Општи вело муабети, прашања, совети

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
кој сака да вози секој ден по патека нека каже . нема ден да не идам на кеј и да се позабавувам со точакот

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
Да се договориме со мики и ќе ти пишам на профил.Иначе немам возено одкога отидов на одмор...

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Само ако сакаш да се спуштиме од Љуботен а некој друга да не качи со некое превозно средство :pos2::pos2::pos2:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Башка кул е со велосипед кога се збереме другари со 7-8 велосипеди ко мафија..... интересно интересно у секој случај...:wink:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Башка кул е со велосипед кога се збереме другари со 7-8 велосипеди ко мафија..... интересно интересно у секој случај...:wink:
Хаха да баш е филм, неретко и по 15 души се собираме па парадираме низ град :pos2:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
По 2000 км легнаа и нови рогови

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
На riserbar ставаш рогови :nenene: :nenene: :nenene:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А како да ги фатам рачките на спринт или поголема нагорнина кога треба да се нагази на педалите ?

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
За таква работа fletbar плус рогови и решена работа. Самото тоа што воланот ти е riserbar и имаш рогови ја губиш функционалноста на истите.:wink::wink::wink:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во последно време слабо, односно некако го заборавив точакот. Како и да е ќе продолжам барем додека служи времево.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
За таква работа fletbar плус рогови и решена работа. Самото тоа што воланот ти е riserbar и имаш рогови ја губиш функционалноста на истите.:wink::wink::wink:
Хмззз... Ја губам фукционалноста...
Мене совршено ми ја вршат намената, погоре објаснив зошто ме мрзи да се повтарам.

BTW fletbar се пишува flat bar

flat = рамно
rise = испакнато

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Најважно е тебе да ти се допадне, нема врска сто ефективноста се губи. Ајде да ти објаснам зошто. Како што веќе ти кажав рогови се ставаат на flatbar(thx за информацијата) а не на riserbar. Зошто. Со самото тоа што riserbar-от е закривен за неколку проценти нагоре(5,10,15,20,25,35,50 итн) и према возачот положбата на која ти стојат рацете е веќе висока. На тоа ако додадеш рогови и кога ќе станеш да ги префатиш геометријата на телото не е како што треба. Се е поразлично со flatbar. Тој е само минимално закривен према возачот и со додавање на рогови се добива одлична комбинација.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Доколку rise bar- oт го подесиш на напред неговата елевација фактички ќе биде 0 степени. Зарем не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom