Опивање (Сакам да се напијам)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Катја, постои опција ЦИТИРАЈ во долниот десен агол на секој пост на кој сакаш да реплицираш.

Вака, глеаш како изгледа, нели? :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ајде сега, сите нападнете ја добрата чашка... :violent1:

Ако редовно го конзумирате не сте нормални. Секојдневното пиење е болест и зависност и не припаѓа на темата. Многу јасна порака има Катја и беспотребно ја напаѓате и неа и алкохолот.

Повременото пијуцкање и уживање е убавината на алкохолот.
Многу луѓе и лошо го имаат сфатено пиењето и опивањето. Па има различни термини... “фатен“, “опиен“, “дрво“ и не знам шо уште. Пијан е пијан... кога телото и мозокот заедно ќе се опуштат, пијан си. не мора да се валкаш во кал за да бидеш пијан. Повраќање е само краен стадиум на правењето идиот од себе.

Разликата меѓу природната различност од другите и со помош на алкохолот е што... неможе да се постигне без неа. Со сокче може да наздравиме со тотален странец, но секогаш ќе му го пратиме оној прашалник поглед мешу редови. Алкохолот ќе ве поврзе.
Е сега, кога велам алкохолот, не мислам мерено во шишиња, туку во неколку чаши и тоа зависно од тоа кој колку може. Оние кои не знаат да пијат... притоа се агресивни или не си ја знаат мерката и границата... најпаметно е да бараат други начини на сатисфакција.

Bottom line... опивајте се де... само имајте 18 години, и бидете умни...

N

n/a

Гостин
Ајде сега, сите нападнете ја добрата чашка... :violent:

Ако редовно го конзумирате не сте нормални. Секојдневното пиење е болест и зависност и не припаѓа на темата. Многу јасна порака има Катја и беспотребно ја напаѓате и неа и алкохолот.
Vidi sega...ti si prav...:toe: ...ama ne skros!:pos2:
Od pred dve godini jas i ekipata vlegovme vo proizvoditeli i sega mora redovno da proveruvame kvalitet...:toe: ...da ne ni se izmrda rabotata levo-desno,za kaj sme posle?
I zatoa redovno proveruvame kvalitet,ne od sto sakame?
I na nas ni e tesko...sto mislis ti?
Nemoj taka molim te...:toe: ...bidi razumen.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Ова уште подобар совет... пиејте ама не мешете... . опијте се од исти алкохол.. . за да нема турболенции у стомавот... :)

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Хех, чичко Бодлер. Штета што заборавивме дека е симболист, и заборавивме да ги прочитаме останатите стихови :

„Време е да се опијаните! За да не бидете робови измачувани од Времето, опивајте се; опивајте се без престан! Со виното, со поезијата или со добродетелта, според ваша волја.“

На здравје!:icon_bigg

N

n/a

Гостин
Викторгг;1029079 [B напиша:
Е сега, кога велам алкохолот, не мислам мерено во шишиња, туку во неколку чаши и тоа зависно од тоа кој колку може.[/B] Оние кои не знаат да пијат.
Da..i tuka si prav :toe: .
Nemoj da pies brate u flashi,pogotovo ako si francuz na Gucha!
Mislam...hehehe :pos2: ...toa samo po sebe mu doagja kako indijanec u kaubojski film,pa onda prasuvaat kako se pcue po srpski...(ti smesta mislis sto ke mu na nego takva retorika)...pa hmmm...mu kazuvas jebem zbunjenog!A-ha...jebem zbunjenog!Da,mi te jebemo a zbunjen si ti.
Naredno kako potvrda na bratskite cuvstva dobiva i nekolku bule utushe u usta te j...m,i g-not francuz skros srekjen sto e dobro prifaten resava da se istakne vo pienje i posle 10-tina casi gi pokazuva skrienite svojstva na evropskite gragjani.
A tie...nazalost da ti bile vakvi:

Ne pijte poveke od sto mozete da krepite!
(da ne zboram pa kolku zalno izgleda kamen-pijana zenska...:pos2: )

Etushko! :)

блажо <3 all
Член од
24 ноември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
1
Тоа опивањето е .. глупост жива. Оправдувам да се напиеш нешто алкохол ама со мера. Сите мислат дека ако се пијани и се клањаат по улици дека се џекој. не е така , не си џек ако повраќаш насекаде , ако се клањаш.. еден другар бил пијан и цела вечер спијал пред една продавница а мајка му и татко му не го побарале.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ех, што неможам да се опијам... Некако не ми дава душата. Сношти на пр, пиев вино. Ај една ај уште една и така... седум или осум чаши ми се собраа и фајрон. Неможев повеќе. Си свртев на сокче.

Инаку со опивањето не се решава ништо... Можеби ке избегаш од проблемите една вечер, но утре пак ке стојат на истото место, можеби позамрсени + ке имаш главоболка. Е колку сакате ова да ви се деси незнам.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Бодлер пиел, но така пиејќи си добил излив на мозок,по што се парализирал и за една година умрел. Значи, неговиот пример не е баш практичен на долги стази:(
До мојата 19-та година бев махер за барање бегства. И алкохолот ми беше средство да фатам магла од она околу мене. Али фак, нишо не се мењаше на подобро. Кога ќе се разбудев све беше исто, а плус и имав испран желудник од повраќање, глава која мислев дека ќе експлодира и дилеми како да ги исправам пијаните глупости шо сум ги направила претходната вечер. Ок е кога се дешава тоа од време на време. Али кога ќе стане секојдневна пракса... well максимата опивајте се sucks big time.
Сега пијам само кога сум добро расположена и кога сум меѓу луѓе кои ги сакам, па некоја чашка алкохол прави атмосферата да ми биде уше повесела.
А кога сум бесна и кога ми сметаат ствари(како вечерва) или цртам и пишувам или се оддавам на сарказам и иронија. Како ме празнат и ми разубавуваат расположение, тоа е чудо. А плус утре нема да бидам мамурна на факс:pipi:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Деца немој да пиете!!! Не чини тоа. Ако ви се припие некадвикнете ме мене и ќе ви испијам се.За ваше добро.Мислам на вас.:)

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Опивање за што...за моментално да заборавиш на се,стануваш наредниот ден,не само што не е ништо подобро,туку и главата ти тежи ненормално,тие неколку саати се најдобри си мислиш,но тоа е лажно,невистинито,џабе е ова ако не ти ги реши проблемите :toe:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ma pijte dur mozete , ali ne sekoj den
ednas do dvapati nedelno.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Ах добро е ја најдов темава? Се соодвестувам со првиот пот на Катја, вечерва се чувстувам токму како неа! Знаете, токму кога сум поднапиена се чувствувам како да ги разбирам сите околу мене само него неможам да го разберам?Ах убаво ми е, се изнаиграв и не се замарав со другите, а токму тоа ми требаше вечерва? А маака ми е, многу, зашто никогаш нема да го разберм она што некој сака да ми го каже, без тој да ми го каже нели сфаќате, сите се едно исто собрано во гнојот од црвјата лач, без потенцијали да бидат нешто што ќе има даде смисла за да живеат.
Ах загината е пријателката на мојата љубов и веќе одамна не ми дава да се ослободам од вишоков суплементарни одвраности со кои се запознавам секој ден од мојот живот и кои не ми даваат да резонирам по утрешниот ден? ах И мене ли то ми следува, па нели заслуживме барем да бидеме достојни за добра ноќ и сладок сон, за едно слатко здрава, за едно прекрасно око, за едни најубави усни, ах та што кога ги давате кога не ги давате од срце, ве мразам сите одвратни створенија на божјата ужас, ве мразам сите бизарни сонови на мојата ноќ!Убава ноќ. Бела ноќ со црнило околу вратот кое не ве пушта да издишете и да бидете она шо сте. Јас ќе замолчам, јас и неможам да зборувам ,мојо говор е заробен во чувствата.Моооооооооооолк. Темнината сокрива искуство, можеби си тоа ти, а можеби е, сосем доволно да го чувствуваш она што зборовите неможат да го искажат.Молк. Најубаво ми е.Ве молам не бришете го постов!

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Многу ретко пијам и тоа само за расположение...не се трудам да залечам стара рана ни ништо туку само да се расположам зошто сум во кругот на луѓе кои ги сакам и сакам да се забавувам со нив бидејќи и тие пијат...не дека неможам да се расположам без алкохол,ама можеби е до желбата да незнам кај ми е главата:tapp: Добро ова ми се тинејџерски години па може да помине моето оправдување,ма да не држи вода....

Чудно е тоа што никогаш во мојот живот немам повраќано и не ме болела глава по пијанство!Изгледа зошто сеуште немам претерано,а зошо не ми е тоа финтата неќу да знам каков филинг е тоа...

п.с Пијте во умерени количества,и не барајте утеха во алкохолот....:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom