- Член од
- 6 март 2009
- Мислења
- 979
- Поени од реакции
- 853
Во новиот кафич што е отворен во чаршија ... Скопско 120 ден . Хајнекен 150 ден.
Кој е тој нов кафич ? И ти одма во "новиот" си се закачил .. мали ти се кадмо , ликвид , аквариус .. па и куба либре и кадмо бич ..Во новиот кафич што е отворен во чаршија ... Скопско 120 ден . Хајнекен 150 ден.
Изгледа уште не е отворен, цениве би требало да ги печатат на флаер И еве ќе потврдам дека Кадмо (во кое летово најголем дел од персоналот се Скопјани и од Источна Македонија, освен шанкерите шо се домашни) било пиво 120 денари вечерта за Харис Џиновиќ (барем од муабети), ама малку им е и 250 на таква публика Најжално е ко ќе се жалат луѓе дека цените по кафетерии/ресторани/дискотеки им се скапи, а не се поскапи од тие во нивниот град.И да, некој погоре спомна 2,2 евра било пиво во FYROMistanWannabeTourist Beach и во смисла демек ефтиноКој е тој нов кафич ? И ти одма во "новиот" си се закачил .. мали ти се кадмо , ликвид , аквариус .. па и куба либре и кадмо бич ..
Човек вас треба да ви црта изглеа... незнам шо ви е проблемот...Жити се не пиши веќе на темава и не брукај се. Ако се одлучиш да пишиш, however, среди си ги фактите пошо глеам очигледно се мешаш. Рече дека Охрид е поскап. Те опитавме поскап од Скопје, рече не. Поскап од Грција, пак не. Од шо е поскап?
Пошо еве викаш дека голема работа била шо Охрид имал езеро, оди годинава Прилеп на одмор. Или Кавадарци, Штип. Имет историски знаменитости и тие, не викам не. Мојт и пицата е поефтина таму. А ко ќе седниш Охрид на кафе и ќе го платиш 70/80, замисли дека го плаќаш 30 бе и готово.
Абе а сеа некој дан ојт Џез на коктелизацијата та?
Ја дечко сум бил у Грција само еднаш пред 15 години и од тогаш ни сакам да одам, а и не верувам дека ќе им стапнам таму, а Охрид има за што да се критикува и затоа ќе критикувам. Ако провериш поназад ќе видиш и зошто ја спомнав Албанија, ама ајде пак ќе ти објаснам. Еден член се фалеше дека таму плаќал 40 евра за никаква соба, и ја баш се погодив лани да одам таму и си кажав од лично искуство дека соба таму со пристојни услови јас ја плаќав по 17 евра. Друг пат пред да зборите убаво прочитајте, и преиспитајте се 2-3 пати дали убаво сте сфатиле.1
Па и во Охрид со автобус е исплатливо, поисплатливо од Скопје, 100%. Охрид - Градиште за само 30 денари, Охрид - Рача,Гранит,Метропол,Пештани за 20 денари.
2
Споредбава ви е кул, сите одат Грција и го критикуваат Охрид, а се фалат со цените од Албанија. Многу јако.
Кратко и јасно, вас скопските не ви се погодвит никако. Ак е ск’по зш е ск’по, ак е ефтино тогаш не чинит. Муабетот наш е ак не ви чинит не идајте и не не масирајте за то. Имате уш две природни и неколку вештачки езера во Македонија. Ојте таму, остајте не овде да сејме сами и да се нервираме зш не ни идет гости.Човек вас треба да ви црта изглеа... незнам шо ви е проблемот...
...........
Па богами и нема да ви идеме !Кратко и јасно, вас скопските не ви се погодвит никако. Ак е ск’по зш е ск’по, ак е ефтино тогаш не чинит. Муабетот наш е ак не ви чинит не идајте и не не масирајте за то. Имате уш две природни и неколку вештачки езера во Македонија. Ојте таму, остајте не овде да сејме сами и да се нервираме зш не ни идет гости.
Каде бе у Скопје си платил за чај 100 денари баш ме интересира.Kако мојт да викате дека Охрид е поскапо од Скопје?Како не ви е срам?
Скопје едно чајче смрдено го платив во еден кафич 80 денари во друг 100 денари шо е дупло поскапо од Охрид.Пилешки прсти 280 денари!Ти се молам еј!Пак не ти давет ни лепче ни ништо.Еднаш чекав 20 минути за послуга.Освен то не мојш да излезиш во некоја дискотека да не платиш.Обавезно се наплаќат влез.За услужливост на келнерките ич не прам муабет ко настапвет со муабети од типот:Е водите сега на глава дан сакате да ги ставам!? Најтрагично во цел муабет е ова шо го викате дека на море било поефтино.На кое црно море е поефтино бре?Една вода смрдена 2 евра е!
Во Intermezzo е чајот 100 денари!Еве јас ти кажвам колку чекав Скопје и каква е услугата па ко ќе се жалите вие шо морат цела недела да издржите во Охрид ќе се жалам и јас шо 10 месеци живеам во Скопје.И грешиш дека податоците ми биле грешни.Не ми се муабети тие туку на море сум појдена 10 пати и многу е поскапо од Охрид!Па богами и нема да ви идеме !
Каде бе у Скопје си платил за чај 100 денари баш ме интересира.
Башка вие Охриѓани зборите за услуга !?
Дај немојте да ме смеете. Ја лани за да нарачам пица чекав пола саат, а не дека беше нешто полно...
Податоциве дека цените на море не биле исти како у Охрид ти се многу грешни...
Пред 2 години бев во Црна Гора цените исто беа како Охрид, лани бев во Албанија, цените исто како Охрид. И каде бе жити се вода си наоѓал ти за 2 евра ?
Па Кока Кола во Црна Гора од 2 литра ти е 1.19 евра мислам беше...
Алкохолот е пример доста поефтин во Албанија. Ако кај нас е пример јегер од 700 ml 860 денари, таму го наоѓаш 250 денари поефтино.
И ја цениве ги кажувам коа сум бил на море...Во Intermezzo е чајот 100 денари!Еве јас ти кажвам колку чекав Скопје и каква е услугата па ко ќе се жалите вие шо морат цела недела да издржите во Охрид ќе се жалам и јас шо 10 месеци живеам во Скопје.И грешиш дека податоците ми биле грешни.Не ми се муабети тие туку на море сум појдена 10 пати и многу е поскапо од Охрид!