Stella_Rossa_TETOBO
Да му е*ам се живо на овој ,,македонец,, што го на србивеДЕЛИЈА јуниор
да ГРЦИ не би пропуштили ово за ништа
било би лепо да се игра у прилеп
Јас сум од Демир Хисар.. ама не од душевната :baeh: Ама ќе најдиме пријатели за сместување ако треба за некој..Ако се игра Прилеп одам:salut:А за овој Србото нека оди демир Хисар чаре нема
А бе, што не кажа порано! Еден другар одамна бараше ама се било полно:pos2: и по една година конечно најде место :helou:Јас сум од Демир Хисар.. ама не од душевната :baeh: Ама ќе најдиме пријатели за сместување ако треба за некој..
Е па и тука почнаа со пријатели да примаат :pos2:Ако има некој кажувај одма ќе сместиме :helou:А бе, што не кажа порано! Еден другар одамна бараше ама се било полно:pos2: и по една година конечно најде место :helou:
Partizan како клуб, уствари гаи бајаги добри односи со Фк Вардар, нашите и нивните навивачи од друга страна...Точно една година е заборавена темава...
Ајде ако има некој нешто интересно да пише.Сега ја пролистав темава и навистина интересна и плодна дискусија сме имале.Ставовите ви останале исти или се смениле?
Во слична ситуација сме како и лани, доколку нашиот Работнички го помине првото коло од квалификациите за ЛШ на Градски се очекува белградски Партизан, со нивните Гробари.Најверојатно би биле потпомогнати од националистичките навивачи на ПАОК од Солун и спремаат антимакедонска ршомонијада на Градски.
Јас сум оптимиста дека Работнички нема да заврши како Победа лани и сепак ќе не почести со присуство на српскиот шампион и нивните проблематични анти македонски навивачи.
Имам чувство дека си недокажан. Ѕвeр на пример е симпатизер на Динамо, бидејќи има хрватско потeкло, но во исто време е поголем македонец од многу други. Зевсус на пример од форумов е изгорен ѕвездаш, но има српско потекло. Јас не знам како да се однесуваме кон нив, и каков третман тие заслужуваат, но знам дефинитвно дека не се работи само за Партизан и Ѕвезда, се работи за било што друго надвор од македонска лига. Никаков Милан, ЛАцио, Манчестер, или Динамо, Ѕвезда, Левски или словенечка Горица.Еј Ѕверу, имаш тотална поддршка од мене, 100% си во право.Секоаш србите се зезаат со нас македонците, и најтажно е тоа што покрај се пак постојат србомани.Ептен ми е криво коа некој ќе ме праша дал сум за Партизан или Ѕвезда и секоаш му кажуам дека не пратам српска лига, а и кога би прател некоја од ,,периферниве'' лиги би бил симпатизер веројатно на некој тим од Словенија :wink:
Шала на страна, ја мислам дека треба да се искорени ова србоманство што владее кај народов, и луѓево да престанат да се декларираат како верни делии или гробари(без навреда за некои ама за мене тие дечки се ептен забегани...).
Поз
Ако се работи за било што надвор од македонска лига (мислам на Шпанско,Италијанско и Англиско првенство) тогаш ние македонците треба скроз да се откажаме од гледанње фудбал.Имам чувство дека си недокажан. Ѕвeр на пример е симпатизер на Динамо, бидејќи има хрватско потeкло, но во исто време е поголем македонец од многу други. Зевсус на пример од форумов е изгорен ѕвездаш, но има српско потекло. Јас не знам како да се однесуваме кон нив, и каков третман тие заслужуваат, но знам дефинитвно дека не се работи само за Партизан и Ѕвезда, се работи за било што друго надвор од македонска лига. Никаков Милан, ЛАцио, Манчестер, или Динамо, Ѕвезда, Левски или словенечка Горица.
Етничките албанци во државата на пример, моментално ги газат македонските навивачки групи во секој поглед бидејќи не навиваат за Партизани од Тирана, ниту за ФК Приштина. Од друга страна, сите комитчиња се палат на Јувентус или не знам кој.
Политиката тука игра индиректна улога, но... да не навлегувам сега вистински во темата па да забегам. :helou: