Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Многу сум чил бе друже .. ништо лошо не напраив !

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
теорија на еволуцијата.Ништо докажано само една од многуте идеи и затоа ќе си остане теорија.
Само колку да бидеме јасни
теорија-образложување кое се докажува (е докажано)
хипотеза-тврдење кое не се докажува, се прифаќаза точно како такво

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Hahaha :pos2:

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Kакви глупости се ова.....неможам да си објаснам атеистиве и сектите секоаш прават некои вакви работи т.е. наметнуваат свое мислење за некои работи... за да после тоа станеш дел од нив...... ако некој е атеист или е во некоја секта.. немора вака да кажува причини зашо некој да не верува во Бог или како и да е... трај си.. за тебе си е тоа и ако сака некој да се придружи ќе го направи тоа и без овие причини :)

Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
Vone te molam. Ova e mnogu posetuvan forum,pa zatoa da bideme po objektivni tvojata izjava pogledni ja. Mislam,koga ke se preispitas ke vidis sto si napisal, Teorija e samo teorija, mislewe od mnogu mislewa na edna tema, nisto povejke. Naukata odi cekor po cekor i prima onolku kolku ke ise dade da primi.Sepak nie sme samo luge tolkavi ni se intelektualnite sposobnosti. Ako se ni se dade odednas svetot ne bi bil interesen. Ako se znaeme togas nie sme bogovi. Celata vselena i nasiov svet ne moze da dojde od cista slucajnost. Samo ateistite se premnogu gordi koga ke zgresat tesko priznavaat,i zatoa postoi edna isreka od niv>Boze, ako te ima,odisi za da ne ni smetas nam.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
1. Ако бог не постои тогаш што го создало овој свет?
2. Ако човекот настанал од мајмун тогаш од што настанал мајмунот?
3. Ако јајцето е постаро од кокошката тогаш од што настанало јајцето?
Ако ти си способен да ми одговориш на овие прашања јас тогаш ќе речам дека бог не постои. А бог си го направил своето и го покажал своето постоење. За сите оние кои не веруваат во тоа тие се луѓе без душа и без срце осудени на попаст и вечен немнир.
1. Овој свет т.е планетата Земја настанал/а со добро познатата Биг Бен експлозија. Веќе е и докажано сето тоа.

2. Мајмунот настанал на оној начин на кој што настанал и коњот, кучето, гуштерот.. итн. т.е со еволуција. Првиот живот настанал во водата, потоа евоулирале влекачите итн...Повеќе тука

3. Ова со кокошкава е веќе клише. Сигурно не настанува само кокошката од јајце туку многу разни животни. Се е тоа еволуција.

А ти ако си некој верник нема волку лесно да се откажуваш од бога.
Сепак тоа си е твое мислење, не сакам да почнувам пак војна како на почетокот на темава.
поздрав.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
...Не знам дали си го прочитал текстов кога си го превел од некаде. Бараш создател на Создателот? You need some help, а имам еден човек што ќе ти држи терапии со попуст.
Е како настанал де? Како може туку така да постои? Од кај си сигурен дека и човекот не постои туку така?

Сакаш да кажеш, човекот управува се’ на светот, никој не може да го попречи, и човекот, и само тој, ја крои иднината на светот?
Господе, прости му, не знае што прави.
Па нормално! Затоа и постои "Free will". Ако сакаат Русија или Америка можат цела планета да ја уништат уште утре. Плус, лично за секој човек... не умира од што било пишано! Сега може некој да фати да се самоубие. Сам си контролира типот дали ке живее или не.

Сеа ке речеш дека кад тад ке умре. Е јебига сите ке умреме. Ама тоа е ради нефункционирањето на органи.

И на предметите кад тад им доаѓа крајот (на еден начин или друг). И на нив ли им било пишано? И они ли имаат судбина?

Поздрав на сите. Само уште едно нешто. Нејќам да оставам впечаток дека сум атеист. Не сум. И не се ни мешам у избор на некој друг дали да верува во Господ или не. Само немојте да верувате во се што ке ви кажат во Црква/Џамија/Синагога итн...

C

Cool Hand Luke

Гостин
Како прво, не постојат атеисти, постојат скептици. Верниците се помалку скептични. А понекогаш е подобро да се биде скептичен (атеист) отколку да се има слаба вера и океан од сомнеж.
Или можеби темава се однесува дали веруваме дека Бог постои или дали лично му веруваме?
Бидејќи Бог не може да се објасни и докаже, може ли некој од „атеистите“ да го дефинира поимот еволуција, и најважно, на кој принцип работи?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
12та причина: Треба да си глуп.
Сакаш да кажеш дека од 33% христијани 21% муслимани 14% хидуисти и незнам колку проценти од други или слични религии на планетава се глупи....а 16%, од кои 8% не се ни сигурни во тоа што го тврдат се интелигенцијата на овој свет....тешко нас...незнаењето навистина било благослов....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Сакаш да кажеш дека од 33% христијани 21% муслимани 14% хидуисти и незнам колку проценти од други или слични религии на планетава се глупи....а 16%, од кои 8% не се ни сигурни во тоа што го тврдат се интелигенцијата на овој свет....тешко нас...незнаењето навистина било благослов....
Според поставеноста на воведниот пост во темава (причините за да бидеш атеист), најверојатно не си го сфатил постот на ТрН_Во_ОкО.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Се извинувам ако не сум разбрал....:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За мене, нема ниедна причина за да бидам атеист.
Напротив, ги имам сите причини за да бидам верник.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
84
Поени од реакции
2
ne veruvam.. nemam potreba da veruvam..
sakam da znam se, a sekoj den ucam, citam ,slusam, gledam.. za da znam..
me prasale.. zosto sum ateist?!
-zatoa sto sakam da znam nesto, ne samo da veruvam vo nesto.

kasno se priklucuvam vo muabetot zosto sum nova na forumot, edvaaaj iscitav se sto ste pisuvale.. :) :) :)

nekade procitav deka gospod bil ljubov bla bla.. ma luge ve molam
site vernici se udirate vo gradi so poimot Ljubov, bozem samo vas vi e dostapna.. pateticno..

mnogu pati od vas vernicite ke recat.. ne mozes da dokazes deka postoi, ama aj dokazi deka ne postoi ..
c c c eeej ne se dokazuva nepostoenjeto na nesto, tuku se dokazuva postoenjeto na nesto.

pozdrav

PS abe Yugo ateistite vi nametnuvame mislenje?!? :nesvest:
lele lele
kako be .. ateistite ne gi palele popovite koga velele postoi bog, i toj ne sozdal i sozdal se.. ama vernicite gi palele naucnicite
c c zar ne gledate deka religijata go koci razvojot ..da ne bila crkvata protiv, sea ke sme bile uhuhuuuu godini napred so razvojot

Kajgana Shop

На врв Bottom