Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
прво не се анонимни.. второ flanger a не frengl, трето за фленџерот и басот се слагам дека го тупеше дечкото нешо глумеше ко да врти техно у старите 90ти али тоа е тоа.. секој со свој стил си пушта музика

П

Паган-др

Гостин
Жи - Ва = Жито Вардар :) Си јадел од истата плескавица, еднаш ти била ОК другпат не. Се дешава. :)
Ок. Се здркав. Беа два различни штандови едниот имаше Жи-Ва продаваа гирици такви ствари другиот пишуваше Жито Вардар и продаваа стекови, плескавици такви ствари. На крај памет не ми текна дека се истите... -.-

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Само Суперхикс, Гоце (незнам како ќе ја погледне Македонија во очи :) ) и Ѓорѓи Шаревски (Big fan) ми направија ќеиф...
Инаку сум многу многу разочаран од пиволенд.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ја заеба малку дождов работата баш на крај... ама забрањено пушење беа стварно добри.
Добар крај како и да е, беше добро додека траеше. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не бев оваа година, како што се ближеше почетокот на Пиволендот, така и мојата желба да одам се намалуваше. Ич, ама ич желба немав да одам, а башка и ко шо ми збореа, не ни било нешто посебно. :toe:

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Епа јас бев петокот од 12 ипол до 3.15 и цело време си фураа tech-progressive без очајни обиди за прелаз (топ си беа прелазите), покачување bass во вистински момент итн итн. Со еден збор супер миксаа. Вчера исто така беше супер. Имаа 2 лаптопа така да грешки во прелаз немаше. Не знам ти што повеќе очекуваш од стејџ со релативно анонимни диџеи :toe:
ДЈите на Полукс и Баланс ако се анонимни тогаш не знам шо ќе кажеш за Скелетфор. Иначе ја бев и петокот и саботата по саат време и ќе ти кажам дека впечатокот што ми го оставија е ептен лош. Толку лошо преклапање на бас-линија сум чул само од ДЈ Бизи (момакот што беше пред УМЕК у Колосеум).

прво не се анонимни.. второ flanger a не frengl, трето за фленџерот и басот се слагам дека го тупеше дечкото нешо глумеше ко да врти техно у старите 90ти али тоа е тоа.. секој со свој стил си пушта музика
Фала на исправката. Не се ни потрудив да го напишам правилно пошо знаев дека сите ќе сфатат. :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Не бев оваа година, како што се ближеше почетокот на Пиволендот, така и мојата желба да одам се намалуваше. Ич, ама ич желба немав да одам, а башка и ко шо ми збореа, не ни било нешто посебно. :toe:
Не е работата од слушање да одлучуваш,но јас ќе речам убаво беше освен цените.
Кога ќе се прецени некој тоа е многу гадно,а баш сакав кога го видов организаторот да го прашам дали има шанси он да влијае на тоа кои цени се.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Секоја чашка пиво ми беше се погорка и погорка. Најверојатно поради мојот револт кон цените... Скопско 70 ден... бре бре бре

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Секоја чашка пиво ми беше се погорка и погорка. Најверојатно поради мојот револт кон цените... Скопско 70 ден... бре бре бре
Ондак зошто пиеше македонски пива? :toe: За 100 денари имаше странски пива што нашиве никад нема да ги стигнат во вкус, и тоа 0.5 л.

Иначе, може некој што бил вчера да каже дали имаше нешто намалување на пивата?

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Ондак зошто пиеше македонски пива? :toe: За 100 денари имаше странски пива што нашиве никад нема да ги стигнат во вкус, и тоа 0.5 л.
Па кој рече дека пиев Скопско?! Не пиев Скопско само бев изреволтиран од неговата цена. Пиев Стела, Бекс, Пауланер и Лашко. Па и Стела лани беше 70 а сега 100. Лани јас не мрдав од Стела штандот... ама сега не беше така.

Член од
11 септември 2010
Мислења
101
Поени од реакции
9
Иначе, може некој што бил вчера да каже дали имаше нешто намалување на пивата?
Имаше. На Скопско штандот што е горе кај Играчницата за возрасни (или како и да се викаше тој дел) го намалија точеното на 50 денари (нели беше 70 цело време). Али саат време пред да заврши Пиволендот.:icon_excl

Коа завршија Zabranjeno Pusenje и почнаа луѓето да си идат, на штандот на Grolsch почнаа без пари да ги делат преостанатите пива. Бевме 15тина дечки, али шанкерите (и згодната шанкерка) на тој штанд ни дадоа на сите по неколку. Најдобриот момент од цел Пиволенд - гага пиво и мокри девојки.:vozbud::cug:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Некои да не дојдовте до информација колкава била посетеноста...бројчано???

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.214
Поени од реакции
34.477
Некои да не дојдовте до информација колкава била посетеноста...бројчано???
Толку беше добра организацијата, што сигурно некој броел. Никој не може да каже колкава беше посетеноста, но очекувај да лупнат некоја луда бројка.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Бев 3 дена, во средата, петокот, и саботата... искрено најубаво си поминав во средата и тоа на ГОЦЕ најлуда атмосфера направи, и во петокот убаво беше ама саботата ептен тапа ми беше.. како и да е не беше лошо.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom