ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Aј за голема Албанија ќе разберам некако ама за ИСИС. Не ќе да е само за пари пошо за пари може и преку амерички бази да печалат авганистан ваму таму. Еве сега во Мосул се случуваше парадокс, америте, ирачаните и курдите заеднички го освојуваа и се бореа со косовари. не бе се е каша попара неможам да најдам логика стварно.
 
?

..........

Гостин
Aј за голема Албанија ќе разберам некако ама за ИСИС. Не ќе да е само за пари пошо за пари може и преку амерички бази да печалат авганистан ваму таму. Еве сега во Мосул се случуваше парадокс, америте, ирачаните и курдите заеднички го освојуваа и се бореа со косовари. не бе се е каша попара неможам да најдам логика стварно.
Ај може еден ден ќе најдеш, продолжи да размислуваш.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.657
Поени од реакции
34.948
можи пробале да се вадат на дијагноза на лудило дека не знаеле што прават не биле во свест а а а ??

во денешно време на електронска војна и пратење комуникации, потоа на средствата на војската на војската и полицијата од дронови, хеликоптери, тенкови, систем ГРАД , па до поситното вооружување од секакво пушчано оружје, батињата со 60 калаши и тетејци тргнале да го ослободат албанскиот народ од Али Ахмети(!?) , пошто сиротиот ги окупира пола државни претпријатија и пола министерства во Влада

како едно логично објаснување не изјавија и за кого одработуваат до крај оценувајќи по ваквите изјави ?[DOUBLEPOST=1510739015][/DOUBLEPOST]
https://kajgana.com/lovdzhija-so-pushka-vlegol-vo-kasarna-vo-tetovsko

можи го бил во лов море хеј
Проблемот е што некој не сака да се дознае, ако досега имаше некој желба можеше да ги натера да пропеат, па макар од челик да биле направени постојат методи колку сакаш, се работи за напад на држава ни човекови права ни курац се гледа во таков момент, мачење со стил дури не посакаат никогаш да не се родиле ниту да оформиле семејство.
Договорена работа беше од највисоки кругови целиот циркус, некој си го избриша дупето, кој се најде на погрешно место заврши како колатерална штета и тоа е тоа, овие се платеници, секако не ги бива за ништо повеќе од пукањето и да лежат во затвор.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.813
Поени од реакции
15.735
КОСОВО ИМА ДОКАЗИ ЗА НАРАЧАТЕЛИТЕ НА „ДИВО НАСЕЉЕ“?
Косовската тајна служба ги прислушувала терористите месец дена пред нападот во Куманово, но иако одбраната побарала судот да испрати барање до Косово да се преслушаат транскриптите кои ќе откријат кој стои зад случувањата во „Диво Насеље“, судот тоа го одбил

јасно е како бел ден кој е главниот сценарист на целата работа.....
а за да не лајат ќе им се намалат казните на колку што лежеле и после ќе се ресоцијализират во наша државна служба...
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.133
Поени од реакции
18.131
Интересно каков е настапот на Лупевска, дека луѓето од ЕБР и ЕСЗ се викнати вечерта на 8 Мај.

А поточно добар дел од нив се повикани во 2-3 ноќта спроти 9-ти Мај или сабајлето директно кога веќе се паднати први жртви, со минимално брифирање.Дел своеволно се јавиле по дознавање на вестите за колегите (а МВР официјално криеше до 4,5 после ручек, за разлика од некои амбасади).
Дури и тие дел прво се упатени во Отља и Липково, па тек после на точно место.
Друга интересна работа е дека освен водачите кои први влегоа (заменик командирот е ранет) и неколку поискусни , во првата група имало доста од последната група примени, со минимален стаж теренски.Ама ете, ќе се апселе дилери, да се учат децата:cenzura:
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
13.11.2017 Burevesnik
"(DE)KODIRANJE na LUPEVSKA

1. Celta na emisijata ,,KOD,, na TV TELMA posvetena na nastanite od 09.maj 2015 godina vo kumanovskata naselba DIVO NASELJE e klasično otrgnuvanje na vnimanieto na javnosta od vistinskite vinovnici. Očigledno e deka nekomu baš mu teče niz nogavici, pa preku ,KOD,, probuva na ist prostački, glupav način da ja nasoči vodata vo sprotiven pravec.

2. Zaradi otporot od Antonio Stankovski da ne se sluči akcijata den porano, na 08. maj, nemaše ušte najmalku plus 40 mrtvi policajci. A vo KOD Stankovski e spomenat kako del od akcijata i se nasočuva vina kon nego. Nitu nekogaš imal promašeno akcija, nitu dozvolil i sega da se sluči na katastrofalno poguben način, a se borel do kraj za poveke da se podgotvi akcijata a i razuznavačite da si ja završat rabotata. Koj naračal obeležuvanje na Stankovski vo KOD kako vinovnik?

3. Ne e točno, potočno laga e ne se znaelo kolku členovi broela grupata platenici vo Divo Naselje. Cel mesec, ama baš sekoj den se noseni živi izvori vo UBK Skopje, bile nudeni da dadat informacii što se slučuva i što se podgotvuva i sekogaš bile odbivani so obrazloženie: se e vo red, se znaeme, se e pod kontrola, ne se sekirajte.

4. Zaradi protivenjeto na Antonio Stankovski i odložuvanjeto za akcija vo Otlja za cel eden den na nalogodavačite im e rasipan planot da predizvikaat prvo masakr a potoa i vojna. Samo blagodareni en aprotivenjeto na Antonio Stankovski, mnogu policajci ostanuvaat živi, a konfliktot ne go zafaka celiot region i ne doadja do planiranata naračana ,,mala,, vojna.

5. Zošto ne se napravi toksikološka analiza na krvta na Abdulahu Nimetai?

6. Zošto novata vlast ne saka da otkrie koj e Arben od UBK?

7. Shenasi Memeti ke kaze li konelno nešto, ke prozbori li?

8. Zošto ne se otkriva (potrebna e 1 minuta): koj naredil i po koja osnova, da se izdadat originalni pasoši na dvajcata koi patuvale za Švajcarija?

9. Koja e ulogata i na Švajcarcite, što tie propuštile, spiele li?

10. NAJVAŽNO: Celata komunikacija medju štabot i policajcite e snimena od site sosedni razuznavački službi i od NATO? Zošto nikoj od niv ne reagira i ne objavuva ništo
.
11. Na site političari im e detalno jasno Divo Naselje. Zošto nikoj ne ja kažuva vistinata na narodot? Ne e potrebna detalna istraga, se e jasno.

ZAVRŠNO OBJASNUVANJE: Spregata Otlja - Divo Naselje ke go zapalela cel toj kraj. Zaradi protivenjeto na Antonio Stankovski, namesto na 8mi akcijata počnuva na 9ti maj i tuka nastanuva problemot, ovie platenicite/teroristite počnuvaat da se somnevaat deka Mijalkov gi mesti, gi faka nervoza i doadja do ovoj ,,kurcshlus,,!

p.s. inaku, detalite za samata akcija na Lupevski i se točni, ete dokaz deka bila tamu. A drugoto što se slučuvalo vo MVR i Otlja ne i e točno, oti i e raskažano. Briferot e Gorančo Savovski, ja naveduva kon Mijalkov, pa kon Praga, kon pasoši, pa vamu tamu, malku se stava sebe za da ne se dosetime deka e on, a on ke da e...

(avtorot e INSAJDER)"


Исто така и првите инфоа на Божиновски неколку недели по нападот беа врвни, Објави месенџер разговори меѓу Бег Ризај и Мирсад Ндрецај а исто така и слика од убиениот Ризај како лежи на земја на местото каде е убиен, која Мијалков лично побарал да му биде испратена. Што се поклопи со нова информација која ја донесе брзо после овие две, дека договорот за нападот коштал 2 милиони евра, и не памтам каде се случил ама учествувале Ахмети, Ризај и Македонски висок функционер.

Замрсени изјави, или недоговорени кој би знаел :LOL:
Овде Ахмети кажува како истиов разговор го имал со Малишева, а не како што Малишева кажува погоре со Ризај. Овој момент сериозно буни во совпаѓањето.

Ова подоле не прашувајте од каде ми е :)

"Ufff ..sto me prasuvas ..malku i od dvata ..sto znam .moze nekoi bile plateni .ostanatite se radi vtoroto .grupata zosto e ostavena da vleze,iako ja ko obicen covek sum znael mesec dva prethodno deka bile tuka,mislam u MK .so koi i kade se sretnati .niz Sk,Te i Ku .epten cudna rabota,sto i da kazam ke grezam,iako imam dve verzii ..taka da,i ti nemoj mnogu da vlezis,imas da se cudis.iako delata za niv,zboruvat mnogu ..so znam ."

"..Sokoli bil so najgolem avtoritet od site u taa grupa,pred se od vozrasta,negovato voeno minato i ostanato,znaci nego sekoj go respektiral,dali Naim poslem ubistvoto sedel so nego,toa e druga prica,iako ti kazav,grupata imala sostanoci so bivzi soborci,u Sk,Te i Ku ..kolku luge znam sto bile na tie sostanoci,toa e drugo,najgolemiot sobir bil u Te,so nad 400 luge..a im se priklucil samo eden ..i toj e ziv i u zatvor ..Beg bil eden od najgolemite u ovoj region,on reketiral tolku golemi biznismeni,sto u dva navrata u Sk i Te naplatil 1.6milioni eura ..druga tema e ova ..i nejkam mnogu da zboruvam ..so samoto toa sto bil obezbeduvanje na Alija u najgolemata turbulencija u Mk,dovolno govori za nego ..nego drugo e muabetot,."


(Мој скромен заклучок е дека на Чика Грујо му требаше дефокусирање на народ поради бомбите, а на Чика Али му требаше чистење на тие што го притискаа со барањата што им ги ветил, а и бизнисмените што ги испразнил Ризај му се качиле на глава и се заканиле со нефинансирање.) (y)
 
Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
31.543
Поени од реакции
62.441
Антонио е човек без дамка на себе. Штета што нема повеќе луѓе како него, бескомпромисни. Уште само вакви срања му фалат во животот, со оглед на ситуацијата со керка му.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.813
Поени од реакции
15.735
јасно е како бел ден дека ниеден локалец не би смеел да организира оваква работа без амен од некоја поголема надворешнаа сила, без обзир дали зад непишаната наредба од таа сила ( која пак ја дава некој поединец таму) се крие некое лоби...
Слично е и за смилковско и за дивље, па и многу поназад, за вејце, карпалак......
Ако беше самоволна одлука на локалци досега ќе беше се расчистено, ама абер нема, едино се пуштени од затвор осудените за смилковско...
ќе се жилави неколку години, а после се ќе се забошоти како и хашките случки на времето
 

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.019
јасно е како бел ден дека ниеден локалец не би смеел да организира оваква работа без амен од некоја поголема надворешнаа сила, без обзир дали зад непишаната наредба од таа сила ( која пак ја дава некој поединец таму) се крие некое лоби...
Слично е и за смилковско и за дивље, па и многу поназад, за вејце, карпалак......
Ако беше самоволна одлука на локалци досега ќе беше се расчистено, ама абер нема, едино се пуштени од затвор осудените за смилковско...
ќе се жилави неколку години, а после се ќе се забошоти како и хашките случки на времето
жално вистинито и точно
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.980
Поени од реакции
14.763
На 15 км од најголемата воена база на САД....неможи да се случи ваква работа ...освен во случај на нивни интерес.

Ај вака обратно да ја поставиме работата!!!!!!!!!!!

Негде во светот каде има голема америчка база(пример Авганистан, саудиска Арабија, Кувајт, Бахреин....)....да излези информација дека месец -два се собирала група и се вооружувала...кој со троа памет ќе тврди дека тоа било спротивно на америчките интереси

нема шанси

Ќе им фрлат ракети со дронови....ќе ги изгорат
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.693
Поени од реакции
12.100
Секогаш во вакви случаи, вината сакаме да ја префрлиме на други, без разлика кој дал амин. Да се потсетиме на службите од соседството, нивните дојави. Некако ги подзаборавивме овие информации. И "случајностите".
40 лица, 4 десетини, лом прават во северен регион. Држава
 
Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Член од
12 декември 2010
Мислења
9.911
Поени од реакции
10.542
АРХИВА Мирсад Ндрецај и Бег Ризај се уапсени, па ликвидирани за да не го откријат сценариото за кумановската војна!
21/09/2017

https://fokus.mk/arhiva-mirsad-ndretsaj-i-beg-rizaj-se-uapseni-pa-likvidirani-za-da-ne-go-otkrijat-stsenarioto-za-kumanovskata-vojna/

Држи ли вода приказнава според вас?
држи вода
само дали се ликвидирани за тоа или за стари сметки на мене ми е дилемата
најпрво бил испратен список од уапсени до америчка амбасада и овие двајца биле на тој список е послем пто како тешко дека ке се дознае зашто се тргнати
 

Kajgana Shop

На врв Bottom