Пазарете се тука!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тука праша за да ние вака попаметниве те упатиме на која врата да тропнеш! Нема се на Кајгана има нешто и по продавници по пиљари наваму натаму.
И тие прашуваат од тука, а редно е и јас да прашам некогаш на кајганава у пм, цел животен век на форумов го потрошив само во одговори :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Да не нуди некој нешто патики или спортска опрема ?

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Продавам ЗТЕ рејсер,користен еден месец само,со една година гаранција.Понуда по пп

Член од
26 октомври 2010
Мислења
24
Поени од реакции
12
Nokia X3 неотпакувана, под гаранција од 1 год.
FULL опремена- слушалици, USB, пунач.
Цена- 5.500 ден.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Како ги царинат? Ако ги царинат по цена/фактура, ќе кажам таму да пишат дека е ете 99% и нека царинат. А ако царинат по каталог, кај нив може е пишан 650 евра....
Никој не знае точно да ми каже како се царинат работи, дали по кило/цена/вредност/куров....
Земав XENON светла за 50 евра, ни денар повеќе не платив, до дома ми стигнаа.

Исто, сакам да земам еден блузон (60$) со пратка (40$) значи вкупно 100.
Значи ако го царинат, блузонот ќе ми е 200-300 евра???
Господине (читај: Мајмуне :) ), фала Богу дека е различно текстил и техника, ама колку? Како? Како се одредува цена? Тоа ме интересираТ море! И не купувам од таму САМО ЗАТОА ШТО е поевтино, туку затоа што тука или го нема или треба да чекам 150 години за да го има. Ебаго :)

И ај сеа.... за блузонот? Како би ми го цариниле?
Aj вака сеа следи ме...нашата царина работи многу чудно, некогаш може да си поминеш лесно, а некогаш и да те одерат.
По правило за стока со мала вредност(до кај 60 долара мислам е) не се плаќа ништо,но нашите цариници ја зимаат и цената на транспорт(shipping) заедно со цената на производот, што не би требало да го прават. На се тоа ти удираат 15% унифицирана камата без разлика дали е електроника или текстил,таа камата ја додаваат на цената на производот како и транспортот заедно и на сето тоа собрано ти маваат и 18% ДДВ. Ако нема производот царинска декларација или постојната не им се свиѓа, ќе ти бапнат и шпедитер кој треба да го платиш 2000-3000 денари. Баш поради ова не се исплати ништо вредно да нарачаш кај нас што е над 50-тина евра. Додуша може и да се случи сево ова да не го прават ако видат поефтин производ па да не се замараат баш.

Еден случај на мој другар, нарача саат од Амазон кој чинеше некои 150 долари + 20-30 транспорт. На сево ова требаше да плати уште скоро 100 евра на нашата царина. Сеа пресметај си дали се исплати нешто вредно да нарачаш. Совет од чоек као мене шо доста се замарал со нарачување од странство, поскапи работи НИКАКО нарачување. Дури и да ти го пишат како подарок, продавачот што ќе ти го прати производот најверојатно ќе го напише називот на производот,иако цена нема да има, како би се заштитил себеси и ако приметат нешто сомнително нашата царина ќе викнат шпедитер што ќе го процени производот па може и дури поскапа цена да му удри отколку што навистина си платил па и мора да му платиш што те ограбува.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Aj вака сеа следи ме...нашата царина работи многу чудно, некогаш може да си поминеш лесно, а некогаш и да те одерат.
По правило за стока со мала вредност(до кај 60 долара мислам е) не се плаќа ништо,но нашите цариници ја зимаат и цената на транспорт(shipping) заедно со цената на производот, што не би требало да го прават. На се тоа ти удираат 15% унифицирана камата без разлика дали е електроника или текстил,таа камата ја додаваат на цената на производот како и транспортот заедно и на сето тоа собрано ти маваат и 18% ДДВ. Ако нема производот царинска декларација или постојната не им се свиѓа, ќе ти бапнат и шпедитер кој треба да го платиш 2000-3000 денари. Баш поради ова не се исплати ништо вредно да нарачаш кај нас што е над 50-тина евра. Додуша може и да се случи сево ова да не го прават ако видат поефтин производ па да не се замараат баш.

Еден случај на мој другар, нарача саат од Амазон кој чинеше некои 150 долари + 20-30 транспорт. На сево ова требаше да плати уште скоро 100 евра на нашата царина. Сеа пресметај си дали се исплати нешто вредно да нарачаш. Совет од чоек као мене шо доста се замарал со нарачување од странство, поскапи работи НИКАКО нарачување. Дури и да ти го пишат како подарок, продавачот што ќе ти го прати производот најверојатно ќе го напише називот на производот,иако цена нема да има, како би се заштитил себеси и ако приметат нешто сомнително нашата царина ќе викнат шпедитер што ќе го процени производот па може и дури поскапа цена да му удри отколку што навистина си платил па и мора да му платиш што те ограбува.
Епа конкретно за блузонов, МОРАМ ДА ГО ИМАМ и ГО НЕМА КАЈ НАС!

А ако направи финта пример, да пише дека блузонот е 20 долари? Во фактура или што знам таму што ставаат во пакетот... Некоја финта има ли? Или па да отидам и да му дадам на цариникот 1500 ден :):):)

Блузонот МОРАМ ДА ГО ИМАМ! :)

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Епа конкретно за блузонов, МОРАМ ДА ГО ИМАМ и ГО НЕМА КАЈ НАС!

А ако направи финта пример, да пише дека блузонот е 20 долари? Во фактура или што знам таму што ставаат во пакетот... Некоја финта има ли? Или па да отидам и да му дадам на цариникот 1500 ден :):):)

Блузонот МОРАМ ДА ГО ИМАМ! :)
Да, ако пишат пониска цена на пр.20 долари ќе се извлечеш без да платиш денар...но тешко да најдеш некој таков освен ако не ти е пријател.

Да не идеме ептен офтопик, пиши ПП за друго нешто.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Nokia N95 настаро шо пари оди...? и за преинсталирање софтвер во продавничињава шо пари земаат?

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Продавам Samsung T929 Memoir,со 8мп камера,блутут,интернет...со сите ствари
за дополнителни инф.http://www.gsmarena.com/samsung_t929_memoir-2663.php
Почетна цена 9000 денари(не фиксна). Телефонот е топ.
Известување преку ПП или 071 346 777, 077 966 677

Член од
31 март 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Samsung Galaxy S (I9000)

Дечки, продавам Samsung Galaxy S. Телефонот е стар само неколку дена.

• 4" Super AMOLED touch екран
  • WiFi, 3G, Bluetooth
  • 8GB интерна меморија + Micro SD картица
  • 5 мегапиксели камера
  • Android оперативен систем.

Комплетна техничка спецификација тука, а review тука, тука и тука.

Цена: 400 евра

Контакт:
email: andrejtrajchevski@gmail.com / 078 426-717 / Преку ПП

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Здраво имам за продавање Nokia N78 и Nokia 6300, двата телефона се во топ состојба N78 има скроз нова маска, ако има некој заинтересиран и за повеќе информации повелете прашајте.. можна е и замена во случај да имате подобар телефон ги нудам двата во замена а може и да доплатам нешто. поздрав

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Продавам Самсунг s5230Star екстра сочуван како нов,2 месеци користен,купен од Вип со гаранција уште 10 месеци.Со телефонот следи полна опрема.Цена 4600 денари Samsung-S5230-Star.JPG samsung s5230.jpg

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Nokia e71 bela so garancija do 3.3.2011 menuvam za telefonce so android ponudi prakjajte na licna poraka

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Шиткам мемориска картичка MS Pro Duo 2GB - Sony

цена по договор
конкакт преку ПП

Kajgana Shop