ПАСОК бара ЕУтаназија за Македонија

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
Нано Ружин: "Да го решиме името,а понатаму ќе преговараме за народот и јазикот".

Од вакви дегени сме до овде стигнати. Во нормална држава вакви кретени не добиваат простор на национална телевизија.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Во знак на добра воља Грција ќе размисли за неофицијално користење на името во медиумите и меѓусебната комуникација
ха ха ха о.0
 
Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
И пак ништо не напиша на темата...(да не бидам и јас некултурен па да препорачувам Бензедин и Прозак за Македонијаааааа...)...Ете кажи чаре за маката со грците...да ги истераме од Космофон,Окта,текстилот...немој да користиш мобилен од Космофон...преку тоа плаќаш некој грк...:vozbud:Get it?
Za temata jas imam kazano mnogu odamna, ova sto se sluci jas go tvrdev mnogu porano samo nekoj se pravese a nekoj uste se pravi lud, kazav i pak ke kazam : celo vreme se pravi problem i se kocat pregovorite ili razgovorite ( kako sakas nareci gi ) okolu neprifakanjeto na grcite makedonski narod i jazik. I toa e nesto sto ni Sranko ne moze da go prifati i zatoa nema da ima resenie, i nasive treba jasno da izlezat od glumenje pregovori. A care, so sila ubavina ne biduva, osven ako ne se rodi nekoj pameten ko tebe i da gi zaebi grcite so nekoe ime Titova Makedonija.

,

Напротив,сега они се во поповолна положба, имаат нова влада која уште поекстремно излева и поставува нови барања што и е логично-на грците им е јасно знаат они дека при евентуален референдум албанците ќе се изјаснат ЗА,понатаму исто ќе биде и со членството на двете најголеми партии,така да референдумот е причина за оваа политика.


Навреда:vozbud:
Ako taa se vregase nemase da lupa takvi gluposti.
 

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Za temata jas imam kazano mnogu odamna, ova sto se sluci jas go tvrdev mnogu porano samo nekoj se pravese a nekoj uste se pravi lud, kazav i pak ke kazam : celo vreme se pravi problem i se kocat pregovorite ili razgovorite ( kako sakas nareci gi ) okolu neprifakanjeto na grcite makedonski narod i jazik. I toa e nesto sto ni Sranko ne moze da go prifati i zatoa nema da ima resenie, i nasive treba jasno da izlezat od glumenje pregovori. A care, so sila ubavina ne biduva, osven ako ne se rodi nekoj pameten ko tebe i da gi zaebi grcite so nekoe ime Titova :vozbud:Makedonija.


Ako taa se vregase nemase da lupa takvi gluposti.
Преговори,разговори и бистрење политика за и околу името има веќе 18 години и ќе потрае без разлика кој е на власт.И без разлика дали тука или во Грција.Тоа си има своја цел - дефокусирање на јавноста од актуелни проблеми...не му одговара ни на едните ни на другите тоа да се реши и така ќе си остане...
А за Тито...како може да се вика една земја титова (!?)...веројатно се трауми од темата за Тито и Македонија...мислам дека и таму те имаше...и таму со лични квалификации и навреди...

Pozdrav...(na latinica...)

:vozbud::vozbud::vozbud:
 

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ај ве молам марсовка и цитираниов да се изгубите од темава зашто со вашите обиди да се направите паметни само предизвикувате повеќе гнев кај тие што си ја сакаат својата земја - Македонија. А вие како анационални и космополитски личности мислам дека нема да ви смета да се зачлените на некој друг форум (космополитски, странски whatever вие си знаете) кога и онака, очигледно не ви е свето нашето име и си правите глупи шеги со него.
 
Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Преговори,разговори и бистрење политика за и околу името има веќе 18 години и ќе потрае без разлика кој е на власт.И без разлика дали тука или во Грција.Тоа си има своја цел - дефокусирање на јавноста од актуелни проблеми...
Znaci po tebe nasive ne sakaat da go resat problemot samo poradi manipulacii, namesto da se hrabri da go smenat imeto i sve ostalo ovie glumat pregovori.
Eve jas se imam izjasnato deka ne moze da ima resenie od pricina sto grcite ne prifakaat ni narod nitu jazik i toa ne moze da go prifati nikoj kaj nas. E sega ti vaka ko najpameten kazi kako bi go resil problemot, ajde da go vidime nekoja hrabra ideja......

Ovde, na vakva seriozna tema taa site gi pravi glupavi i se ismejava i defukusira:
:pos:

мањебитно што државава во сред рецесијуа ги цеди „малите луѓе“ за пари
мањебитно што парите дадени на македонските војници и нивните смеејства како отштета ги бараат назад (со тоа намерно се слабее одбранбеноста на државава)
мањебитно што секој ден се повеќе каматите растат
мањебитно што ја спремаат државава да иде на делови
:pos:
О боже комедии
:pos:
се фатиле за името и готово, сите ко напалени глупи мивки џавкате со тоа *треба* *треба* *треба*
Бре бре мамата сите знаат што *треба* браво бе паметњиковачи мислите дека грција е слаба супер само што некој да ми објасни зошто еу ја издржува како спозоруша а?
зошто и е ќеив ? а ?
Туку зашто има добра географска положба , егејот и е на дофат.
Ние што иаме ? некој ќе ми каже што имаме да понудиме ?
Не знаевме да искористиме шанси на тацна понудени а камоли сеа
А бе што се лажете бре ебате децата пораснете , Грција е таа со подобра позиција од нас помирете се одамна се е таксано и името и историјата само што уште не завршиле со нас гвујо и компанија

Треба уште три години да ни мачкаат очи со тоа име .

Откако се случија горенаведените работи пак во медиумите почна да кружи пак прашањето со името :tv:
а вие пак се напаливте браос ...
Ко демек на крај од вас зависи како ќе се реши тоа прашање а?
:pos:
а бе македонска работра наместо да се фатиме за работа исправаме криви дрини каде не можеме :pos:
___________
 
S

smart ass

Гостин
мањебитно што државава во сред рецесијуа ги цеди „малите луѓе“ за пари
мањебитно што парите дадени на македонските војници и нивните смеејства како отштета ги бараат назад (со тоа намерно се слабее одбранбеноста на државава)
мањебитно што секој ден се повеќе каматите растат
Зарем ова не е така,инаку не забележав навреда кон некој:toe:

Инаку ПАСОК нема да добие тоа што сака,и навистина кај ЕУ оправдано е правото на вето,но тоа на ЕУ идиотите не им е средено-еве на пример за територијални спорови-налик Хрватска Словенија-ОК,нека има право на вето,но банално е за име.....самото прашање е банално,а уште пак и организирање референдум и трошење пари за истиот уште поапсурдно...како може у своја држава...да изгубиш идентитет??

Освен ако некој не потпише-ако има таков...алал да му е:toe:

Сме истрпиле и полошо-ЕУ...нема да ги реши економските проблеми,всушност донекаде овие реформи нанесоа и трошоци за нашето стопанство,нејсе катастрофалната економска состојба е резултат на недомаќинско работење и расфрлање пари...ама ајде пушењето убива...полека но сигурно:toe:
 
M

marsovka

Гостин
..можеш и подобро....
Чичо воне зошто ме тераш да пишувам есеи ?

Види јас гледам нешто друго

Прво да расчистиме работите стојат или-или значи или Името (уствари не зачувување туку влечење на процесот ) или еу и нато .

- во чие име они го бранат името во името на СИТЕ ГРАЃАНИ или на одредена група на граѓани? На мнозинстовото? таа група е малцинство од двата милиона граѓани? Колку се тие граѓани што не сакаат промена на името по секоја цена ? Колку што памтам во република македонија има 700 000 илјади кои не се етнички македонци, колку што памтам не се прашани останаттите 1.3 милиони македонци дали сакаат по секоја цена името да се зачува ? Слушам само група на луѓе кои гласно викаат македонија , индетитетот и кажуваат како д аќе дојде крајот на македонската држава.(леле стварно?) Прво мене ми е нејасно ако сега кажеме не се повлечеме од преговорите не е гаранција дека името ќе остане , уствари ние сме веќе познатти под референцата фиром цели 20 години и пак не викаат македонија. Друго мнозинството од граѓаните се тие што одлучуваат за својата држава, тие одлучуваат дали ќе се вика долно дупени или македонија .Не некоја група на национал романтичари кои мултикултуризам е за нив нешто недозволиво.

- за индетитет не може да се преговара, индетитетот е нешто што потекнува од самите граѓани нешто што не може да го смени парче хартија, како може да се смени ?! Историјата се дискутира на научни симпозиуми не во политички преговори ниту пак се меша со политката кој ја води државата. Што мене ми станува нејасно како може индетитетот да се загуби ?!!!!Со промена на името ?!!!

- Она што грција го прави поточно грчката елита намерно ги одовлекува и ги влече процесите кои се нешто како математичко нишало знае дека ќе има реакција како кај њутново нишало

Акција-реакција чим ќе легнат на брашното од другата страна повторно бараат нешто ново за да почне пак бунењето од другата страна, уствари со тек на времето се зголемуваат барањата. Овие преговори се користат од секоја грчка влада за собирање на поени но и од нашите влади. Се користи за дневно политички цели . Грчката елита тоа може да си го дозволи бидејќи не и штети премногу на Грција бидејќи спорот само ја засега само една далеку послаба и помалце важна држава од нивната . Секој пат кога ќе загусти кај нив дома , кога ќе пукне некој скандал, кога ќе почнувваат да излагаат афери на видело се истресува од ракав проблемот со турција, кипар , албанските емигранти и спорот со името . Они не сакаат да го изгубат тој џокер . Единствен начин да им се расипе забавата е да им се попушти . Им се одзема еден џокер од рацете, сите контра аргументи. Македонија со тоа влегува во Нато и еу . Што би не спречило пакд а си го вратиме името ? Ништо . Што ќе не тужат? Ние можеме со тие спорови да се влечеме со години тужба за ова тужба за она. Они играат валкано ние уште повалкано.

Следно внатреполитичката состојба во Македонија

-Ако не сте ја виделе средбата ахмети и црвенковски како изгледаше, јас ќе ви кажам . Не изгледаше на средба на лидери на партија туку како средба на лидери на две држсви. Црвенковски го пофали ахмети дека во негова чест поставиле Македонско знаме во мала речица. А Али ахмети му честиташе на храброста на бранко што е прв македонски политичар што стапнал таму.
Ова ви кажува нешто ?

Јас ќе бви кажам народот , институциите и територијата се подлени . Како да се две држави не една. Мекдонски народ и албански народ, македонска администрација и албанска администрација.
Ние не можеме внатрешната состојба на државата да ја средиме , кажете ми со кој памет и образ одиме да преговараме со грција?

Психолошки во мозокот на граѓаните на рм постојат поделби што е лошо за државата . Додека вие пишувате поеми и поезии во позадина се спрема распродажба на државата . Ова нема да се случи утре за една година али сигурно за едно 10 -20 години.
Зошто?
Затоа што првин не сме ги инкорпорирале малцинствата во Македонски народ пошто нели се немакедонци и ги отфрлавме а се голем дел од популацијата на Македонија второ покрај тоа што има делби на македонци и немакедонци во Македонската етничка група почнаа делби на предавници и патриоти. Секој еден што вие го навредувате поради неговиот став кој е спротивен од вашиот добива осет на горчина и чуство на неприпадност. А утре ќе очекувате тој човек да се завземе за оваа држава, за вас, кога вие му викате да се исеели од оваа држава на запад, да се убие, дека ќе го изебете. дека од него сапун ќе правите итн .
Тоа се кажува ако го имате хитлер на власт на не гвујо. Честито господа ја носите својата сопствена држава еден чекор поблиску до пропаст заради вашиот квази патриотизам. :salut:

Чичо воне сеа иам петка :back:
 
Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Марсовкава како адвокат да му е на лудиот Самарас.
 
Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Како што кажав во една друга тема, marsovka нема никогаш да свати дека без тоа што она го смета за "глупости" неможе да постои една здрава, нормална држава, која би се грижела за своите национални интереси.

И, Албанците на Косово беа со најниски плати во регионот, со најмизерна економија, здравство и слично, но тоа не ги спречи да не се делат кога се во прашање нивните интереси, макар биле неоправдани или не. Денес марсовке, Косово е независна држава. Денес марсовке, Албанците имаат две земји, од кои едната е членка на НАТО, и речиси кандидат за членство во ЕУ. Денес марсовке, Албанија е меѓународно призната земја (Косово работи на случајот) и никој не ја уценува за нејзиното име.

По 129312 пат, никој од нас не бара територии или пак незнам што, бараме само да смееме да си го имаме она кое ни припаѓа на нас и ни припаѓало од секогаш, а тоа е името Македонија.

И за крај, разбудете се бре АЛО! 21 век е, сеуште постојат граници меѓу држави, и сеуште во лична карта не ни пишува НАЦИОНАЛНОСТ: ЗЕМЈАНИН.
 
Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Што ти е на тебе друже? Кој нема факти? За што факти? Дека постојат Македонци? Дека они не се Македонци како што се претставуваат туку доселеници од Мала Азија? Кажи какви факти сакаш? Кажи нешто конкретно и имаш факти, немој да вртиш да сукаш паушално.
 
Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Ухуу колкав текст.Изгледа почастил убаво БЦ за денот на омладината на СДСДСДСДСД.....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom