Општи вело муабети, прашања, совети

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
шедоу ман , си пробал да мењаш брзина под напор , е тоа ти се десило. си бил или на угорница и нормално е тоа да ти се деси.
А за да не ви испаѓаат делови од мењачите , купете си веќе асални ако не научивте досеа:D

С

Спенсер

Гостин
[MkD]Scout;2764423 напиша:
шедоу ман , си пробал да мењаш брзина под напор , е тоа ти се десило. си бил или на угорница и нормално е тоа да ти се деси.
А за да не ви испаѓаат делови од мењачите , купете си веќе асални ако не научивте досеа:D
хехехе...да видиш ти ја како го возам...цело време мењам...и одма запнувам кога ке сменам...и таааак така ми се кине мењачот...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
мене не знаете што ми се деси...бидејќи уживам во шалтањето тоа се деси...мамето им го ебавам на апаратчињата а поготово на задното...баш прееска незнам како се деси кај педалите што се...долниот дел од ланецот што доаѓа да се качи горе, над осовината некако а горниот шо треба да е пошол надоле и се углавиле...али го напрајв...

незнам дали објаснив добро али лошо беше..мн..сите ми викаат дека не сум за точак ...али јбг...ја за 5мин стигам кај шо треба, они стигаат за 15...:vozbud:

утре на кеј мислам да се стаам...да се издувам 2-3 саата..
сигурен си дека ТИ го направи ???:pos2: за ланецот бараше гедоре :nesvest:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
decki dali nekoj ima nesto cueno. se zbori deka ima pusteno zakon sto ke bide izglasan za obavezno nosenje kaciga koga se vozi velosiped. mislam ja si iam ubava kaciga i da ja nosam na vodno koa vozam ama pa sea koa ke idam na fax so tocak ne ide da mknam kaciga so mene

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Законот постои од пред некоја година. Само никој не го почитува , а и џандарите не обрнуваат внимание на тоа.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
[MkD]Scout;2654661 напиша:
Инаку да , се седи на sit bone , освен ако не возиш тркачки точак. ти подеси си го седиштето како што мислиш дека е најзгодно , дека ти е најудобно и после недела две возење ќе се навикнеш. секогаш на почеток е така.

инаку , не знам дали користите sportypal кога возите / ролате / пешачите.. ама еве некои мои резултати од вожња со бајк. (од работа до дома)
Дали го има некој ова инсталирано на самсунг Д900??

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
D900 нема џпс навигација како што знам јас.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имало разлика јас мислев исто :pos2:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ајде да почнеме :pos2:

Купен 1994 за 500 германски марки беше топ на времето кога сите возеа Собим па ги правеа секоја недела. На него се научив да возам како треба и сигурно поминав над 10 000км често одев на тури од по 100км со него . Освен гуми сајли пакни и една педала ништо немав сменето. На крај му ставив некој обичен амортизер кој солидно функционираше се додека не си купив нов велоспиед. Дури и учествував на една трка со него зедов трето место ги збришав оние со SCOTТ што беа хихи

С

Спенсер

Гостин
[MkD]Scout;2654661 напиша:
Инаку да , се седи на sit bone , освен ако не возиш тркачки точак. ти подеси си го седиштето како што мислиш дека е најзгодно , дека ти е најудобно и после недела две возење ќе се навикнеш. секогаш на почеток е така.

инаку , не знам дали користите sportypal кога возите / ролате / пешачите.. ама еве некои мои резултати од вожња со бајк. (од работа до дома)
ова на телефон е а???каков течефон имаш?? треба посебна програма нешо или:?? ако ти заввони некој,тоа се прекинува или ке си продолжи да снима??/

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
ова на телефон е а???каков течефон имаш?? треба посебна програма нешо или:?? ако ти заввони некој,тоа се прекинува или ке си продолжи да снима??/
Не прекинува да снима ,можеш да си разговараш слободно.
на телефон е да , и фаќа на било кој од поновиве телефони со GPS навигација што имаат. јас конкретно имам NOKIA 6220 Classic и супер ме служи.
Програмата се вика SportyPal , беше рекламирана од т-мобиле до пред некое време. Едни мои другарчиња ја развија и ја промовираа.
Можете да си ја набавите од www.sportypal.com

С

Спенсер

Гостин
[MkD]Scout;2770403 напиша:
Не прекинува да снима ,можеш да си разговараш слободно.
на телефон е да , и фаќа на било кој од поновиве телефони со GPS навигација што имаат. јас конкретно имам NOKIA 6220 Classic и супер ме служи.
е супер...само уште нешто, треба посебно програмче или???

Kajgana Shop

На врв Bottom