Општи дискусии за ТВ серии

S

staycalm

Гостин
Мора од 2015 па наваму? Fringe, pushing daisies.
Fringe ми е изгледана. Поише ми се свиѓаат новиве, не знам зашо[DOUBLEPOST=1529091090][/DOUBLEPOST]
тие што немаат многу сезони обично се откажани па немаат завршница
edit
ти изгледа сакаш некој серија од скоро почната за брзо да стигниш и да продолжиш да си ја следиш
Да да, нема потреба да е завршена. Битно да не е ко GOT 7 сезони :D

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Fringe ми е изгледана. Поише ми се свиѓаат новиве, не знам зашо[DOUBLEPOST=1529091090][/DOUBLEPOST]
Да да, нема потреба да е завршена. Битно да не е ко GOT 7 сезони :D
Better Call Saul белким ќе почне 4-та сезона додека да ги догледаш сите досегашни епизоди
3% бразилска на потугалски е, прва сезона е одлична, втора сезона е meh
Get Shorty прва сезона е ок, втора наводно наскоро треба да почне

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.121
Поени од реакции
37.615
Предлог за добра серија што нема многу сезони за гледање? Од 2015 навака. Жанрот не е важен толку
The Leftovers, само три сезони се, толку и беа планирани.
тие што немаат многу сезони обично се откажани па немаат завршница
Не сите. Види погоре.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Marcella e страшно заразна британска крими серија. Втората сезона многу подобра од првата, чија приказна дури малку ми се здосади. Клише е само што веќе во 80% од крими сериите, главната женска детективка има некој истрауматизиран период од животот што ѝ предизвикуваат психички проблеми.

Luther, Broadchurch, Happy Valley исто изгледани, друга некоја британска нова добра крими?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.453
Дечки ај малку помош се мислам од четириве која да ја одберам сега дур имам малку луфте време, значи кандидати ми се
1. The shield
2. Six feet under
3. Oz
4. Justified

Досега од тоа што ми е гледнао а ми се допаднало и ми е некој прототип за споредба кога оценувам дали некоја серија е добра ми се: Breaking Bad, Sons of Anarchy, Prison Break, Dexter, Wire, Sopranos. Значи се мислам која од овие 4 највише би ми напраила кејф и би била интересна да не ги осеќаш тие 40-50 минути дур трае епизода како поминуваат. Дека и немам време многу за серии па сакам тоа што го глдам да е стварно предобро, да не е само просек добро.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.121
Поени од реакции
37.615
Дечки ај малку помош се мислам од четириве која да ја одберам сега дур имам малку луфте време, значи кандидати ми се
1. The shield
2. Six feet under
3. Oz
4. Justified

Досега од тоа што ми е гледнао а ми се допаднало и ми е некој прототип за споредба кога оценувам дали некоја серија е добра ми се: Breaking Bad, Sons of Anarchy, Prison Break, Dexter, Wire, Sopranos. Значи се мислам која од овие 4 највише би ми напраила кејф и би била интересна да не ги осеќаш тие 40-50 минути дур трае епизода како поминуваат. Дека и немам време многу за серии па сакам тоа што го глдам да е стварно предобро, да не е само просек добро.
Six Feet Under!

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
1. The shield
2. Six feet under
3. Oz
4. Justified

јас ги имам гледано The shield и Justified...би ја препорачал Justified

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
1. The shield
2. Six feet under
3. Oz
4. Justified

Друже ова е како да го ставиш Роналдо R9 помеѓу Хески, Блажевски и Јаховиќ :D Не дека другиве се лоши но секако дека Six Feet Under предничи, дискутабилно е најдобрата серија воопшто некогаш направена. Како и да е прво разјасни си што жанр сакаш да гледаш.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.453
Па добро, гледам сите освен Six Feet Under се crime drama, а и тие што ги набројав се тој жанр, значи нешто такво највеќе ми лежи, ама не сум до толку ограничен за жанр.
П.с. ќе ја гледам Six Feet Under тогаш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom