Подолг, а неквалитетен или пократок, а квалитетен одмор?

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Одите на одмор и нормално имате ограничени парични средства кои можете да ги потрошите.
Дали би избрале со тие пари да поминете 5 дена но да прошетате секаде, сите локалитети, да ги посетите сите журки и настани, да не мислите колку трошите за јадење, такси, бензин и слично, или да одите 10 дена но да се стегате, во смисла да не излегувате секој ден или да излегувате ама да имате осет во трошењето, да не ги посетите сите знаменитости на местото, но сепак имате одмор од 10 дена.

Со други зборови, дали кога ќе заминете на одмор бирате квалитет (пократок, но поквалитетен одмор) или квантитет (подолг одмор, но понеквалитетен во смислата што ја наведов горе)?

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Не би идел 2-3 години нигде али после тоа ми отишол Шпанија негде натака па макар и на 3-4 дена важно има што да се види:back:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.828
Поени од реакции
50.079
Прво, потрошените пари не се репер за квалитет на одморот.

Иначе практикувам “краток и квалитетен’’, аскетењето и шпарањето ми се за останатите двеста девесет и кусур дена дома : ).
Тие денови дур сум на одмор сакам да јадам да пијам ко ајван и да не кратам од ништо.
Кога ќе секнат фодновите рејсот и сиктер дома. Затоа и секогаш плаќам соба за пет дена плус ““ќе видиме’’ а поише од 10 не сум истерал од дете.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Прво, потрошените пари не се репер за квалитет на одморот.
Затоа напоменав погоре во која смисла се мисли квалитетен /неквалитетен одмор. Не во смисла убаво да си поминеш или не, туку во смисла да се стискаш за пари, да не одиш насекаде, да штедиш во јадење и слично, по цена да "истепаш" повеќе денови, инаку и со поскромен одмор можеш да си пoминеш убаво, не велам не:smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
Нема абсолутна смисла да се прави компарација на квалитетот со кванитетот.
Јас би квалитет. 3 дена да е одморот, ама да знам оти ќе е квалитетно потрошен.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Не сум тип којшто ќе седи во соба ама ќе истера 15 дена одвај и на гевреци :toe: подобро е 5 дена да живеам 24 часа нон стоп се да видам и одлично да си поминам отколку ова другово...всушност јас кога ќе дојдам од одмор се одмарам во буквална смисла од набиениот ритам :vozbud:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Варијанта - пократок а поквалитетен одмор.
Пример, одиш на одмор Нови Сад. Поарно ке седам 4 дена и ке потрошам се на Егзит, одколку да седам 10 дена пример и да си поминам обично. :)
п.с. Инспириран сум од егзит. :pos:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Нормално дека пократок а поквалитетен,таа варијанта е секогаш подобра за мене.Лично секогаш гледам да отидам на некое место каде што би си поминал подобро и по аристократски,отколку да отидам на некое подобро место а штедам.Оваа година можев да отидам на многу подобри места,ама да си поминам просечно.Јас ќе одам на место каде што ќе правам што сакам:). Здрајве кога би има повеќе пари секако дека би тркнал до Ница:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи што сваќате како одмор... пример мене одмор не ми е да скитам до 5 наутро, нити пак да одам 10 дена редовно на журки.

Како и да е, квалитетот е битен, а не квантитетот. 1 ден да одморам, ама да одморам салам, а не 3 дена без раат.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ма ја си идам квалитетно подготвена парите ги трошам на доподготовки и у меѓувреме наоѓам пак.. И секад топ испаѓа и седам ептен долго.

I

InF3cTeD

Гостин
каков и да е само одмор нека е.....а или...шознам ај нека е краток ама неверојатен :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се разбира дека би избрала квалитетен одмор. Кој не би одбрал квалитетен одмор?:toe: Што ако седам 20 дена, а се молам да се вратам, затоа што не можам да уживам како што треба?

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.826
Поени од реакции
22.868
Краток ама квалитетен..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sakam odlicno,kvalitetno pominati 10 dena:pipi:ne mi treba poveke

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Што пократно и што поквалитетно така ќе биде изгледа летово- 7 дена во Анталија во Хотел со 5 ѕвезди и ќе бидам позадоволен од кога и да било.

Ветувам дека после одморот ќе имам сила и елан еден куууп.

Kajgana Shop

На врв Bottom