Опивање (Сакам да се напијам)

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Се немам опиено скоро две години, мирно дете сум си јас:pos2:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Никогаш не сум барала утеха в пиењето.Да пиеш за да избегаш од проблемите е според мене многу глупаво.Пошто кога ќе се разбудиш проблемите ќе бидат пак тука.Мора кога тогаш да се соочиш со нив и да ги решиш.Не можиш постојано да се опиваш.Ко ќе излезам пијам алкохол,ама колку што можам да издржам.Ме има потфатено,ама да се влечкам по земја, другиот ден да повраќам или да не знам што сум правела претходната вечер никогаш.Плус многу грдо изгледа женско пијано,да не знај шо збора..уфф ужасно е:nenene:

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
мора да се има граница само работата е што многу често ми се случува да заборам кога е границата и тогаш вејќе готовоооо со менееееее

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
mislam deka ova e najdobrata tema i so najdobra pricina stavena na kajgana. sum se iznasmejala koga sum ja procitala. najiskrneo odamna se nemam opieno, bidejki polsedniopt pat koga se opiv bese ludo. Katja eve eden dalecen veleski pozdrav od tebe i ako te najdam nekoj den vo veles zaedno ke pieme i ke se smeeme na ustirkanite luge vo velesot nas.:pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што знам не верувам дека алкохолот е начин да ги заборавиш проблемите,барем јас не го гледам така.
И да ги заборавиш за тие неколку часа,утре ем ќе те прогонуваат истите проблеми,кои нема да си одат,ем глава ќе те боли.

Алкохолот е добар за расположение и да се конзумира умерено,без претерување.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.044
Се немам опиено од летото. Само лето се опивам, ретко вака преку годината..
Тогаш се ми е нарушено па слабо јадам и затоа ваљда ме фаќа.

Обично од мешање коњак и бело вино. Секогаш фатално.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Од пред 2 недели. Абе, оооооди бе. Веќе коњак не пијам. Од еден дупли, труење добив, цц. :tapp:

Бај д веј, последните 2-3 месеци сум мирно детенце. Само на Archers сум (и сокчиња), за разлика од есента/зимата (2008 година), кога редбули и текили летаа заедно. :pipi:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Од вчера. Со еден другар праевме подморници со жта,Скопско и Горско. После тоа отидовме во Два Партнера, во Капиштец, таму уште по некое пиво и дома во 4 сабајле.
Ама отрпнав изгледа веќе н е ме боли глава кога ќе станам од сабајле:tv:
Ај вечер кафана работи до 2:30 ќе биде јако ваљда.:helou:

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
значи,се опијанив во средата,четвртокот,сношти,вечерва че се опијанам,утре секако дека камен че бидам,а можно е и во понеделник да се летвосам,сега се празници и мора секоја вечер до максимум да се искористи :smir:

а во нормален период,значи без празници,се пијанчам барем 2 пати неделно :smir:

ама сето тоа е ко че се собери убо друштво,значи не е битно каде,кафана,дома,клуб,парк,интернет кафе...... :smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пијаааам!!! :vozbud::tv:

Упс. Враќање на почетоците.
Па вака. Не до толку али си поштуам алкохол. Посебно црвено вино род 1967 год. кое го пијам покрај романтичниот камин со мојата љубовница (Мис Чешка 2007 год.) заедно нурнати во романтичниот занес.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ќе си почнам сеа во 19:30 со домашна малку, да се заштеди некој денар за во кафана. Нај економично е кога се има дома пиење преку цела година, особено што татко ми си праи домашна ракија и црно вино (само црно вино ми е гадно, не сум го пробал никогаш во живот, и немам намера да го пробам :) ) и во секое време можам да си седнам пред компјутер, петок, сабота кога е и барем 300 денари ќе се заштедат.:smir:

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
Ќе си почнам сеа во 19:30 со домашна малку, да се заштеди некој денар за во кафана. Нај економично е кога се има дома пиење преку цела година, особено што татко ми си праи домашна ракија и црно вино (само црно вино ми е гадно, не сум го пробал никогаш во живот, и немам намера да го пробам :) ) и во секое време можам да си седнам пред компјутер, петок, сабота кога е и барем 300 денари ќе се заштедат.:smir:
ете мој чоек
си земаш жта,си викаш лепо друштво,имаш убав фудбал(јуве-интер),ем се запиваш за без пари,ем си поминуваш убо,ем губиш трема и нема јазичето да ти биди врзано ко че си видиш некое убо чупенце :vozbud: и се разбира че ти остани некој денар за да го честиш чупето еден густи :smir:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
значи,се опијанив во средата,четвртокот,сношти,вечерва че се опијанам,утре секако дека камен че бидам,а можно е и во понеделник да се летвосам,сега се празници и мора секоја вечер до максимум да се искористи :smir:

а во нормален период,значи без празници,се пијанчам барем 2 пати неделно :smir:

ама сето тоа е ко че се собери убо друштво,значи не е битно каде,кафана,дома,клуб,парк,интернет кафе...... :smir:
Не да испадне дека ти кажувам како да си го живееш животот, ама грдо изгледа вака да прочита човек. Ако го подразбираш дамлосувањето секоја вечер како средство за максимално искористена вечер, слободно можам да те наречам неизживеана личност и нема да одам понатаму на навреди на лично ниво.

Лично, пијам алкохол умерено, ретко се прам тиква. Последно грдо искуство имав августот, секако ради мешање на водка и вино.

Kajgana Shop

На врв Bottom