Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Аристотел го окаректеризирал Господ како нешто неподвижно,што создава..само едно негово движење претставува создавање на сите разлики и споротивности со нивни специфични законитости иинтеракции...ова упростено би било..само тој излегол самиот од себе, а од него излегло се што постои...
Може и вака..Јас ја творам светлината и ја создавам темнината. Јас ја создавам среќата и ја доведувам бедата, Јас, Господ, го правам си тоа.
Да, за секој почеток постои и крај. Ќе му дојде крај и на него (=
Познатата изрека на Ниче...Бог е мртов...ја добила сета своја апсурдност оној ден кога Ниче умрел...еден графит во Париз гласел..Ниче е мртов...Бог. Ја разбра поентата...
дај молимте објасни ми како тоа....просветли ме :vozbud:и btw кај можам да го најдам...сакам да се сликаме...
Море требало тебе да те сликаат само со компјутерски томограф..за да бидеме на чисто....

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ај прекинете со несериозните коментари. Шорти и Јован, глупирање на друго место.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не може да се создаде темнината. Таа е само недостаток на светлина. Ова на реклама го имаше (=

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ок нема проблем...
Море требало тебе да те сликаат само со компјутерски томограф..за да бидеме на чисто....
само ако може да знам што е ова чудово томограф...
барав на википедиа не најдов:uvo::vozbud:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не може да се создаде темнината. Таа е само недостаток на светлина. Ова на реклама го имаше (=
Ох бре Боже....добро би можело и вака ...не постои темнина тоа е недостаток на светлина..не постои ладно..тоа е недостаток на топло..не постојат атеисти..само луѓе на кои им фали Господ....
Што се може да се научи од една реклама еј...за секој случај вежбај дома со прекинувачот за светлина...
само ако може да знам што е ова чудово томограф...барав на википедиа не најдов:uvo::vozbud:
КТ...е скенер.. во принцип работи со емисија на позитрони..и открива разни болести...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
КТ...е скенер.. во принцип работи со емисија на позитрони..и открива разни болести...
е фала...штом тебе ти се нашло можеби и мене ќе ми се најде:vozbud:
он топик:
..само тој излегол самиот од себе, а од него излегло се што постои...
ај молим те и ова објасни ми го...викаш дека излегол од самиот себе...а од каде дошол...тој САМИОТ...некако не ми штима ова...
и дај уште некој пример вака од ништо да настане нешто...:uvo:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
е фала...штом тебе ти се нашло можеби и мене ќе ми се најде:vozbud:
он топик:
ај молим те и ова објасни ми го...викаш дека излегол од самиот себе...а од каде дошол...тој САМИОТ...некако не ми штима ова...
и дај уште некој пример вака од ништо да настане нешто...:uvo:
За ова првото веќе ти е јасно..моето мислење...за второто ќе треба да го прашаш Него...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
За ова првото веќе ти е јасно..моето мислење...за второто ќе треба да го прашаш Него...
епа ако е твое мислење дај убеди ме...вака нишо не прајме...
а радо би сакал да го прашам Него...:vozbud::pos2:
дај среди ми:smir:

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
И после мене ќе ми кажеш не навредувај? А твоиве ГЛУПОСТИ ? "Дај среди ми", "сакам да се сликам со него" тоа не е навреда за оние кои веруваат? Затоа ти реков никој не те тера да веруваш ама не пишувај вакви работи. Убаво ти рече Маркус треба да те сликаат со компјутерски томограф.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Гледам дека подолго време си бил на чек дис аут па влечеш корени од таму со глупави постови..ај да не не банираат за трошење зборови...кажи нешто паметно демантирај..ако мисилиш дека не сум во право...јас имам напишано доста на оваа тема...
А за средба со Господ..не се секирај нема потреба од протекции..
И како што на човекот му е определено да умре еднаш, а потоа суд..гледаш ќе имаш прилика па прашај...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ох бре Боже....добро би можело и вака ...не постои темнина тоа е недостаток на светлина..не постои ладно..тоа е недостаток на топло..не постојат атеисти..само луѓе на кои им фали Господ....
Што се може да се научи од една реклама еј...за секој случај вежбај дома со прекинувачот за светлина...

Верувај ми, не ми фали Господ. Моите родители обезбедиле се` она што ми треба. Радо би им се поклонувал на нив одколку на Господ.

Инаку сум ги прочитал сите страни од оваа тема и сите разговори се вртат во круг. Никој не е овде компетентен да каже точно дали постои или не постои. Само забавно е да се дебатира (=

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Гледам дека подолго време си бил на чек дис аут па влечеш корени од таму со глупави постови..ај да не не банираат за трошење зборови...кажи нешто паметно демантирај..ако мисилиш дека не сум во право...јас имам напишано доста на оваа тема...
А за средба со Господ..не се секирај нема потреба од протекции..
И како што на човекот му е определено да умре еднаш, а потоа суд..гледаш ќе имаш прилика па прашај...
ама што да демантирам...????????????????????????????????????????
дај образложи ми го твоево мислење...
ми нема логика ова бе човече...
значи викаш дека господ настанал од ништо...тебе ова логично ти е????????????????????????????????????????????????????/:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
п.с.фала за навредиве:pipi:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
гледам многу учени има во Македонијава ќе биде на добро :pos2::pos2::pos2: од се се разбирате.сигурно не треба ни на школо да одите бидејќи се си знаете.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
гледам многу учени има во Македонијава ќе биде на добро :pos2::pos2::pos2: од се се разбирате.сигурно не треба ни на школо да одите бидејќи се си знаете.

Pa normalno deka ima ucini luge aa ti imas protiv to ili ?

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Pa normalno deka ima ucini luge aa ti imas protiv to ili ?
не да имам протиф тоа али има учени и учени.некои знаат многу работи а не знаат за себе,а пак други обратно.:smir:
пази кај ќе се сместиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom