Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
+ od tie 25 neka se i 30% пола од телевизорите не се Фул ХД со тоа што ако нее фул ХД а ХД Реди аутоматски немаат МПЕГ4 и пак нема да можат да ги гледат слободните македонски национални и локални канали бидејќи ОНе ги емитува со МПЕГ4 кодек....Шо е многу глупа постапка од нивна страна....Да ми дадат на мене подобро ќе ја направам дигитализацијата жити све...Ако незнаат нека реишат од друга држава например Германија, Хрватска имат супер дигитализација а не да експериментират на нас....

Допуна:
Знае ли некој на која фрекфенција да ја барам канал5 дигиталниот сигнал.Го имало веќе во етер...
HD raday телевизорите имаат MPEG 4 ти ако си гледал телевизори од 2007 година тоа е друго :D

Член од
13 ноември 2009
Мислења
344
Поени од реакции
186
Од денеска и Алсат М преку сигналот на ЈП Македонска радиодифузија...Остана уште Шит тел и сите национални тв ке се пренесуваат во дигитален сигнал....

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Од денеска и Алсат М преку сигналот на ЈП Македонска радиодифузија...Остана уште Шит тел и сите национални тв ке се пренесуваат во дигитален сигнал....
Во цела Македонија така?

Член од
13 ноември 2009
Мислења
344
Поени од реакции
186
Во цела Македонија така?
Сигурно е низ цела Македонија,бидејќи мислам дека автоматски се реемитува преку сите дигитални предаватели на МРД ... во Струга и Охрид веќе го има овој канал...

Член од
4 ноември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
53
cek sega neli ke odat preku One predavatelite....imas nekoe info za Pelister dali zraci Alsat M ...?
i dali kanal 5 i telma sega zracat preku JRdF

Член од
13 ноември 2009
Мислења
344
Поени од реакции
186
cek sega neli ke odat preku One predavatelite....imas nekoe info za Pelister dali zraci Alsat M ...?
Ќе одет преку мрежата на Оне,ама од средината на летото,а до тогаш националните тв ќе ги пренесува МРД како преодно решение да немат вакум простор од исклучувањето на сигналот на 1јуни до почетокот на Оне со работа....Канал5,Телма,Алсат м и 3 канали +ХД на Мрт ги имат,а ако е дигитализиран Пелистер( мислам дека е веќе неколку месеци) ќе ја има и Алсат М

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
Пелистер сеуште не е дигитализиран !
јас не знам што чекаат ..со Пелистер се покрива 1/4 од територијата
најверојатно поради тоа што сеуште има снег

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
neznam za ova ama jas poracav druze eden kinez od prethodnite postovi ja imas slikata pa ke vidime dali e...Mizi Asan da ti baam :)
Џабе си порачал кинез, они се добри за одгледување ориз, но не и за фаќање на канали. Али пиши дали и како ќе функционира

calipso

Search Girls from your town for night
Член од
27 декември 2009
Мислења
130
Поени од реакции
55
Vo Tetovo seuste nemame nikakov signal za dvb t, Moze da se gledaat samo mrt1,mrt2 i mrt3 preku platformata boom tv. Poradi blizinata so Skopje od 40 km neznam dali od Vodno moze da se fati nekoj signal od jpmrd do Tetovo.?
--- надополнето: 3 април 2013 во 23:31 ---
Uste edna informacija. Od Popova Sapka na nadmorska visina od 1800 metri se fakaat bugarski i grcki tv so dvb t signal. Kako e niz drugite mesta vo Makedonija so priem na dvb t signal od sosednite zemji?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Vo Tetovo seuste nemame nikakov signal za dvb t, Moze da se gledaat samo mrt1,mrt2 i mrt3 preku platformata boom tv. Poradi blizinata so Skopje od 40 km neznam dali od Vodno moze da se fati nekoj signal od jpmrd do Tetovo.?
Барај го Расадиште или Теново, Водно ептен тешко да го фатиш. Потегот Скопје-Тетово има многу мртви точки каде нема сигнал.
Впрочем, целата конфигурација на теренот на територија на РМ бара поголема инвестиција и повеќе предаватели за да си биде се како што треба покриено.

Kajgana Shop

На врв Bottom