Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Da sto posto ke veruvam vo big bang, majmuni, zelki i od bakterii cela zemja i svet se sozdade. Mnogu realno :pos2: :pos2:
Naukata nemozi da dokazi kako se sozdade sve.

PS. I jas budala sto se raspravam so narkoman sto pushi po sekoj den i nema tri cisti u mozokot.
Фала на комплимент.
Убаво е да знаеш дека некој ти ја следи кариерата на форум.
И бај д веј,ти не се расправаш.
Расправа е дебата мегу две или повеке индивидуи,во која се поставуваат хипотези и тие хипотези се бранат со издржани факти,или пак со претпоставки.
И да,еден од условите за дебата е индивидуите да поседуваат едно чудно нешто наречено интелигенција...
А ти...не е ни битно.:pos2:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Site golemi makedonci vo istorijata bile pravoslavni vernici, pravoslavieto i ljubobovta kon makedonija e edno.
сеуште не добив одговор ама ај нема врска...
за ова...
веќе спомнав погоре-тешко се менува традицијата...не велам дека е лошо да се има традиција ама...:toe:
за љубовта кон македонија не треба да си православен...ако не знаеше еве да те информирам дека покрај другото...има и муслимани македонци...лабуништа ги викаат торбеши:helou:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
сеуште не добив одговор ама ај нема врска...
за ова...
веќе спомнав погоре-тешко се менува традицијата...не велам дека е лошо да се има традиција ама...:toe:
за љубовта кон македонија не треба да си православен...ако не знаеше еве да те информирам дека покрај другото...има и муслимани македонци...лабуништа ги викаат торбеши:helou:
:uvo:
Da golemi makedonci se vo labunista koga site glasaa za DUI i Ali Ahmeti.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
:uvo:
Da golemi makedonci se vo labunista koga site glasaa za DUI i Ali Ahmeti.
абе тоа беше само да ти докажам дека државата и религијата не одат заедно...тоа што православието е најраспространето...маркетинг бе брат:pos2:
и ТМРО дај бе одговор на ова...до кога ќе чекам????????????

Напишано од jovan
не сум наркоман,ако ми веруваш ни цигаре немам запалено во животов,добро сеа алкохол...тоа е друга приказна:pos2:
исто и сатанист не сум...ако мислиш дека се молам во ѓаволи...:pos2:
едноставно сум човек кој собрал 2 и 2 и сватил дека нештата се поинакви...живеам во македонија и убаво ми е а ова што викаш за милион евра нема проблем...дај ми милион евра ќе верувам во господ не е проблем...во што сакаш ќе верувам...ама евра имаат оние кои што го претставуваат тој господ...поповите се возат со скапи коли и имаат големи куќи и сл...
Од кај знаеш дека не е измислен исус и неговите дела...библијата е обична книга како што е хари потер...а приказната за исус...искрено побрзо би верувал во дедо мраз...посимпатичен ми е бе...:vozbud:
а за сатанистите...нивен проблем...
јас си верувам во себе си и во здравиот разум.:salut:

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Јас сум деист,верувам само во Бог,црквата не ја признавам,ни една црква не признавам а посебно не нашата и мислам дека поповите се само обични лажговци што ја користат верата за да исцедат пари од луѓето,а поголемиот дел од луѓето не ја знаат правата вистина за Бог и за Исус.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
абе тоа беше само да ти докажам дека државата и религијата не одат заедно...тоа што православието е најраспространето...маркетинг бе брат:pos2:
и ТМРО дај бе одговор на ова...до кога ќе чекам????????????

Напишано од jovan
не сум наркоман,ако ми веруваш ни цигаре немам запалено во животов,добро сеа алкохол...тоа е друга приказна:pos2:
исто и сатанист не сум...ако мислиш дека се молам во ѓаволи...:pos2:
едноставно сум човек кој собрал 2 и 2 и сватил дека нештата се поинакви...живеам во македонија и убаво ми е а ова што викаш за милион евра нема проблем...дај ми милион евра ќе верувам во господ не е проблем...во што сакаш ќе верувам...ама евра имаат оние кои што го претставуваат тој господ...поповите се возат со скапи коли и имаат големи куќи и сл...
Од кај знаеш дека не е измислен исус и неговите дела...библијата е обична книга како што е хари потер...а приказната за исус...искрено побрзо би верувал во дедо мраз...посимпатичен ми е бе...:vozbud:
а за сатанистите...нивен проблем...
јас си верувам во себе си и во здравиот разум.:salut:
Добро,оти уопште се мачиш да му реплицираш?
Глеаш дека не го играат надвор другарчињата,па ете дошол ваму,мислејки дека ке каже нешто паметно...
ТМРО,еден совет:Оди у Играчница,мислам дека таму повеке ке ти бидат ценети постовите.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Глеаш дека не го играат надвор другарчињата,па ете дошол ваму,мислејки дека ке каже нешто паметно...
ТМРО,еден совет:Оди у Играчница,мислам дека таму повеке ке ти бидат ценети постовите.
A be vidi koj najde da zboruva, makedonec sto saka da se pravi crnec taka narecen wigger se pravi tuka pameten.
Odi pushi treva i bori se da ja legalizirat, a ne meshaj se vo raboti sto nemat nikakvo znaenje.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
абе ок тоа...гледам дека не го играат другарчињата:pos2:
али глупо ми е шо мисли дека е во право и дека со неговите мислења не победил:tapp:

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
A be vidi koj najde da zboruva, makedonec sto saka da se pravi crnec taka narecen wigger se pravi tuka pameten.
Odi pushi treva i bori se da ja legalizirat, a ne meshaj se vo raboti sto nemat nikakvo znaenje.
А шо е тоа Wigger бе?Nigger?
Од кај свати дека се праам црнец?
Работите ли немаат никакво знаење?:pos2:
Дај бе пишуј малце поразбирливо...
А мразиш ли црнци?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
А шо е тоа Wigger бе?Nigger?
Од кај свати дека се праам црнец?
Работите ли немаат никакво знаење?:pos2:
Дај бе пишуј малце поразбирливо...
А мразиш ли црнци?
Dobro prasanje. Ja mislam deka gi mrazi site sto ne se Makedonci i pravoslavni Hristijani.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
hristijanstvto posti uste od vremeto na Adam. Go priznavas Hristos a ne crkvat. e da znais deka denes prva me nasmeja, so glupost sekako. Toa ti e da kakao da ja priznavas tvojata majka za tvoj roditel a negiras deka si izlegla od nejzinata utroba. A toa za svestenicite e donekade vo pravo, i jas kako del od tie luge(klirici), ne go negiram toa, bidejki site se znaeme koj sme po provesija(zivot).A toe deka mnogu luge ne ja znaat vistinata za Bog i Isus, molam ti zboruvas za edno pa isto. Gospod,Tvorec, Bog, Isus, Hristos, se samo epiteti za Bespocetniot i tie ne Go objasnuvaat vo polnota, vo Negovoto golemo Jas.

Kajgana Shop

На врв Bottom