- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 1.432
- Поени од реакции
- 2.543
Рече во некој хотел си се вработила или сеедно, не е битно..Поентата ми е како е можно уште прво потпишување договор да ти е на неопределено...? Прв пат слушам за вакво нешто...Ова испаѓа- си била на интервју, ти рекле почни од утре и еве ти одма решение за стално...Да ми го раскинаа договорот и еве што ми пратија:
Вие како редовно вработена на неопределно работно време со бр. на договор 02-68 од 19.06.2015 година, Ве известуваме дека Ви го откажуваме истиот заради неоправдано изоставување од работа 3 последователни дена, согласно член 82 ст.1 ал: 1 од ЗПО.
Истотака заради непочитување на одредбите на гореспоменатиот договор, Ве известуваме дека ќе бидете ТУЖЕНА
Ти во случајот не си почитувала отказен рок од еден месец па 3 дена не си се појавила на работа и тоа ти е законски отказ...И убаво ти рекле ќе те тужат затоа што вакви договори се откажуваат спогодбено...Си требала барање за престанок на работен однос да напишеш и да наведеш на пример од лични причини дека сакаш да си идеш и да му го дадеш таму на одговорниот за човечки ресурси и да чекаш одговор...Ќе си имаш сеа работа со тешки говеда и копуци кои немаат трошка милост...
Уште првиот ден изгледа си покажала потенцијал јак, па решение ти дале...
Последно уредено: