- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.885
- Поени од реакции
- 12.420
И јас тоа се чудам кога гледам русите како се расфрлаат со србите кубанците и слични земји. Еден континент? Влијание? ШтоидаеFuck EU ????
A зошто пак некој да фрла за ''развивање"??
И јас тоа се чудам кога гледам русите како се расфрлаат со србите кубанците и слични земји. Еден континент? Влијание? ШтоидаеFuck EU ????
A зошто пак некој да фрла за ''развивање"??
Арно ама овие од ЕУ ни дале помош од 70 милијони евра!Ова е точно или теорија на заговор е?Ги имаме и првите текстови кои се занимаваат со пост-корона светот.
Иако се говори за контури, сепак е рано да се земат за сериозно таквите гледања, мислам дека сеуште се води битката кои ќе бидат новите сили кои ќе го имплементираат тој пост-корона. Борбата е немилосрдна, новите сили исто и старите го користат амбиентот со епидемијата за да се позиционираат подобро.
![]()
Доминацијата на тнр. запад преку доларот и еврото веќе сега може да се рече дека е минато, каков нов монетарен систем ќе се воспостави е предмет на дискусија, имаше обиди со биткоин и други модели сите покажаа и добри и лоши страни, всушност се работи кој ќе управува а со тоа и доминира со тој нов систем има заинтересирани, не може да речеме дека нема.
Довчерашните глобализатори имаат прилика со оваа епидемија да се извлечат без да предизвикат севкупен ресет, што е добро.
.....
Куба, Кина и Руската Федерација испраќаат медицинска опрема во загрозените земји, а пееролибералниот поредок како некоја отфрлена швалерка се мисли како да наштети. РФ испраќа, во земја членка на ОТАНово и ЕУропска, воени санитарни топови “Орлан“ за дезинфекција (видео како се прави тоа) а Урсула со звуците на “Ода на радоста“ ги едуцира Италијанците и другите како нпр. Северџаните како да ... (видете сами).
Трамп се бори јуначки (јуначина нема шо) што забележал и..
![]()
Кој би рекол дека оваа пандемија ќе има толку многу влијание на сите процеси и на животот на секој од нас, уште ли има кои се прашуваат зошто се правеше замена на доларите и еврата со тврдо злато!
непријател на мојот непријател е мој пријател!што ќе ти смени тебе ако се растури еу? место фолцваген ќе возиш руска лада? ќе пиеш руска водка и ќе јадеш кинески лилјаци?
Русите не го праат тоа од што се смилувале на италијаните, него ради маркетинг, а кинезите да се искупат за тоа што се деси. Ти ќе го бараш овој свет еден ден, ќе ја бараш еу, кога ќе нема динар овде да фрла никој за развивање и кога ќе треба да се враќаат кредити, а русите и кинезите нема да ги видиш тогаш.
Имаше вест дека одлучиле да испечатат 1000 милијарди, имаше вест дека се забранува продажба на секаков медицински материјал+опрема на Македонија (затоа и овие рекетариве се обидоа да купат респиратори од Бразил....) тие пари ако ги дале нема никогаш да ги видиме (сигурно во некоја луј-витон ташна се веќе спастрени) или во краен случај ќе послужат за набавка на лубриканти тоа единствено може да купиме од ЕУропска во моментов.Арно ама овие од ЕУ ни дале помош од 70 милијони евра!Ова е точно или теорија на заговор е?
izguben slucaj si... se gleda i po tvoite vlazni sonovi, ne znam do kolku nekoj mora da e vlezen vo film za da misli deka so corona i posledicite mu dosol krajot na zapadot. ne si svesen kako funkcionira svetot i na kakvi temeli stoi. drugo e sto tolku omraza imas kon ednata strana sto ne si sposoben objektivno da gledas na nesto, za tebe ima samo dve kategorii i nekoj ako ne e vo ednata go stavas vo drugata. jas licno voopsto ne sum na strana na SAD, sepak objektivno gledam kon toa sto se slucuva bez vrska dali mi se sviga ili ne. toa sto ne ja sakam politikata na SAD ne znaci deka sum na strana na kina ili rusija. i dvete drzavi se pokvareni i ne bi imale podobra politika da bi bile na mestoto na SAD. poznavam kinezi i strasno e kako im funkcionira drzavata. imam prijatel od kina i negov drugar ubil covek vo kina, pa so plakanje na 15.000 dolari izbegnal zatvorska kazna. kako tocno? platil 15.000 dolari na siromasen kinez za toj da se prijavi kaj policijata kako storitel na deloto. najnormalna praksa vo kina i iako imalo svedoci nikomu nisto bidejki se raboti za vlijatelna familija. ubien covek koj nemal posebno vlijanie, "nebiten" covek osuden i site zadovolni, duri i policijata, advokatite i sudijata koi tocno znaele sto se slucuva. koga imaa politika na edno dete prakaa vojska vo opstini kade sto prethodnata godina statisticki po nivna matematika imalo preku broj rodeni deca i vojnicite so kloci tretirale random trudni zeni. btw sega nekolku godini pokasno kukaat sto ne se ragaat dovolno deca... life's a bitch^^ i ovie stvari ne se od nekoja zapadna propaganda nego od ljuge koi ustvari se kinezi patrioti, no i iskreni i realni. koga edna drzava taka go tretira svojot narod lesno moze da se pretpostavi kakov tretman ke ima za tugi ljuge vo slucaj nesto da ne im odgovara.Време е да се фокусираш и да не тролаш.
Убаво напишав дека цените на кит за тестирање во светот се продаваат за 10-20евра!
Значи и покрај тоа што се говореше за Германија, Хрватска и колку е цената на тестирање во тие земји, постои разлика помеѓу цената на кит за тестирање и цената на услуга за тестирање што се фактурира во некоја земја -затоа во Германија лекарите имаат плата од неколку илјади евра а кај нас многу помалку ама не заради цената на тест-китот или дека се таму попаметни лекарите туку заради услугата која е иста или горе долу иста!
Тоа го напишав заради тоа што имаме ситуација каде поедини компании а сега веќе и држави настојуваат преку профитерство да и понатаму ограбуваат, почнувајќи од цена на тестови, до ракавици и маски па се до респиратори и вентили за истите.
Значи поентата на моето е на профитерството и тоа што моето здравје за некого е профит, треба да цртам за да рзбереш?
(јас говорам за цена на тест-китови ти говориш за цена на тестирање, тест китот е само еден сегмент од тестирањето, значи не ја спорам цената на тестирањето во Германија, Хрватска или било каде, алооо фокусирај се веќе)
Околу Германија немој те молам, таа иста Германија и ја ускрати помошта на Италија кој е веќе платена и низа други работи кои сите ги гледат ама не и ти, според твоево излегува дека во тие спомнатите држави живеат луѓе а овде во Македонија стока, ваквото поимање на работите веќе одговара на нивната филозофија и ариевство инаку наголемо познато како нацизам, канцеларот на таа Германија дојде овде за да пропагира промена на име, така да немој за Германија те молам.
.......
...имам впечаток дека демокративе се на апарати!
Шо да праам тешки времиња настапија за демокративе, не знаат дали да почитуват упатства на големите им лидери или да си спасуваат газенце.
Од една страна маски, ракавици и друг вид на помош доаѓа од комунистичка Кина која јаде лилјаци, а од друга страна се повеќе се говори дека најголем успех во лекувањто на овој вирус се лекови против маларија во комбинација со Сумамед кој види чудо повторно пронајден во онаја социјалистичко-комунистичка ЈУ инаку позната како затвор на нородите. Кога би бил демократ јас би останал тврдо на демократските ставови и би одбил лекување со комунистички лекови па шо бидне нека бидне. Морав да искористам прилика малку да го завлечам без лубриканти - вазељин кај си море...
A dali Rusija i Kina napravija nesto da go sprecat toa?Ниту Русија ниту Кина не вршеше закани-уцени и не ги корумпираше домашниве политиканти за да сменат име, тоа го правеше ЕУропска.
Defender 2020 e obicna militarna vezba koja sekoja pogolema sila redovno ja pravi. Normalno sluzi za zaplasuvanje na Rusija odnosno da i se pokaze deka za brzo vreme moze da mobilizira golema vojska vo nivnite istocni zemji. Arno ama ne gledam sto vrska ima vezbata so Corona koga vekje od Oktomvri 2019 bese javno poznato, deka ke ima takva vezba. Valjda planiranjeto uste porano pocna. Isto taka vezbata e prekinata tokmu poradi virusot. Zatoa ne gledam nekoja povrzanost.Прегледај го приврзокот 240458 Прегледај го приврзокот 240460
„...Вежбата ја „покажува силната ангажираност на САД кон НАТО и кон слободата и безбедноста на Европа“...вежбата доаѓа по сомневањата дали САД се уште се подготвени да ја брани Европа (Франција, Белгија, Холандија, Германија, Чешка, Австрлија, Полска, Шведска, Летонија, Литванија и Естонија).
Прегледај го приврзокот 240450
...околу 37.000 војници од 18 држави треба да учествуваат во вежбата организирана од САД... претставник на НАТО изјавил дека немало потреба да се „бараат задни намери“ во фактот дека вежбата ќе се оддржи за време на чествувањата на 75-годишнината од победата на Русија над нацистичка Германија, на 9 мај во Москва....она што е уште поконтроверзно, е тоа што вежбата ќе се изведува на самата граница со Русија, со ова уште еднаш, САД и НАТО се обидуваат преку провокации и нарушување на суверенитетот на Русија да предизвикаат глобална криза и да го втурнат светот во нови преписки помеѓу Русија и НАТО ...,,
Прегледај го приврзокот 240462 Прегледај го приврзокот 240463
...многу пари се потрошени за ова априлска/мајска авантура на НАТО- Defender Europe 20, која сигурно ќе се одржи во моментално ничкосани европски држави од пандемија од коронавирус КОВИД19, така да нема да бидам изненадена да вакцината против коронавирус „излезе“ како чудо од америчка лабораторија во април, со што Трамп ќе има дупли успех, а ние сите другите (вклучувајќи и дел од неговиот народ) ќе бидеме само колатерална штета ионака ни дадоа да се занимаваме со коронавирус и последиците, додека тие си ги тераат работите!
...прашање, дали ова коронавирусна пандемија е предходница на тоа ќе не очекува - глобална воена криза, ми е страв и да помислам![]()
Nekoi tvrdat deka i tie 52 milioni što EU ,,ni gi dade,, za poplavata ne se stignati...t.e. gi nemaАрно ама овие од ЕУ ни дале помош од 70 милијони евра!Ова е точно или теорија на заговор е?
Јас на ЕУ гледам како на некој што со низа одредби и прописи ќе почне да воведува ред и поредок во скапаните институции. Не очекувам чуда, ама од нешто ќе се почне.Starata orospija nikogaš ne dava....samo zema. Duri i koga misliš deka dava( kako danajcite)
Море копитар еден ај престани да се занимаваш со мене каков сум случај, а пишувај за темата ако имаш нешто да кажеш. Мора ли на секои 2-3 страници да се внесуваш со ад-хоминем. Имаш нешто во врска со темата пишувај ако имаш нешто против мене отвори си тема и таму расправај се самиот со себе.izguben slucaj si... se gleda i po tvoite vlazni sonovi, ne znam do kolku nekoj mora da e vlezen vo film za da misli deka so corona i posledicite mu dosol krajot na zapadot. ne si svesen kako funkcionira svetot i na kakvi temeli stoi. drugo e sto tolku omraza imas kon ednata strana sto ne si sposoben objektivno da gledas na nesto, za tebe ima samo dve kategorii i nekoj ako ne e vo ednata go stavas vo drugata. jas licno voopsto ne sum na strana na SAD, sepak objektivno gledam kon toa sto se slucuva bez vrska dali mi se sviga ili ne. toa sto ne ja sakam politikata na SAD ne znaci deka sum na strana na kina ili rusija. i dvete drzavi se pokvareni i ne bi imale podobra politika da bi bile na mestoto na SAD. poznavam kinezi i strasno e kako im funkcionira drzavata. imam prijatel od kina i negov drugar ubil covek vo kina, pa so plakanje na 15.000 dolari izbegnal zatvorska kazna. kako tocno? platil 15.000 dolari na siromasen kinez za toj da se prijavi kaj policijata kako storitel na deloto. najnormalna praksa vo kina i iako imalo svedoci nikomu nisto bidejki se raboti za vlijatelna familija. ubien covek koj nemal posebno vlijanie, "nebiten" covek osuden i site zadovolni, duri i policijata, advokatite i sudijata koi tocno znaele sto se slucuva. koga imaa politika na edno dete prakaa vojska vo opstini kade sto prethodnata godina statisticki po nivna matematika imalo preku broj rodeni deca i vojnicite so kloci tretirale random trudni zeni. btw sega nekolku godini pokasno kukaat sto ne se ragaat dovolno deca... life's a bitch^^ i ovie stvari ne se od nekoja zapadna propaganda nego od ljuge koi ustvari se kinezi patrioti, no i iskreni i realni. koga edna drzava taka go tretira svojot narod lesno moze da se pretpostavi kakov tretman ke ima za tugi ljuge vo slucaj nesto da ne im odgovara.
zaradi toa ti vikam deka nema razlika, site se losi i nikoj ne ti deli podaroci duri koga za nesto ne plakas. samo ja pratat nivnata agenda. toa sto nie nemame agenda koja e dobra za nas e druga prikazna. nie sme nebitni i za nisto nemalo pregolem pritisok za da mora da padnime. nas ne ni go smeni EU imeto, pretezno makedonci go smenija imeto, poznati ni se so ime i prezime. EU samo ni kaza deka mora da go smenime imeto za da vlezime vo EU, a nase bese dali ke odgovorime so "da" ili "ne". da kazevme "ne" nemase nisto strasno da se sluci, nitu ke ni vlegoa so vojska, nitu ke ni frlea nekoja bomba. ne sedime na nafta pa do tolku da se zamaraat. realno i ne e ni golema razlikata dali nekogas ke sme vo ili nadvor od EU, i taka sekoja godina se potpisuvaat novi dogovori koi i bez clenstvo vo EU edna drzava ja priblizuvaat mnogu blisku do EU.