Кој би рекол Succession би ми било тригер за да ја конечно пуштам. Ги гледам сите сличности освен ако не ме инспешнна. Едно време така Ио го фаќав на финта со Рејдиохед како тригер за дa го натерам да гледа нешто кога вредеше.
За ова доле да не се повтори, ќе го споменам оти I WANT ALL THE CREDIT овојпат!
Имам јас компулсивна опсесивност но среќа сум и строго инаетлив па кога дозволувам истата да си поигрува на светлина е под контролирани услови и релативно безопасно како бинџање десет саати Yellowstone и спиење у дневна. Првите три епизоди ги фатив на лет накај дома и после дома поради пејсажите нешто повторив на тв и ја догледав цела сезона без прекин. Да допишам па исто како Комита идемо даље мада веќе почнав и втора сезона.
Се гледа брзо, динамична е и за разлика од Succession каде не се трпеше зборење и зборење и зборење како earnings call meeting a тебе те фатило 2 саат сабајле и не можеш уште, тука дрмат почесто, говеда, мечки, фрчат сачмарки од никаде и баш тоа ја прави бинџабл со ризик да ти дојде полиција оти е 2 сабајле нели читај убаво. Ама пејсажите, каубосјкиот код и се тоа ми ја прави атрактивна и освежителна оти е честа фантазија за секој што работи корпо и пред компјутер и сонува еден ден да биде фармер. Не дека Бет и Џејми не го покриваат и тој аспект но е само уште еден фронт кој Yellowstone estate мора да го покрива додека измеѓу плакнеме очи и сакаме да јаваме викендот или барем да излеземе од дома и вкусиме природа.
Ако продолжи вака би рекол дека може да се нарече ентри А тиер серија со целиот сапортинг универзум околу неа и не ми смета што многу работи не се случуваат најоргански туку служат да се движеме само побрзо до следната драма а ги има по неколку големи во една епизода, има многу повеќе смрт како да е ништо и се сфаќа далеку посериозна од Succession во која имавме добар комик релиф но океј, не замерувам оти е бинџабл.
Добра прва сезона, препорака и од мене.
Ваљда навиваме сите за Кевин Костнер по службена должност но уште немам омилен лик за кој навивам, не грешам пак за мекуши како Џејми (Кендал) ниту пак анти-редемпшн арк-от на Кејси ми е нешто омилен - напротив, така да Бет можеби поради fucking & punching фантазии или евентуално Џими, криминалецот турнд каубој. Рип ќе стане мислам омразен понатаму?
Едит: да не заборавам цвеќињата, мајстор mvp
@Zlatikevichius благодарност за форсирање серијава!
Што е пак сега ова? Млад Декстер? Вчера у молот фатиле ептен атрактивна продавница, ја завиткале цела у најлони и пуштиле неон светла како сцена од Декстер пред дисекција. Изгледаше ептен добро, изгледа удриле доста на маркетинг што само по себе може да е ред флег. Јас Декстер не ја догледав оти стана моронска а првата сезона-две мислам беа многу језиви и мрачни со добра музика.
И за крај да се исповедам, ги гледав сите излезени од Мр Биист Гејмс на прајм и се инвестирав да видам кој е наместен да победи. Радо би тоа неголи Squid Game s2 искрено.