Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
One сеуште не почна да зрачи дигитален сигнал, а веќе почна да забушава:

ps: ме мрзеше да го копирам тексто, само го линкував насловот.
Тапа ќе биде ако биде вака,мора да средат до 1 јуни и ние да ги гледаме телевизииве на хд.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Како можат баш канал 5 при толку ТВ да се жалат, се изнаполнија со пари со тоа сериите, малку влог голема гледаност,програма срање и ќе се жалат.Ич немора ни да зрачи што се однесува до мене, знам дека и повеќето млади мислат исто!

Член од
4 ноември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
53
Како можат баш канал 5 при толку ТВ да се жалат, се изнаполнија со пари со тоа сериите, малку влог голема гледаност,програма срање и ќе се жалат.Ич немора ни да зрачи што се однесува до мене, знам дека и повеќето млади мислат исто!
златна сателитска :)

HRT,NOVA,RTL,OBN,SKY ONE,NBC,MBC2,Dubai ONE :) da lipash pred tv od cistota na slika :):cool:

Тапа ќе биде ако биде вака,мора да средат до 1 јуни и ние да ги гледаме телевизииве на хд.
kako sto izgleda AEK si go kaza svoeto ,nema namaluvanje dodeka ne pomine edna godina za da napravat analiza na trosoci,ama kako sto odi izgleda ke nema na sto da analiziraat ako neodi kanal 5 ne mislam deka i drugite ke platat ogromna suma za da zracat vo eter...

МКПредавател ... a zosto ne si emituvaat preku JP MRD ??? neli ke mu bide poevtino i podobra pokrienost ke ima .... dobro znam tender One ... ama ... :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
МКПредавател ... a zosto ne si emituvaat preku JP MRD ??? neli ke mu bide poevtino i podobra pokrienost ke ima .... dobro znam tender One ... ama ... :)
Па ЈПМРД е само за МРТ каналите, додека сите останати (комерцијални) ќе одат преку One.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.228
kolega :)
mene me buni sega ...dali kanalive ke emituvaat preku predavateli na One ili na MRDf ??? zs ako emituvaat od One treba da se nasoci antenata kon One predavatelite ako se preku MRDf togas kon niv? ili ....???
ova prasuvam za Resen primer na One e predavatel vo eden pravec a za Pelister e sega predavatelot ... za MRTV ...
drugo ..kolkava treba da bide jacina na signalot za da ima skromno kakvo takvo gledanje na televizija bez seckanje i grickanje :)

High Definition Digital Terrestrial ReceiverSpecifications:
1 Fully comply with DVB-T and H.264, AVC, MPEG4, MPEG2 Standard
2 HDMI (up to 1080P) Output
3 Support EPG,Display Present/ Next TV Program
4 Support 7MHz & 8Mhz Software Setting
5 PAL & NTSC Auto Switch
6 Support VBI&OSD Teletext, OSD Subtitle, LCN
7 AV jack,HDMI jack,USB jack
8 Multi-languages Support
9 Auto / Manual scan
10 1000 channels
11 Parent Control
12 EuP
13 OAD optional
14 Support USB software Upgrade/Media Playback& Recording optional
15 RF Modulator optional

cenava kako sto gledam e solidna i e 2.500MKD :) ako ima nekoj zainteresiran :)
Скап е ресиверов.За истите пари ке земам со DVB-T2 стандард кој е наследникот на DVB-T.Овој ресивер моментално е BEST BUY само треба од надвор некој да ти го донесе.
http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=276:infinity-8020-hd-dvb-t2&catid=3:blic-vijest
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

Член од
4 ноември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
53
Скап е ресиверов.За истите пари ке земам со DVB-T2 стандард кој е наследникот на DVB-T.Овој ресивер моментално е BEST BUY само треба од надвор некој да ти го донесе.
http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=276:infinity-8020-hd-dvb-t2&catid=3:blic-vijest
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

za tel od starite koi nemoze da prikazat HD signal ocigledno mu e dosta i ova .. dovolno e da go samo primaat signalot od dvb-t digitalen-obicen

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
One сеуште не почна да зрачи дигитален сигнал, а веќе почна да забушава:
ps: ме мрзеше да го копирам тексто, само го линкував насловот.
Не е забушавање ова, ова е лоповлук!
Во право се, тука некој сака да испере дебели пари и дебело да заработи згора на тоа АЕК вика една година да чекаме за ценовна регулација. Мало морген, мора секогаш нешто да смрди, во случајов смрдеата е кај ONE а има нешто и во АЕК!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.228
za tel od starite koi nemoze da prikazat HD signal ocigledno mu e dosta i ova .. dovolno e da go samo primaat signalot od dvb-t digitalen-obicen
Да доволно е но само на краток рок година или две додека не почнат телевизиите да пуштаат DVB-T2 сигнал како што е во моментов во Србија при што со тој ресивер што ти го кажуваш нема да можат да ги гледаат каналите што ке емитуваат DVB-T2 сигнал.Јас не планирам за година или две пак да купувам нов ресивер само колку да ми ги задоволи моменталните потреби.Ако купувам нешто екстра што ке го користам во наредните десетина години тоа ке биде нешто ваквo бидејки се продава само во оние држави што емитуваат DVB-T2 сигнал:
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/Home Entertainment/HDD Recorder/DMR-HW220/Specification/9539633/index.html?trackInfo=true
--- надополнето: 20 март 2013 во 17:44 ---
Не е забушавање ова, ова е лоповлук!
Во право се, тука некој сака да испере дебели пари и дебело да заработи згора на тоа АЕК вика една година да чекаме за ценовна регулација. Мало морген, мора секогаш нешто да смрди, во случајов смрдеата е кај ONE а има нешто и во АЕК!
100% си во право.Само не ми е јасно како можеа да дадат концесија на најлошиот оператор во Македонија!Па пред неколку дена на Канал 5 кажаа дека најмногу поплаки во АЕК од страна на корисниците има убедливо од ONE.
http://www.komunikacija.mk/aek-one-katastrofa-tsela-makedonija-se-zhali/

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
100% си во право.Само не ми е јасно како можеа да дадат концесија на најлошиот оператор во Македонија!Па пред неколку дена на Канал 5 кажаа дека најмногу поплаки во АЕК од страна на корисниците има убедливо од ONE.
http://www.komunikacija.mk/aek-one-katastrofa-tsela-makedonija-se-zhali/
Прво браво за изборот на ресиверот :)
Второ, под претпоставка дека веќе имаат сервис кој нуди DVB-T затоа и го добија тендерот, реално на Т-Home прескапо би му се фатило да инвестира во предаватели и таква опрема и мислам дека затоа и не се понудија да го земат тендерот.
За претстава еден предавател на ONE чини околу 150.000 евра.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.228
Прво браво за изборот на ресиверот :)
Второ, под претпоставка дека веќе имаат сервис кој нуди DVB-T затоа и го добија тендерот, реално на Т-Home прескапо би му се фатило да инвестира во предаватели и таква опрема и мислам дека затоа и не се понудија да го земат тендерот.
За претстава еден предавател на ONE чини околу 150.000 евра.
Тоа не е само ресивер што ги има двата тјунера DVB-T и DVB-T2 туку комплетен мултимедиа плеер и рекордер во FULL HD резолуција и ги подржува професионалните видео формати а токму мене такво нешто ми треба.Си бираш дали сакаш внатрешен хардиск од 500GB или 1TB a за тоа што го нуди посебно квалитетот на сликата и звукот цената не е воопшто висока:
http://www.amazon.co.uk/Panasonic-DMR-HW220EBK-Recorder-Freeview-Tuners/dp/B007YXUC2C/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1363799118&sr=1-1
Што се однесува до цената таа била околу 130000 евра годишна претплата што од старт Канал 5 ја одбија затоа што не била економски исплатлива.
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=1946

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
МПЕГ 2 се МРТ каналите преку БУМ ТВ,иначе преку предавателите на Македонска радиодифузија се МПЕГ4,пишува на самата информација за каналите,кој има ЛЦД или плазма,можи да примети разлика во квалитетот на сигналот преку Бум и МРД.А за сигналот на Канал 5 преку предавателот на МРД немам зборови,толку е јасна сликата исто како во HD формат да емитуваат...
Не знам дали сфатив баш, МРД имаат сопствена инфраструктура и за дигитално емитување? И снимката преку нив е подобра од него на бум-от за мак. канали?

Уште нешто ако некој се разбира, имам нешто снимено на usb преку бум, има шанса некако да се извлече тоа дигитално без capturing? Енкриптиран е записот? Ја пробував со програми за дата recovery наивно надевајќи се дека ќе извлечам нешто ама ништо :) не знам многу на кој принцип ги запишуваат податоците дигиталниве ресивери.

Член од
4 ноември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
53
Типично за Македонија се треба да се измрси и да се избуричка ..дури и една обична дигитализација...додека во другиве земји горе долу веќе е воведена кај нас уште се мотаме со ловење на ситно .... сега уште и мини пакетов на Boom TV да заколат уште нешто ... ц ц ц ц

Член од
13 ноември 2009
Мислења
344
Поени од реакции
186
Според статистиката 20~25% од домаќинствата во Мкд имаат ЛЦДили плазма ТВ..а од останатите 75~80% прашање е колку можат да си дозволат да купат ЛЦД ТВ...затоа на запад не е проблем дигитализацијата... не велам дека таму сите имаат ЛЦД И плазма, ама е помал проблем да ги набават...ела тука земи кредит за новТВ. ..:)
Типично за Македонија се треба да се измрси и да се избуричка ..дури и една обична дигитализација...додека во другиве земји горе долу веќе е воведена кај нас уште се мотаме со ловење на ситно .... сега уште и мини пакетов на Boom TV да заколат уште нешто ... ц ц ц ц

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не знам дали сфатив баш, МРД имаат сопствена инфраструктура и за дигитално емитување? И снимката преку нив е подобра од него на бум-от за мак. канали?

Уште нешто ако некој се разбира, имам нешто снимено на usb преку бум, има шанса некако да се извлече тоа дигитално без capturing? Енкриптиран е записот? Ја пробував со програми за дата recovery наивно надевајќи се дека ќе извлечам нешто ама ништо :) не знам многу на кој принцип ги запишуваат податоците дигиталниве ресивери.
МРД си имаа сопствени да ама само за нивните канали и да двапати подобра слика преку нив него преку boomTV.

Тешко тоа да го извадиш што е снимено, така е и направено да се гледа само преку ресиверот да нема друга опција со што би се спречила на старт пиратерија и слично.
Единствено чаре некој што се занимава со монтажа на видео и такви ствари па да знае нешто некако да го среди.

Kajgana Shop

На врв Bottom