Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.092
Поени од реакции
51.824
Мислиш дека било што се има научено? Баш ќе видиме.
Па до петок би се знаело горе-доле. Ако при првите потенцијални изблици на насилство, некој не заврши на интензивна со исхрана преку цевка, јасно би било дека се промашило со одговорот и наредно е Доротеичка со карминот на штитот на ЕБР.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.028
Поени од реакции
665
Дали на средбава Николовски - Филипче паднало некаков договор..
Од типот позицијата да мирува и глуми опозиција во замена за амнестија модуларни болници ?

Прегледај го приврзокот 446666
Пред 3 години е ова . Него ве фатија на чело со мечка некни со Муртино сте биле.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
194
Поени од реакции
460
Најефтиниот Филип Патек чини 10.000€. Тоа не сака да живее со она што му го овозможуваат 2000€. Тоа сака Сејшели, вила на Водно, Вила во Охрид, вила во Грција, џип од 100к€, скијање два пати во Франција, викенд на Копаоник во Viceroy, хранење во ресторани. Детето да студира во Америка, другото во приватно школо. Стан за детето.

Тоа не живее во иста стратосфера со тебе. Затоа и 2000€ не им стигаат ни до 5-ти во месецот.
Моите ми викаа ќе си ги пружиш нозете колку што можеш. Така и они, и Касио саат од 100€ ќе ти каже исто ко Патекот или Спидмастерот. Тоа е веќе курч. Чим носаат саати од 10,000€ имаат толку и да донираат.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.624
Поени од реакции
5.646
Неправилности биле утврдени кај 11 правни лица на кои им се изречени казни и тоа:

1. Дурмо турс со седиште во Гостивар
2. Дени интернационал со седиште во Илинден
3. Свис мак алигега со седиште во Гостивар
4. Зем промет – компани со седиште на ул.Босилово, бр.13, Сарај
5. Словин Билјана со седиште во Охрид
6. Бис со седиште во Охрид
7. Пештер ДОО со седиште во Скопје – Чаир,
8. Димитриоски со седиште во Скопје – Гази баба
9. Хисари-ГД со седиште во Дебар
10. Инком бизнис со седиште во Куманово,
11. Палас експорт -импорт од Гостивар,

Ова ко исто за неколку месеци пак да има дискотека во затворен простор и да има пиротехника на настап...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.681
Поени од реакции
5.382
Не сме држава
Ќе сакаш да објасниш, што сме ако не сме држава?

Единствена која од тие пленумци влезе во политика и си ги продаде идеалите беше Туфекџиќ. Повеќето од другите членуваа во Левица воглавно, ама Димчета не ги бендиса и ги избрка сите до еден. Никој од нив ниту има политичка кариера, ниту пак накалемил пара за тие протести кои ги водеа во минатото (не зборувам за парена револуција, туку студентското движење кое прво ја крена свеста во тој период).
Голем дел од нив водат најразни видови отпори цело време. Да не мислиш дека овие што јадат лајна цело време дека се протестирало селективно, ги воделе протестите за загаден воздух, дивоградби, промена на името и францускиот договор во владеењето на сдс?
Еднаш кога ќе се изгореш, после губиш волја. На страна гнасни фаци ко Тричко, Серала и ред други, 90% од момците/девојките кои водат протести за права се многу океј луѓе, кои ниту се партиски зависни, ниту работат во државни сектори, ниту одработуваат за партии.
Лично познавам многу од нив (и сум учествувал во нивни протести и ни давале помош за локални протести), а од друга страна знам какво мислење за нив имаат штаоските пацови од двете партии. Едниве викаат одработуваат за дпмне, другиве одработуваат за сдс, а тие луѓе се 100000000 поголеми луѓе од оваа штапска пацована.
во ред за штабските пацови, ама од нив никој и не очекува повеќе, тие се таму за да заработат некој долар/евро.
А и за овие што се 1000000000 поголеми луѓе е точно сите доеден протестираа насилно и спротивно на референдум да се северџганизирате, дибидус се поголеми луѓе ;)

Ако излезам да изразам револт кон институциите и побарам одговорност од сторителите не значи дека ме пратиле од штаб, секоја случка пробува да се исполитизира кај нас
Сто пати најавија дека ова вечерва е мирен марш во чест на загинатите и оние кои се борат да преживеат, да нема плакати ( иако ги имаше ).
Во Битола никогаш не сум видела толку луѓе а толкава тишина, луѓето се сплотени и заедно тагуваат.
Тоа што некој пробува од ова да искористи ситуација и да собере политички поени не значи дека народот го поддржува тоа.
Не бе ако излезиш значи дека нешто спонтано те натерало :yid:
Секогаш кога се организираат протести се спонтани како спонтан.
Доста со лицемерие и демагогија!
Ако толку си загрижена за повредените организирај ФОНД каде секој што може и сака би донирал за да им се даде потребна медицинска помош а не да ми марширате како нечии легии.

Искрено, после безрезервната помош од Бугарија во оваа трагедија, јас сум за бугари во устав.
Никогаш нема да се согласам дека македонски јазик не постои, дека македонци не постојат и дека се бугари, но небитно, бугарите се жртвуваа за наши деца.
И више џабе се муабетите бугари фашисти, Ваташа, кога самата држава дозволи да умрат многу повеќе деца од бугарите.
Прашање на време беше кога политизирањето на трагедијата ќе се обидете да ја насочите Болгари во Македонски Устав!
И немој толку искрено! Еве уште еден бугарофил, каде се котите да ми е да знам.
Со Болгари во Македонски Устав започни прво си ги носи дома, а за во Македонски Устав ќе се прашаме.
Не тропај зелени, се знае дека не се наци-фашисти ами администратори, и повторно не тропај глупости.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
194
Поени од реакции
460
Ќе сакаш да објасниш, што сме ако не сме држава?

во ред за штабските пацови, ама од нив никој и не очекува повеќе, тие се таму за да заработат некој долар/евро.
А и за овие што се 1000000000 поголеми луѓе е точно сите доеден протестираа насилно и спротивно на референдум да се северџганизирате, дибидус се поголеми луѓе ;)

Не бе ако излезиш значи дека нешто спонтано те натерало :yid:
Секогаш кога се организираат протести се спонтани како спонтан.
Доста со лицемерие и демагогија!
Ако толку си загрижена за повредените организирај ФОНД каде секој што може и сака би донирал за да им се даде потребна медицинска помош а не да ми марширате како нечии легии.

Прашање на време беше кога политизирањето на трагедијата ќе се обидете да ја насочите Болгари во Македонски Устав!
И немој толку искрено! Еве уште еден бугарофил, каде се котите да ми е да знам.
Со Болгари во Македонски Устав започни прво си ги носи дома, а за во Македонски Устав ќе се прашаме.
Не тропај зелени, се знае дека не се наци-фашисти ами администратори, и повторно не тропај глупости.
Циркуз.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.764
Поени од реакции
11.943
Сега Димче 24/7 се пени дека Мицика ја зацементирал Северна, што е лага, Мицко одма по избори му предложи на МицкоТакис раскин на Преспанскиот, ама овој нејќеше...
Ај линк за ова

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.681
Поени од реакции
5.382
Прво, протести, собири, веројатно и пленуми - ќе има.
Па се упатува дека си во право.
(на форумов се забележува засилено присуство на куртонските интернет бригади!)

Прашањето е која е врската ако иста постои со случувањата во Р. Српска и Додик, забраната да се кандидира на Горгиески во Романија, протестите во Србија... Молдавија па ако сакаш и со случувањата пошироко? ? ?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.366
Поени од реакции
6.761
Искрено, после безрезервната помош од Бугарија во оваа трагедија, јас сум за бугари во устав.
Никогаш нема да се согласам дека македонски јазик не постои, дека македонци не постојат и дека се бугари, но небитно, бугарите се жртвуваа за наши деца.
И више џабе се муабетите бугари фашисти, Ваташа, кога самата држава дозволи да умрат многу повеќе деца од бугарите.
Немој уште еднаш да си ме обвинила дека сум бил предавник, оти сум мислел дека е патриотски да се вадат бугарски пасоши затоа што ја сакам цела Македонија ослободена, ставајте си ги бугарите во устав со таква преамбула врз гробот на нашите прадедовци илинденци и партизани, после кога тие што ти фрлаат лебни трошки ќе те мочаат од керамиди, март е, си стави мартинка? 30 ебени години овој наивен народ се однесува како раја, утре ќе пее песни за јовка кумановка, некојси таму Манол собрал пари, истиот тој купи куќа среде прилеп на димитар талев, едвај чекам да ги ставиш во устав, ќе му го видиш вистинското лице многу брзо, и на него и на србите, само продолжи да бидеш наивен народе.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.681
Поени од реакции
5.382
Се гледа дека во Македонија со години нема гостувано циркус, па луѓето ги мешат работите.
Не се буни се додека не ти бараат пари за карта во циркузот, а кога ќе ти барат ќе видиш што е циркуз.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.618
Поени од реакции
31.460
Немој уште еднаш да си ме обвинила дека сум бил предавник, оти сум мислел дека е патриотски да се вадат бугарски пасоши затоа што ја сакам цела Македонија ослободена, ставајте си ги бугарите во устав со таква преамбула врз гробот на нашите прадедовци илинденци и партизани, после кога тие што ти фрлаат лебни трошки ќе те мочаат од керамиди, март е, си стави мартинка? 30 ебени години овој наивен народ се однесува како раја, утре ќе пее песни за јовка кумановка, некојси таму Манол собрал пари, истиот тој купи куќа среде прилеп на димитар талев, едвај чекам да ги ставиш во устав, ќе му го видиш вистинското лице многу брзо, и на него и на србите, само продолжи да бидеш наивен народе.
Jas nemam bugarski pasos i toa me pravi 100 pati pogolema makedonka od tebe, ti apni si od gazot.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.681
Поени од реакции
5.382
Може ли едно прашање...
Која е разликата помеѓу оние што повикуваат Македонците да извадат бугарски пасош со оние кои повикуваат Болгарите да бидат внесени во Македонски Устав? ( и те молам обавезно да ги внесеш и Србите во одговорот ;):))

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.366
Поени од реакции
6.761
Jas nemam bugarski pasos i toa me pravi 100 pati pogolema makedonka od tebe, ti apni si od gazot.
немам ни јас
Автоматски споено мислење:

Може ли едно прашање...
Која е разликата помеѓу оние што повикуваат Македонците да извадат бугарски пасош со оние кои повикуваат Болгарите да бидат внесени во Македонски Устав? ( и те молам обавезно да ги внесеш и Србите во одговорот ;):))
Јас воопшто не сум првично за рамковниот договор, ниту за мултиетничко општество, така да внесување на една зграда бугари е глупост, барањата за внесување произлегуваат од рамковниот договор како и формулацијата заедничка историја и заеднички чествувања, за мене ова е суштински проблем.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.681
Поени од реакции
5.382
Јас воопшто не сум првично за рамковниот договор, ниту за мултиетничко општество, така да внесување на една зграда бугари е глупост, барањата за внесување произлегуваат од рамковниот договор како и формулацијата заедничка историја и заеднички чествувања, за мене ова е суштински проблем.
Па сите кои знаат која е разликата помеѓу мултиетничко и мултикултурно се против тоа Македонија да се прогласува за мултиетничко (следниот пати појасни им ја разликата и надевај се дека ќе разберат).
Не те разбрав против кој рамковен договор си оној од 2001-та на тој мислиш, и јас сум ПРОТИВ со него Македонија е ставена на брза трака за редефинирање (поточно и официелно е започната првата фаза од бришење на Македонија), или пак на некопј друг договор како оној помеѓу Грција и другата страна и ден денес барам некоја тутурутка да појасни која е другата страна и според кој Устав и закон копитарите потпишале договор како другата страна....

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.366
Поени од реакции
6.761
Може ли едно прашање...
Огромна разлика, тврдењата на бугарите за потекло лесно се анулирираат со друг документ на нотар во македонија плус бугарија нема асимилаторски капацитет врз македонци, независно дали некој живеел таму што е реткост или во странство но со тие пасоши ние во даден момент можеме да сме фактор кој може да искористи ранливост на бугарија, додека бугари во наш устав со такви договори, со таква преамбула дури е и мешање во историската комисија.
Автоматски споено мислење:

Па сите кои знаат која е разликата помеѓу мултиетничко и мултикултурно се против тоа Македонија да се прогласува за мултиетничко (следниот пати појасни им ја разликата и надевај се дека ќе разберат).
Не те разбрав против кој рамковен договор си оној од 2001-та на тој мислиш, и јас сум ПРОТИВ со него Македонија е ставена на брза трака за редефинирање (поточно и официелно е започната првата фаза од бришење на Македонија), или пак на некопј друг договор како оној помеѓу Грција и другата страна и ден денес барам некоја тутурутка да појасни која е другата страна и според кој Устав и закон копитарите потпишале договор како другата страна....
Ние немаме толку проблеми од бугарија колку што имаме со европа и сорос, но највеќе со домашните предавници, јас само тебе не те разбирам, секогаш ме обвинуваш дека сум ја вметнувал србија, но ти на моменти мислам навистина не се читаш ни себеси, зборуваш за редефинирање и бришење на македонија а се правиш слеп на букурешкиот договор, чија територија бевме пред да бидеме држава? зошто се правиш слеп? се убаво кажуваш и за бугарите и за грците и за албанците ама за србите се правиш како да си паднат од марс, а баш убаво одиш до суштината, и таман ќе дојдеш до крајниот заклучок, ќутиш.
Ако сакаме да не биде, ако сме народ и нација што ја сака својата независност треба прво да ја знаеме историјата и да се бориме против сите што ни се вовлекуваат во домот на подмолен начин, јас ја сакам Македонија вие имајте си разговор со себе оти изгледа џабе пишувам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom