Охрид

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Мувите на гомна сепак оделе :smee::smee::smee:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Синоќешните обилни дождови го поплавија Охрид. Поради излевање на реките Коселска и Грашница и каналите во населбите Воска, Лескајца и Далјан половина од населбите во градот се под вода. Не можејќи да се справат со водената стихија, жителите на населабата Воска денес ги напуштаат своите домови. Излевањето на водите од каналот кој поминува пред нивните куќи ги поплавил не само подрумските простории туку и приземните катови.
Жителите во чизми, до гуша во вода загрижено гледаат кон кон течението на
Коселска Река, на потегот од Прентов Мост до Алтанин Мост и вливот на реката во Охридското Езеро.

Последен пат, ваква голема поплава охриѓани ги оставила без покуќнината во 1962 година, кога исто така се излеале реките и каналите во градот и неговата околина.
Реките поплавија и илјадници метри квадратни обработени површини, во селата Орман, Опеница и Косел. Пливаат под вода посевите, овоштарниците, земјоделски пластеници и житни култури.
Поплавени површини има и по течението на Велмешка Река која е притока на реката Сатеска. Излевање на надојдените води од речното корито има во неколку села во општина Дебарца.

Селман стравува од ново прелеање на водите и предупредува дека градот од поплавите нема да се спаси се додека не се изрши пренасочување на реката Дајлан во Сатеска. Напомна дека за тоа треба помош од државата.
Дејан Паноски од билатералниот комитет за заштита на Охридско езеро причината за излевањето на реките ја наоѓа во неуредните корита, игнорирањето на проблемот актуелен повеќе децении а се однесува на изнаоѓање адекватно решение за средување на целокупниот слива на Коселска река. Згора на се, до сега не е направен биланс на протечната моќ на коритото при видок водостој и буци- вели тој.
Локалниот кризен штаб како и екипи на јавните претпријатија се на терен и работат на санирање на состојбите. Причинатата матерјална штета ќе се утврдува допрва.

Вашиот коментар се испраќа. Ве молиме почекајте.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
^да бе, јас со пливање стигнав нашколо :/ Трупови лебдеа додека доаѓав.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Во Охрид весело за Новата година

Десеттина илјади гости од земјава и странци, најмногу од Србија, Албанија, Грција, Словенија, но и Европските држави, заедно со охриѓани синоќа ја дочекаа Новата 2010 во Охрид.
Највесело и најживо, со многу луѓе кои се забавуваа со музиката на познатиот српски пејач Бојан Бјелиќ и нашиот Аренси бенд, беше на отворено, на централниот градски плоштад, каде тие си ја честитаа Новата Година под голем огномет.
„Прв па сум во Охрид за Нова Година и многу е убаво. Посакувам да бидат сите луѓе среќни“, рече гостинка од Тетово.
„Македонија е многу убава, а и Охрид исто така. Среќна Нова Година“, посака гостин од Холандија на Македонски јазик.
„Од Ниш сме и прв пат сме во Охрид. Многу ни се допаѓа, одлично е тука. Дојдовме со друштво. Ќе им го препорачаме Охрид на сите наши пријатели во Србија“, рекоа туристи од Ниш, Србија.
Освен на плоштадот, се славеше и во хотелите, рестораните, кафулињата и дискотеките на Охридската ривиера, каде повеќето од гостите ќе останат до недела.

a1

Ајде ево еден пример како треба да се однесувате на одмор во Охрид.

Доколку загинете житон од рампите немојте да плаќате 800 денари казна, НАПРАВЕТЕГО ОВА:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абе ак сакет одма ќе го најдет фраеров шо сакал да орат.На она место имат полно камери.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
rainy gray day in Ohrid

да не речам прекрасно :)
Ич не ми се бендисвит :(. Ем ладничко, ем да немојт чоек да излезит ради дождов.

Инаку, да прашам, ова новово Де Лаго, на местото на поранешно Немо е... паб?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ресторан, го направија дека горе имаат апартмани и ресторанот најмногу им одговараше. Иначе само што се враќам од чаршија од место ни М немат секаде е фулл

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
Ресторан, го направија дека горе имаат апартмани и ресторанот најмногу им одговараше. Иначе само што се враќам од чаршија од место ни М немат секаде е фулл
Фул бате, и вчера беше накај 4 ипол, арно ама Стилс горе празно беше, се почудив.

Али знајш која е најдобра опција ко ќе е сегде фул? Фешн, кај AMC, позади киноно, таму многу големи се шансите да најш место, и плус ак си со женска, местоно е ебање! :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.883
Поени од реакции
11.598
Џимеј, кажи некое место покрај џез ин и дак...такво опуштено :) планирам да степам 5-6 дена кај вас малце, па aj да се покажете :icon_lol:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Фул бате, и вчера беше накај 4 ипол, арно ама Стилс горе празно беше, се почудив.

Али знајш која е најдобра опција ко ќе е сегде фул? Фешн, кај AMC, позади киноно, таму многу големи се шансите да најш место, и плус ак си со женска, местоно е ебање! :)
Да ти кажам право вчера беше така па и јас бев фешн можда сме се виделе :smee::smee:.

Иначе ме собраа Струга бев и таму полно секаде, ми се свиѓа празнично расположение :party:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Охриѓани среќна да ни е Новава година, од убо пубо да ни е!
Јас веќе три дена со ред не можам да го трнам дебилниов осмех од лицево, ама ми се свиѓат то! :asd:
Џимеј, кажи некое место покрај џез ин и дак...такво опуштено :) планирам да степам 5-6 дена кај вас малце, па aj да се покажете :icon_lol:
Вака сеа...
Објектив е ногу кежуал место, на старото место од Дак е;
Дак е преместено кај Ван Гог шо беше;
Ајриш паб е во долнион дел од чаршијана, кај скаличкине блиску;
Џез ин си е на старото место... овие се доста опуштени местенца.
И баланс ваљда знајш, во чаршијана спроти фото рекс.

Убав помин :>):

* осум пати место реков :))

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.883
Поени од реакции
11.598
Знам за дак, имам работено на времето во ван гог, фала сепак :wink:
Туку, да не знае некој, уште ли свират блум во баланс?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Знам за дак, имам работено на времето во ван гог, фала сепак :wink:
Туку, да не знае некој, уште ли свират блум во баланс?
Блум се распаднаја, од икс причини, ќе ти разглабам на мсн или по пп ако те интересират. Сеа не знам кој свирет, битно знам дека се далеку послаби од Блум.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Денес 19:00 а и некоја минута порано ако стигните собиранка во Фешн кафе - повелете :)

Kajgana Shop

На врв Bottom