со Русија и Путин.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.417
Поени од реакции
14.836
Дали сега некои работи ти се јасни што е целава работа?

:icon_lol:

Од цела Србија само во градовите во Косово со албанско население не се протестира.

Дали сега ти е јасно? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom