Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Само еден збор го опишува овој Пиволенд!!А Л Ч Н О С Т! !
Т.е два се алчност+прашина.
И после ќе кажете зошто се жалиме,па еднаш годишно било.Па што ако е еднаш годишно?Тоа не им дава за право да ги дигаат цените.3 пива беа луксуз за пола од тие што дојдоа.Па што е најтрагично од ден на ден ги качуваат цените.Лаком гз ејј.А малце да поработеа на организација не само на лапање пари.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Значи се согласуваме сите дека ова е најочајниот пиволенд до сега. Епа нека им е на памет за наредна година, дека ако планираат пак вакво нешто - нема да издржат долго.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Се мислам дали очајно е преблаго да се каже за овогодинешната организација

T

Tetro

Гостин
Само еден збор го опишува овој Пиволенд!!А Л Ч Н О С Т! !
Т.е два се алчност+прашина.

И после ќе кажете зошто се жалиме,па еднаш годишно било.Па што ако е еднаш годишно?Тоа не им дава за право да ги дигаат цените.3 пива беа луксуз за пола од тие што дојдоа.Па што е најтрагично од ден на ден ги качуваат цените.Лаком гз ејј.А малце да поработеа на организација не само на лапање пари.
Премногу остро, ама разумно напишано :)
Силата е во тебе, верувај :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не е работата од слушање да одлучуваш,но јас ќе речам убаво беше освен цените.
Кога ќе се прецени некој тоа е многу гадно,а баш сакав кога го видов организаторот да го прашам дали има шанси он да влијае на тоа кои цени се.
Па јас не отидов затоа што другите ми збореа, туку не отидов пошто едноставно не ми се одеше. Бев во Охрид на Пивофестот и не ми се одеше пак на нешто слично.
Недостаток на желба и волја беше причина што не отидов. :)

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Наредна година ќе го бојкотирам пиволенд во поглед на купување на пиво. Ќе си спакувам неколку лименки пиво у ранец и ајт на кале. :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.081
Поени од реакции
1.638
Следна година ќе било во Август.Од една страна добро е дека е распуст, од друга не дека ќе бидат многу по одмори и уште мал миљон причини.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Следна година ќе било во Август.Од една страна добро е дека е распуст, од друга не дека ќе бидат многу по одмори и уште мал миљон причини.
Ма ако сакаат и сред јули нека го стават, само да има евтино пиво. Крај краева - зарем на некого му треба гужва? Ај среќа оваа година имаше само во средата, али лани беше хаос...

T

Tetro

Гостин
Излегоа бројките за Овогодинешниов Пиволенд

На Пиволенд се испија 2.000 хектолитри пиво :vozbud:

Овогодинешниот Пиволенд го посетија 400.000 лица, се испија 2.000 хектолитри пиво, 500 хектолитри вода (кај имаше вода? и пиеше некој вода?) и сокови и 150.000 изедени сендвичи, соопштуваат организаторите.
„Ги урнавме сите рекорди на настани од овој тип во Македонија, Пиволенд го посетија близу 400.000 луѓе или двојно повеќе од лани, кои имаа можност да пробаат 50 видови пиво од 20 пивари и да ги проследат настапите на повеќе од 60 домашни и странски музички изведувачи“, изјави Пане Темов, еден од организаторите.
Темов се надева дека следната година ќе успеат да ги надминат овие бројки и дека ќе понудат уште подобра забава.

целата вест, ТУКА

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933

Поголеми глупости не сум прочитал у последно време...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Aко положам денес,и ако положам во петок и на 14-ти има цело траење на Пиволенд да бидам дрво,и ке продолжам до Дино Мерлин и ако треба сам ке одам таму и ке се направам дрво и ке пијам цел месец и ке станам алкохоличар !!!!!!! АМА ДА ПОЛОЖАМ !!!!!!!!!!

Едит-Колку офтопик ми е мислењево али ај !

колку да има он-топик :) - Лани бев и пиев претежно пива,ама не ми текнува дали имаше Стела Артоис,ама оваа година како што ке окапам ако има мислам дека само тоа ке го пијам....и уште некои 2-3 сорти кое црно кое обично и така :)
Е јас да си кажам што се деси :) Си паднав на факултет поштено,си се отпишав од него,се запишав на бизнис логистика и битното БЕВ на пиволенд и пиев секој ден ко алкохоличар некој незнам колку пари ми отидоа битното Стелата си ја пиев :vozbud: ,нормално и други не само тоа и така си бев и на Дино Мерлин и таму си бев дрво начукан и ете барем еден дел од ветувањето си исполнив еве и вчера пиев 2л јамбо на горско и стварно ми се фати цел месец.

И видов маица наместо Heineken пишуваше така убаво направено Highagain и беше многу многу најдобра :)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Никој ништо не снимил :S барем едно клипче да постиравте за да се види како било.... дали има некој и дали сака да постира ?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Никој ништо не снимил :S барем едно клипче да постиравте за да се види како било.... дали има некој и дали сака да постира ?
Толку беше скапо пивото што никој не посегна по мобилниот. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom