Претпоставувам дека не си бил на протестот, бидејќи инаку ќе пишеше "само онолку излеговме". Тоа значи дека и тебе ти е евтина.Ако, уште да поскапи, чим само онолку излегоа на протест значи на другиве ефтина им е.
Граѓаните кој нас не излегуваат на протест бидејќи никакви протести не уважува Јавната власт.Ако, уште да поскапи, чим само онолку излегоа на протест значи на другиве ефтина им е.
Бев со кајганџии на протестов, не се секирај, за се што имало иницијатива на форумов поготово сум излегла, ќе ти потврдат зборев општо.Претпоставувам дека не си бил на протестот, бидејќи инаку ќе пишеше "само онолку излеговме". Тоа значи дека и тебе ти е евтина.
Скопје има 700,000 жители. Да искочат 400,000 еве, да видиш како се ќе се уважи.Граѓаните кој нас не излегуваат на протест бидејќи никакви протести не уважува Јавната власт.
Секој кој ќе дојде на власт мисли дека Македонија е негова.
Ок, sorry.Бев со кајганџии на протестов, не се секирај, за се што имало иницијатива на форумов поготово сум излегла, ќе ти потврдат зборев општо.
Скопје има 700,000 жители. Да искочат 400,000 еве, да видиш како се ќе се уважи.
Никогаш такво нема случиСкопје има 700,000 жители. Да искочат 400,000 еве, да видиш како се ќе се уважи.
Кога постирав пред некоја недела дека цената на струја паѓа секаде во Европа само кај нас не, а посебно Германија поради слабата побарувчка ме нападнаа со безвезе податоци. Еве дојде и кај нас, каде е сега итната седница на Регулаторна итно да ја намали цената,како што бараше да ја зголеми.
Пад на потрошувачката на електрична енергија во март
25.06.2013 - 14:31:48
http://www.netpress.com.mk/vestiimages/131694/g_struja.jpg
Моментално плаќаме 2-3 пати поскапо од цената на регионалните берзи.Годинава електричната енергија на светските берзи, поради исклучително добрата хидрологија, ја има во изобилство и веќе долг период се продава по цена од 30 до 50 евра за мегават-час.
Трите енергетски компании – ЕЛЕМ, МЕПСО и ЕВН на почетокот од месецов до Регулаторот ги доставија пресметките за нивните трошоци во претходниот едногодишен период. Меѓутоа, очигледно голем дел од нив РKЕ не ги прифати како трошок кој треба да падне врз грбот на тарифните потрошувачи. Според нивните барања, како што неодамна изјави првиот човек на РKЕ, Димитар Петров, ако се прифатеа во целост, струјата ќе требаше да поскапи за 30 отсто.
Моментално домаќинствата во Македонија плаќаат цена на струјата од 90 евра за мегават-час, со вклучени 33 отсто за инсталирана моќност.
Тоа на регулаториве да им го кажеш, не менеМоментално плаќаме 2-3 пати поскапо од цената на регионалните берзи.