Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
А шо е тоа Wigger бе?Nigger?
Од кај свати дека се праам црнец?
Работите ли немаат никакво знаење?:pos2:
Дај бе пишуј малце поразбирливо...
А мразиш ли црнци?
мислам дека ТМРО мрази се освен себе:pos2:
ми личи на оние баби што демек замижуваат на бакнеж на шпанска сапуница...срамота било...и имаат безброј предрасуди за се и сешто...
21 век бе луѓе...демократија секој има право да го изрази своето мислење...не мора секој кој зборува нешто спротивно од учењето на црквата да се прогласува за вештер(ка) и да се спалува на клада...:nenene:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
-Каков е тој жив бог?Имаш контакт со него?Какви работи си достигнал со негова помош?Дали се со негова помош,или ти си ги постигнал лично,со својата интелигенција и свест?
-Јас не сум христијанин,и пак не се плашам од смрт.Верувам во реинкарнација,зар не ослободува верувањето во тоа дека,после овој живот имаш нов,нова шанса...Ова е само фрагмент од непрекинатиот циклус на кружење на енергијата.
-Искрено,кога веке зборуваме за тоа,колку луге заслужиле да одат во Рајот?Колку луге навистина ги почитуваат начелата на Библијата?
Реално никој.Зошто?Поради тоа што тие начела одат против природата на човекот.Кажи ми еден човек кој нема зли мисли?Некој кој што не направил нешто себично?Некој што не прекршил ниедно од десетте правила?Нема таков,нели?Сите се грешници,тоа е факт.Според тоа,никој нема да оди во Рајот.Стравот од тоа,во никој случај неможе да ослободи креативност,туку само повеке желба да се искористат материјалните добра на овој свет,додека се тука,да се гледа само за себе,да се акумулираат што повеке извори на задоволство,без разлика дали со тоа се повредува некој.
-И да,од кого е тоа ветување?Си размислил некогаш дека,можеби и не е така?Дека можеби има нешто повеке.Немој да бидеш толку ортодоксен,премногу си интелигентен за тоа.
-Во секој случај,ако тоа те ослободува и ти дава мир,тогаш,остани така. Поздрав:smir:
Може еден сликовит одговор на твојата репллика и воопшто за се друго..поради тоа што главните докази за христијанството потекнуваат од Бибилјата..еве..се работи за библиографски тест кој ја утврдува автентичноста на сите историски документи....на англиски е, но мислам дека сите ќе го разберат...

Ова трба пред се да биде одговор на твоето прашање кој е мојот жив Бог...се работи за Исус Христос...а записите за него ги има во Библијата..ова чисто ради автентичност..ако може некојда ги чита Платон или Хомер и да тврди дека делата се нивни без трунка сомнеж...тогаш зошто да не се тврди тоа и за делото со најмногу копии во човековата историја....

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Site golemi makedonci vo istorijata bile pravoslavni vernici, pravoslavieto i ljubobovta kon makedonija e edno.
Covece patriotizmot e ljubov sprema sekularnata ateisticka institucija narecena Drzava koja e sozdadena od covekot.
N.Z.S-to na patriotizmot i hristijanstvoto e prazno mnozestvo.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Covece patriotizmot e ljubov sprema sekularnata ateisticka institucija narecena Drzava koja e sozdadena od covekot.
N.Z.S-to na patriotizmot i hristijanstvoto e prazno mnozestvo.
Ај сеа преведи му шо кажа оти сумњам дека разбра нешто...:pos2::pos2:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
не бе брат,не сме се разбрале...
моиве се православни христијани...
јас не верувам!
кај нив и кај македонциве има страв од бога доколку не веруваат или доколку искажат сомнеж...
ме сваќаш...?
еве јас верувам и не се плашам македонец сум,тоа е твое мислење
дека Македонците се плашат.не ве разбирам воопшто или уште сте мали за овие работи,како прво не знаете што значи македонец а не за религии.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Ova prasanje pretpostavuvam za mene e nameneto...

Pa vaka sea... Moite ne se kojznae kolkavi vernici, ama sepak kolku tolku veruvaat. Vo crkva ne odat, ama za verski praznici (Badnik, Bozic, Veligden...) gi teraat site adeti kako krsenje na lepceto, cukanje so jajca i sl., majka mi sprema posna hrana za Badnik (ali ja skrisno si jadam mrsno) itn.

E, sega za smrt na nekoj blizok... najnormalno ke bide zakopan na grobista so popovi i sve ostalo kako sto treba da bide, ama samo zatoa sto bil vernik.
изгледа не си православен кога не знаеш што значи (православен)
а зошто пости мајкати??? и во кој денови пости???или колку да се рече постам,јас колку што знам не е тоа натпревар кој ќе издрже подолго без мрсно.некој работи кога не ги знаеш побарај да ти се разјаснат а не да лупате зелени.:smir:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Sepak narodnite obredi nemaat nikakvo vlijanie vrz duhovniot zivot na covekot, ili vrz celata Crkva kako sobor. ne e problemot vo religiozniot zivot na roditelite, problemot e vo nas. Eve moite rodit., nemaat nikakov duhoven zivot, aj sum _____. Sepak bitno e deka sme site Hristovi i deka samo del od nivnoto (roditelite), mozat da ti dadat vo odnos na duhovniot zivot, glavnata uloga ja igras samiot ti so svoite turbolencii koi postojano gi nosime sonas kako zamor na denesnovo vreme i teskoto breme. Biten e podvigot i ljubovta kako temel na sekoe delo. Bidete verni kako sto e samiot Bog. Ne e bitno dali blizniot e pripadnik na enkoja druga religija, sepak bitno e da lubovta da ne prestani da bide i nadvor od prizorot vo crkvata.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
изгледа не си православен кога не знаеш што значи (православен)
а зошто пости мајкати??? и во кој денови пости???или колку да се рече постам,јас колку што знам не е тоа натпревар кој ќе издрже подолго без мрсно.некој работи кога не ги знаеш побарај да ти се разјаснат а не да лупате зелени.:smir:
A koj rece deka sum pravoslaven?

I ne ja mesaj majka mi, da ne pocnam i ja tvojata da ja mesam! Eve na primer:
Posti majka ti?
Ako posti koi denovi posti?
Odi li vo crkva?
Dali odi vo crkva za Bozik?
Dali odi vo crkva za Veligden?

Uste nesto sakas da te prasam za majka ti?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве јас верувам и не се плашам македонец сум,тоа е твое мислење
дека Македонците се плашат.не ве разбирам воопшто или уште сте мали за овие работи,како прво не знаете што значи македонец а не за религии.
абе...:tapp:
македонциве се плашат од господ...има многу кои се сомневаат во тоа дали постои господ и сето тоа али се плашат тоа да го кажат бидејќи всадено е она...рај и пекол па од тука доаѓа стравот...
можеби сум "мал" во однос на тебе но доволно сум голем да сватам колкава измама е религијата...:helou:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
A koj rece deka sum pravoslaven?

I ne ja mesaj majka mi, da ne pocnam i ja tvojata da ja mesam! Eve na primer:
Posti majka ti?
Ako posti koi denovi posti?
Odi li vo crkva?
Dali odi vo crkva za Bozik?
Dali odi vo crkva za Veligden?

Uste nesto sakas da te prasam za majka ti?
ти спомна православнос,види си го постот...
зосто бадник го чекаш да и католички и православен кога тоа е од релија не биди прост,ако си атеист биди тоа,не мешај религи,изгледа не знаеш самиот што си,затоа порасни и одлучи што ќе бидиш.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Ova prasanje pretpostavuvam za mene e nameneto...

Pa vaka sea... Moite ne se kojznae kolkavi vernici, ama sepak kolku tolku veruvaat. Vo crkva ne odat, ama za verski praznici (Badnik, Bozic, Veligden...) gi teraat site adeti kako krsenje na lepceto, cukanje so jajca i sl., majka mi sprema posna hrana za Badnik (ali ja skrisno si jadam mrsno) itn.

E, sega za smrt na nekoj blizok... najnormalno ke bide zakopan na grobista so popovi i sve ostalo kako sto treba da bide, ama samo zatoa sto bil vernik.
Nigde ne mozam da procitam ni pravoslaven ni pravoslavnost. Valjda uste ne znam da citam. Ah, se nadevam deka koga ke porasnam ke znam da citam...

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
ти спомна православнос,види си го постот...
зосто бадник го чекаш да и католички и православен кога тоа е од релија не биди прост,ако си атеист биди тоа,не мешај религи,изгледа не знаеш самиот што си,затоа порасни и одлучи што ќе бидиш.
Izvini, ne te razbrav nisto, a posebno delot sto go boldirav.

Si slusnal za interpukciski znaci?

Kajgana Shop

На врв Bottom