Интересна тема, уште поинтерени коментари. И јас имам свое мислење за ова...
Го одобрувам затоа што родителите знаат што е најдобро ( или мислат дека знаат некогаш), поради зачувувањето на традицијата, во вакви мешани опшества поради склучување брак или заљубување на деца од различни етнички и верски средини, поради позната здравица ДА НИ СЕ ЕБАТ ДЕЦАТА:baeh: ( ако е како ветување здравицата), поради страв на родителите да не го изгубат детето од видик и контрола ако земе некоја што не ја знаат, поради страв и неверување во своето дете и слично...
Против сум затоа што родителите несекогаш се во право, преко кур ми е од традиција, преко кур ми е од стегите на опшеството и забрана на мешање ,склучување браков од различни етнички и верски заедници, ја подржувам здравицата секогаш па ако и се иска нека се стиска, поради преголемата одговорност што родителите ја чуствуваат према нас самите и нивниот страв или желба да не контролираат која се должи на нивна недоверба во нас самите и такви глупости...
П.С. Читам сешто сте се инапишале по форумов демек тоа било стармодно, демек ти знаеш што сакаш, демек ти си го бираш калапот сама, демек бракот сакаш да ти се заснова на Љубов, демек дрн дрн јариња.... да неречам ~адиња..
Ако тоа е стромодно што е денес ФВ,МСН,ТАГЕД, и слични такви друштвени мрежи зарем не е тоа некаков вид на Стројништво, запознавање со непознатот, заљубување на слепо, пречесто менување на калапи, дали значи дека Љубовта тука престанува да постои...
Секој си има свое мислење и јас секое го подржувам секој е во право ама родителите треба да се слушаат , ипак посреќни биле тие времиња отколку денешниве . со брак кој трае едвај 2 недели