Fallen`Angel
Im Gotham's Reckoning
- Член од
- 26 мај 2007
- Мислења
- 5.658
- Поени од реакции
- 75
Многу сум чил бе друже .. ништо лошо не напраив !
Само колку да бидеме јаснитеорија на еволуцијата.Ништо докажано само една од многуте идеи и затоа ќе си остане теорија.
Hahaha :pos2:Само колку да бидеме јасни
теорија-образложување кое се докажува (е докажано)
хипотеза-тврдење кое не се докажува, се прифаќаза точно како такво
Vone te molam. Ova e mnogu posetuvan forum,pa zatoa da bideme po objektivni tvojata izjava pogledni ja. Mislam,koga ke se preispitas ke vidis sto si napisal, Teorija e samo teorija, mislewe od mnogu mislewa na edna tema, nisto povejke. Naukata odi cekor po cekor i prima onolku kolku ke ise dade da primi.Sepak nie sme samo luge tolkavi ni se intelektualnite sposobnosti. Ako se ni se dade odednas svetot ne bi bil interesen. Ako se znaeme togas nie sme bogovi. Celata vselena i nasiov svet ne moze da dojde od cista slucajnost. Samo ateistite se premnogu gordi koga ke zgresat tesko priznavaat,i zatoa postoi edna isreka od niv>Boze, ako te ima,odisi za da ne ni smetas nam.Само колку да бидеме јасни
теорија-образложување кое се докажува (е докажано)
хипотеза-тврдење кое не се докажува, се прифаќаза точно како такво
1. Овој свет т.е планетата Земја настанал/а со добро познатата Биг Бен експлозија. Веќе е и докажано сето тоа.1. Ако бог не постои тогаш што го создало овој свет?
2. Ако човекот настанал од мајмун тогаш од што настанал мајмунот?
3. Ако јајцето е постаро од кокошката тогаш од што настанало јајцето?
Ако ти си способен да ми одговориш на овие прашања јас тогаш ќе речам дека бог не постои. А бог си го направил своето и го покажал своето постоење. За сите оние кои не веруваат во тоа тие се луѓе без душа и без срце осудени на попаст и вечен немнир.
Е како настанал де? Како може туку така да постои? Од кај си сигурен дека и човекот не постои туку така?...Не знам дали си го прочитал текстов кога си го превел од некаде. Бараш создател на Создателот? You need some help, а имам еден човек што ќе ти држи терапии со попуст.
Па нормално! Затоа и постои "Free will". Ако сакаат Русија или Америка можат цела планета да ја уништат уште утре. Плус, лично за секој човек... не умира од што било пишано! Сега може некој да фати да се самоубие. Сам си контролира типот дали ке живее или не.Сакаш да кажеш, човекот управува се’ на светот, никој не може да го попречи, и човекот, и само тој, ја крои иднината на светот?
Господе, прости му, не знае што прави.
Сакаш да кажеш дека од 33% христијани 21% муслимани 14% хидуисти и незнам колку проценти од други или слични религии на планетава се глупи....а 16%, од кои 8% не се ни сигурни во тоа што го тврдат се интелигенцијата на овој свет....тешко нас...незнаењето навистина било благослов....12та причина: Треба да си глуп.
Според поставеноста на воведниот пост во темава (причините за да бидеш атеист), најверојатно не си го сфатил постот на ТрН_Во_ОкО.Сакаш да кажеш дека од 33% христијани 21% муслимани 14% хидуисти и незнам колку проценти од други или слични религии на планетава се глупи....а 16%, од кои 8% не се ни сигурни во тоа што го тврдат се интелигенцијата на овој свет....тешко нас...незнаењето навистина било благослов....