Пазарете се тука!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
HTC HD2 од 1 Ghz колку е кај нас? И кај го има? На старо? На ново?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Околу 280-300 на старо може и помалце, нов над 350-380
А да не знаеш дали ако го земам од ибеј ќе ми го царинат? И/или колку? Како иде тоа?

А кај нас до кај 250-260 евреи би дал...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А да не знаеш дали ако го земам од ибеј ќе ми го царинат? И/или колку? Како иде тоа?

Е тоа незнам ... а за толку можеби и ќе најдеш кај нас

ништо спешл ради тоа што работи на виндоус :P боље е андроид некој пример дезајр и слично ... језда можеш и на хаде2 да му ставиш андроид ама тапа е не ми е функционален незнам кога не е фабрички не е истото

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е тоа незнам ... а за толку можеби и ќе најдеш кај нас

ништо спешл ради тоа што работи на виндоус :P боље е андроид некој пример дезајр и слично ... језда можеш и на хаде2 да му ставиш андроид ама тапа е не ми е функционален незнам кога не е фабрички не е истото
Битно ИМА ГАРМИН ЗА Windows!

А Андроид би му стаил ради многубројните интересни апликации, ама и вака си е топ, и како што кажав, GARMIN!

Член од
1 декември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
1
Продавам Блекбери 9700 болд,купен од човек од странство,работи на т-мобиле картичка,без слушалки и полнач.Понудете цена по пп/или на decko0021@yahoo.com

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78

--- надополнето ---

Дефинитивно ќе ти го царинат и тоа многу дебело. Ако сакаш да избегнеш големи трошоци и кинење нерви не нарачувај од странство.

И мој совет земи си на пр.Desire или нешто сл. на Андроид. Windows Mobile е ужас.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

--- надополнето ---

Дефинитивно ќе ти го царинат и тоа многу дебело. Ако сакаш да избегнеш големи трошоци и кинење нерви не нарачувај од странство.

И мој совет земи си на пр.Desire или нешто сл. на Андроид. Windows Mobile е ужас.
Како ги царинат? Ако ги царинат по цена/фактура, ќе кажам таму да пишат дека е ете 99% и нека царинат. А ако царинат по каталог, кај нив може е пишан 650 евра....
Никој не знае точно да ми каже како се царинат работи, дали по кило/цена/вредност/куров....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Na stranata na carina pisuva deka sekoja stoka po posta sto ke ja dobies ako nadminuva vrednost od 45evra se carini so carinska stapka 15%(na proizvodot i postarinata) plus na celata suma 18% ddv

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Na stranata na carina pisuva deka sekoja stoka po posta sto ke ja dobies ako nadminuva vrednost od 45evra se carini so carinska stapka 15%(na proizvodot i postarinata) plus na celata suma 18% ddv
Земав XENON светла за 50 евра, ни денар повеќе не платив, до дома ми стигнаа.

Исто, сакам да земам еден блузон (60$) со пратка (40$) значи вкупно 100.
Значи ако го царинат, блузонот ќе ми е 200-300 евра???

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Земав XENON светла за 50 евра, ни денар повеќе не платив, до дома ми стигнаа.

Исто, сакам да земам еден блузон (60$) со пратка (40$) значи вкупно 100.
Значи ако го царинат, блузонот ќе ми е 200-300 евра???
мУре,едно е техничка стока,друго е текстилна стока,а трето е стока ко тебе! :) Различни се ценовниците во зависност од стоката,а и во зависност од потеклото од кај е. Значи СКОРО на се шо е техничка стока по светов максимум ако заштедиш со 50 еура,а за тие 50 еура само дополнителни нервози ќе си ствараш со пошти со пратки со деливери,со шипменти и со чуда!

Значи ако негде го најдеш HD2 за 300,овде ќе биде 350 и тоа е! А ПЛУС ќе купуваш мачка во вреќа пошто ни си го пипнал ни си го видел,недајбоже можат и наместо телефон сапун да ти шитнат. Добро сега знам со тоа финтите што ми кажуваше дека ако те заебат цел рејтинг можеш да му го турнеш на логинот на ибеј. Ама шо е посигурно посигурно е да го опипаш да видиш шо е како е во живо.

Иначе ако ХД2 има ГАРМИН и тебе ти треба ГАРМИН земи си ГАРМИН уред за 100 евра и ќе ја брка истата работа за 200 еура поевтино. Ајт! :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
мУре,едно е техничка стока,друго е текстилна стока,а трето е стока ко тебе! :) Различни се ценовниците во зависност од стоката,а и во зависност од потеклото од кај е. Значи СКОРО на се шо е техничка стока по светов максимум ако заштедиш со 50 еура,а за тие 50 еура само дополнителни нервози ќе си ствараш со пошти со пратки со деливери,со шипменти и со чуда!

Значи ако негде го најдеш HD2 за 300,овде ќе биде 350 и тоа е! А ПЛУС ќе купуваш мачка во вреќа пошто ни си го пипнал ни си го видел,недајбоже можат и наместо телефон сапун да ти шитнат. Добро сега знам со тоа финтите што ми кажуваше дека ако те заебат цел рејтинг можеш да му го турнеш на логинот на ибеј. Ама шо е посигурно посигурно е да го опипаш да видиш шо е како е во живо.

Иначе ако ХД2 има ГАРМИН и тебе ти треба ГАРМИН земи си ГАРМИН уред за 100 евра и ќе ја брка истата работа за 200 еура поевтино. Ајт! :D
Господине (читај: Мајмуне :) ), фала Богу дека е различно текстил и техника, ама колку? Како? Како се одредува цена? Тоа ме интересираТ море! И не купувам од таму САМО ЗАТОА ШТО е поевтино, туку затоа што тука или го нема или треба да чекам 150 години за да го има. Ебаго :)

И ај сеа.... за блузонот? Како би ми го цариниле?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Господине (читај: Мајмуне :) ), фала Богу дека е различно текстил и техника, ама колку? Како? Како се одредува цена? Тоа ме интересираТ море! И не купувам од таму САМО ЗАТОА ШТО е поевтино, туку затоа што тука или го нема или треба да чекам 150 години за да го има. Ебаго :)

И ај сеа.... за блузонот? Како би ми го цариниле?
А бре ЛЕПОТАН еден,ќе си појдеш таму во царинска управа шотијазнам и фино лепо че си прашаш. Дај речи отвори тоа каталогот да видам шо и колку е. Сакам да купа ванелче,колку има царина,сакам да купам,Опарат за телфонирање колку има на тоа. Према вредност на стоката,големина,ширина,висина,дубина.....ваљда тој документот кај шо се испишани артиклите не е воена тајна па да не смее никој да види шо е и колку е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А бре ЛЕПОТАН еден,ќе си појдеш таму во царинска управа шотијазнам и фино лепо че си прашаш. Дај речи отвори тоа каталогот да видам шо и колку е. Сакам да купа ванелче,колку има царина,сакам да купам,Опарат за телфонирање колку има на тоа. Према вредност на стоката,големина,ширина,висина,дубина.....ваљда тој документот кај шо се испишани артиклите не е воена тајна па да не смее никој да види шо е и колку е.
Ако беше за одење натаму, ќе прашував ли тука?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Ако беше за одење натаму, ќе прашував ли тука?
Тука праша за да ние вака попаметниве те упатиме на која врата да тропнеш! Нема се на Кајгана има нешто и по продавници по пиљари наваму натаму.

Kajgana Shop

На врв Bottom