Паузирање во врска

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па ете, биди искрена дека ти мрдал фрфуљот! : ) Не било до далечината.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Пауза е добра работа... Што сте запнале толку дека пауза е лоша работа?

Фантастично е. Ако ви треба да размислите сами, нормлано пауза!!! И јас сум за тоа!

Ако ви треба месец -два излегување со другари/другарки, пауза е добредојдена...

Па луѓе бе, после коа ќе ви фали партнерот, ќе ви биде многу поубаво!

Па и ако ви треба сексуално да се издувате... без грижа на совест и без вина... Зашто да не испаузирате...

Нормална работа е тоа у деншниот свет..

Само................................... немој некој да ми го спомнал зборот љубов после зборот пауза....

Оти ќе збеснам, ќе избувнам, и нема да ме познаете!!!!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Ма паузата е лоша ако си ептен приврзан кон тој/таа. Никој не може да ме убеди дека после паузата се би било како пред тоа. Е сега ако тебе к*р не те боли за таа/тој шо си со неа/него тогаш зборот пауза е најдоброто нешто како да ја/го откачиш.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
80
Поени од реакции
2
Misticen ti igras na nagagjanje samo....treba da ja znaes celata situacija pa posle da komentiras za mene... a tuka nemam tolkav prostor a ne ni sakam da ja raskazam mojata ljubovna prikazna;)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па така кажи ма Светлич! : )

Ајде, ајде, ќе ми раскажеш деновиве уз кафе! : )

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
Hehe taka nekako

Мистичен напиша:
Шознам дали е и западњачко размислувањето...

Паузирање во врска ти доаѓа нешто како стенд бај аранжман со ММФ! : )
:pos::pop:

dobra sporedba

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Поштовам изнудена пауза во која ќе сватиш колку уствари сакаш да си со дотичниот/та или не. Но таквите паузи не доаѓаат од љубов секако, па се знае што е исходот.
А дека би ја побарала некогаш и дека мислам дека треба некој да го прави тоа ... секако дека не.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
pauza... mnogu mi e smesno ova... Sea ili ke raskinam ili ke produzam... mn mi e nekako smesno toa PAUZIRANjE... abe kraj i toa

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Misticen so otvaranjeto na temava mi go resi problemot.Fala

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
RealGirL напиша:
Misticen so otvaranjeto na temava mi go resi problemot.Fala
i sho reshi? :)

za mene e epten dobra rabota, poshto deneska mnogu lugje vekje ne ni znaat dali vrskata im e od navika ili od ljubov. dokolku so pauzata sakaat partnerite da ja skrshat monotonijata i da si ja testiraat silinata na vrskata, togash epten toa go ohrabruvam. mislam deka toa e najefektiven nachin da se sfati kolku ti treba taa vrska i kolku si (ne)vljuben vo partnerot.
ali ako se raboti za pauza zatoa shto ne im idi i non stop se karaat, togash bolje da raskrstat ushte na pochetokot zatoa shto pauzata nishto nema da reshi. duri i ke se karaat povekje zaradi ljubomori za toa koj shto napravil za vreme na pauzata.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
BeBe11 напиша:
za mene e epten dobra rabota, poshto deneska mnogu lugje vekje ne ni znaat dali vrskata im e od navika ili od ljubov. dokolku so pauzata sakaat partnerite da ja skrshat monotonijata i da si ja testiraat silinata na vrskata, togash epten toa go ohrabruvam. mislam deka toa e najefektiven nachin da se sfati kolku ti treba taa vrska i kolku si (ne)vljuben vo partnerot.
Колку си заљубен во партнерот и колку ти треба таа врска се заклучува ако си со личноста, а не ако не си. Или муабетот ти е ако си подалеку, сфаќаш колку ти значи? Самото однесување на партнерот и твоето е знак дали треба да останат заедно или не. Какви паузи какви бакрачи.
Ако дошло до потреба од пауза, тури и пепел на врската. Тоа е знак дека нешто не штима.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Ако едниот партнер предложи пауза, а другиот прифати, тогаш со сигурност дека никогаш повеќе нема да бидат заедно.
Ако едниот партнер предложи пауза, а другиот не прифати, ќе се скараат и тоа засекогаш.
Значи, и да се прифати паузата и да не се прифати, врската пропаѓа.
Разликата е само во тоа што со прифаќањето на паузата, партнерите се разделуваат по мирен пат.

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Acid напиша:
Пауза еј. Демек да се издуваш со други, да добиеш дозвола за швалерај.
Да го направиш сето тоа кое „не ти било дозволено” во врска, односно што си немал муда да го направиш.
Треба да си најголем глупак за да прифатиш пауза. Одма треба да се тера се тоа у курац.
така е ацид за мене пауза е демен издувување а да ви кажам чим почне да се мисли на пауза тоа веќе не е љубов за мене така е и така ќе остане:bip:

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Кога некој бара пауза во една врска тоа значи дека нешто не е во ред во таа врска...ако се случи вакво нешто треба да се разговара сериозно бидејки секогаш е различна причината за тоа...проблемите се надминувааат и без пауза...ако на пример едниот од партерите сака тој период да го поминува малку повеке со другарите/ките или сака да се посвети на нешто друго тој период немора да се официализира некаква пауза...може да се реши тоа со еден разговор дека сака на пример да излегува со другарите/ките овој викенд...или дека оваа недела сака да прави тоа и тоа и дека нема да биде во можност да се гледаат секој ден или слична ситуација...а ако навистина тој /таа сака да биде ослободен од таа врска некој период поради тоа што нее сигурен дека го сака тоа тоа е веке нешто друго...пиши пропало ти е тоа....или да дознае дали таа особа и значи...тоа е смешно...па и колку да биде долга врската...јас неможам да се одделам 2 дена од мојот партнер, а камоли да правам пауза...а исто и тој...иако сме веке 6 год заедно...:icon_lol:

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Стоп за ПАУЗАТА!!!! Администратори предлагам да ја банирате паузата!:banned:

Kajgana Shop

На врв Bottom