Охридски Пиво Фест - 29-31.07.2011

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
П

Паган-др

Гостин
Ми го избришале коментарот "За нигде." :(

П

Паспарту

Гостин
Зборот "квалитет" одамна исчезна од македонскиот ноќен живот. Проблемот е што на сите вакви, условно кажано поголеми настани, се форсираат шљамови од селата кои гравитираат околу Лесковац и Шумадија, шљамови кои продале една нива за да снимат еден албум. Полека Србија почна да се чисти од овие лајна, па сите овие "звезди" се префрлија кај нас. Абе оние рок групине пред 20 години немаа појма кај се наоѓа Македонија, да не збориме па за правење на концерт тука, а сега пред секој концерт / настап кажуваат дека нашата публика била најдобра во Југославија и слични драпај-си-го-меот муабети + капак на се е што 3 пати месечно ги гледаме по нашиве локали.

Г

Грејвдигер

Гостин
31 Јули, најзакон програма... мора да присуствувате!
20.00-21.00 Video koncert na Lady Gaga
21.00-22.15 Bleh Orkestar Cerkezi
22.15-00.30 Koncert na Srpskata Pop-Folk i Tehno-Folk zvezda SEKA ALEKSIC
00.30-01.30 Bleh Orkestar Zlatna Truba
01.30-??.?? Bleh Orkestar Cerkezi

Џингарлака џикица!

S

StormRage

Гостин
Ми го избришале коментарот "За нигде." :(
ја имав СЕКА FAIL... ми го бришале и мене :place:
--- надополнето: Jun 14, 2011 6:01 PM ---
Мене не ми се верува дека Digital Dance организацијата падна волку ниско... (n)
изгледа планирале 22 и 23 јули градиште то за остатокот да се задржат до тоа што се... ама ова им е тежок fail со сека... неможам да се помирам, лани беше најефтино пиво таму :D ама барем имаше и шо да чуеш

Член од
16 ноември 2008
Мислења
14
Поени од реакции
5
aman be i vo ohrid pivo fest......c c c c ....

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
И мене ми ги бришат коментарите кај што ја "пофалив" програмата

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
31 Јули, најзакон програма... мора да присуствувате!
20.00-21.00 Video koncert na Lady Gaga
21.00-22.15 Bleh Orkestar Cerkezi
22.15-00.30 Koncert na Srpskata Pop-Folk i Tehno-Folk zvezda SEKA ALEKSIC
00.30-01.30 Bleh Orkestar Zlatna Truba
01.30-??.?? Bleh Orkestar Cerkezi

Џингарлака џикица!
Не сум знаел дека имало и техно - фолк :tapp:

Најтрагично е колку и да јадиме бурек дека програмата им е од контејнер ,во толку народ во Охрид налето + домашните ќе соберат доста гужва.(n)

И ако веќе е турбошитфолк вечер нека земат некој домашен Гавазова или не знам кој.Барем поефтино ќе поминат.Ама Пинк бе братче е филмот .Катастрофа!

S

Shellshock nam67

Гостин
Не сум знаел дека имало и техно - фолк :tapp:

Најтрагично е колку и да јадиме бурек дека програмата им е од контејнер ,во толку народ во Охрид налето + домашните ќе соберат доста гужва.(n)

И ако веќе е турбошитфолк вечер нека земат некој домашен Гавазова или не знам кој.Барем поефтино ќе поминат.Ама Пинк бе братче е филмот .Катастрофа!
абе ако споредиме пиво фестот во Прилеп е можи најдобриот во македонија ама и во Охрид нема да е лошо посебно викендов има навала на туристи :drk::drk::drk:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Пиво фест во Прилеп е најдобар "the best party" лудо и незаборавно си поминав до 6 наутро

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Моментална анкета од ohridnews.com
Анкета

Дали на Охрид му треба „Пиво фест“ ?

Да
474/40%
Не
721/60%

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
значи ова охриѓаниве абе од се сакаат пари да напраат, уште малку ќе почнат и камења да продаваат.каков пиво фест бе па во охрид не се произведува пиво. со ми глумат енглези тука.за се не мора да се прави копија.башка до кога бе ке не преплавуваат со "полуписмени "пејачи".дајте мајку му донесете нешто ново свежо да видиме несто малку поразлично.доста само некои турбооооооо фолкеришта ми шверцувате. а народов пак наш си молчи си пие полу пиво полу вода, си јаде од скаричката пола свинско пола магарешко и си слуша цмнам цмнам слатки зборој. не оди вака работава за напред.btw и така сега се донесуваат инстант закони, предлагам да се донесе закон за забрана на турбо фолк музика на отворена сцена.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Дај бе не ме заебавајте, не сум по природа хејтер и „серач“, ама ова е мизерии, прво групиве се толку многу клише и веќе преслушани издишани гуми што се вика... Второ што к*р им значи видео концерт ? Ќе ми пушта спотови? Прљаво казалиште, Рибља чорба.... Да гледам 14 годишни како се диват на „Кад сам био млад“, ко демек се присеќаат на деновите :tapp: Едино за Суперхикс вреди, ама и тие па сегде више свират што уште малце пред зграда ќе ми дојдат... Кој ќе иде убаво да си помине :)
--- надополнето: Jul 25, 2011 10:52 PM ---
И сите градови си имаат свој пиво фест, јас го чекам велешкиов сега :uvo:
Да, иначе имало пиво фест во Дојран (y)

S

StormRage

Гостин
Бев видов и се вратив... поќе пива од лани ама помалку гужва и пивата беа поскапи (10тина денари разлика ама сепак)
Партибрејкерс не мислев дека ќе бит то шо го видов ама имаше буквално непрекината шутка од ко почнаа дури завршија, бендот шо беше пред нив истиот заврши ама јас си отидов... се на се не беше лошо ама со ланскиот не се мери!

F

FuckYouAll

Гостин
Сите на Аца беа вечерва, утре ќе видите дека ќе е преполно.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom