Од детективски аспект истрагатаа не ми беше битна колку драмата со ликовите.

The Killing е напротив една од сериите каде мистеријата(случајот) и атмосферата се 90% од серијата, буквално 0 допадливи и занимливи карактери.
Од детективски аспект истрагатаа не ми беше битна колку драмата со ликовите.
Што знам, после 5-6 епизоди, не се ни замарав толку кој е убиецот. Некако циклично ги проаѓаа сите осомничени и ги отфрлаа. Мистерија и атмосвера да, ама ако не ми беа интересни ликовите немаше да ја глеам. Напротив има доста интересни ликови, од сите страни на приказната.
The Killing е напротив една од сериите каде мистеријата(случајот) и атмосферата се 90% од серијата, буквално 0 допадливи и занимливи карактери.
Кај мене е баш обратно во сите најдобри мистерии шо сум ги гледал освен во True Detective немаше ни еден лик шо ме навлече или барем малце да ме заинтригрира, најбитна е приказната и мистеријата во вакви серии... гледај ја Bron/Broen ако ја немаш(шведско-данската) верзија според мене е најдобрата мистерија икад, а од мини сериите The Missing.Мистерија и атмосвера да, ама ако не ми беа интересни ликовите немаше да ја глеам.
Нема врска наградата. Јас ја гледам цела листа на минисерии кои се во конкуренција, буквално сите што се направени, и со награди и без награди. Или барем оние кои ќе ми фатат око. Лани, на пример, изгледав 11 минисерии. Годинава до сега имам 4, па ќе видиме до кај ќе стигнам.Не се многу придржувај до тоа дали има награда серијата или не.
Споредбата Глобус vs. ЕМИ e ко да споредуваш кокошка со паун. Златните глобуси ги доделува Hollywood Foreign Press - тоа е здружение од 15-тина новинари кои секогаш сопствените интереси (понекогаш и политички и материјални) ги ставаат пред уметничките вредности. Имаше многу смешни ситуации низ историјата со Глобусите. Ете, пред само некоја година филмот The Martian беше номиниран за најдобра комедија, на пример. Глобусите се смешка. Од друга страна, ЕМИ наградите се најреномираните награди во светот на ТВ бизнисот. Не викам дека се и тие ОК, нити пак има било каква врска со ова што јас го напишав за минисериите, туку само дека се неспоредливи со Глобусите.ани има освоено златен глобус за таа улога
Jas ja gledav, imase nekoi cringe momenti sto potseka deka ne e top notch serija ali zabavna za sledenje2сезона опа, нз дали ја гледал некој до сега, предобра 1 сезона
4 сеп,Jas ja gledav, imase nekoi cringe momenti sto potseka deka ne e top notch serija ali zabavna za sledenje
Za nekoi 20tina denovi e mislam 2ra sezona
не се заебавај, само јас и ти ли ке ја гледaме ?