Носачи на авиони

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Ама па затоа 200 немало војна на нивно тло.Армија за тоа служи.

И мал оф кога веќе сме кај бродовите.Мојот омилен..

Нема што.Импресивен во секој поглед.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Петар Велики.Руски брод.Од класата Киров.Имаш по нетот пиши само Киров клас...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ама па затоа 200 немало војна на нивно тло.Армија за тоа служи.

И мал оф кога веќе сме кај бродовите.Мојот омилен..

Нема што.Импресивен во секој поглед.
Овој е НАВИСТИНА БРОД...:)
Иако русиве некако ајљашки ги чуваат бродовите.....рѓосани им се....
Кога само ќе ми текне ....у мое време...:) на балтичката флота која цела година се влечкаше околу пола свет..до Владивосток...за да ја потопат јапонците... :)

M

Mario Gómez

Гостин
Некаква историја за овој брод?Во која војна се прославил!?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
не мора да значи.Американскиве носачи носат мир во светот и каде што одат се симбол на мирот!
А каква морнарица има Германија или има рестрикција за развивање на воени бродови и носачи!
:eek:ftopic:знам нешто за тие подморниците гледав на Дисковери.Се најдобри и најтивки.А незнам зошто носач немаат.Имаат море а и пари имаат!

п.с И Грција имала подморници.Bad news!!
Бобан како што и алекс спомна, ти норамлен си што збориш? Носачите носеле мир? носачите се исклучиво офанзивно орудие и самиот концепт има една единствена цел а тоа е брза воена колонизација, односно создавње можност брзо да можеш да го контролираш небото на тој што го нашапаѓаш без да бидеш зависен од неговите аеродроми.
Германците верувај ми немаш појма колку се осетливи на тема оружје и офанзивност. Така да сега се што развива германија од оружје воглавно има дефанзивен карактер, на пример си чул ли ти да германија прави трансконтинентални балистички ракети?
Така да заборави за носачи, најверојатно нема никогаш ни да почне да развива. А за подморниците и за разурнивачите што им ги чуваат територијалните води, еееее. тие се меѓу најдобрите, знаеш акко иде тоа германци и машинско и електро инжењерство.

M

Mario Gómez

Гостин
Бобан како што и алекс спомна, ти норамлен си што збориш? Носачите носеле мир? носачите се исклучиво офанзивно орудие и самиот концепт има една единствена цел а тоа е брза воена колонизација, односно создавње можност брзо да можеш да го контролираш небото на тој што го нашапаѓаш без да бидеш зависен од неговите аеродроми.
Германците верувај ми немаш појма колку се осетливи на тема оружје и офанзивност. Така да сега се што развива германија од оружје воглавно има дефанзивен карактер, на пример си чул ли ти да германија прави трансконтинентални балистички ракети?
Така да заборави за носачи, најверојатно нема никогаш ни да почне да развива. А за подморниците и за разурнивачите што им ги чуваат територијалните води, еееее. тие се меѓу најдобрите, знаеш акко иде тоа германци и машинско и електро инжењерство.
Нормален сум!ПА да отвориме тема за германско оружје.А за носачите ќе ти објаснам утре сега сум малце пијан!

Ти неможеш да знаеш какво оружје развиваат , тоа е државна тајна!А дали развиваат нуклеарно оружје!

Вака ме интересираат...Дали уште трае договорот за рестрикција од претерано вооружување i зашто Германија не е во советот за безбедност!

bobanmacedonia напиша:
Нормален сум!ПА да отвориме тема за германско оружје.А за носачите ќе ти објаснам утре сега сум малце пијан!

Ти неможеш да знаеш какво оружје развиваат , тоа е државна тајна!А дали развиваат нуклеарно оружје!

Вака ме интересираат...Дали уште трае договорот за рестрикција од претерано вооружување i зашто Германија не е во советот за безбедност!
Вака сега.Моментално нема некоја војна во светот освен некои судири и овие кризиве на блискиот исток!
Носачите моментално пловат низ светските мориња само така а?
Тие помагаат да се чува мирот и на многу пристаништа се пречекани како симбол на мирот во таа држава.
Нормално тие служат за ...
ако почне војна брзо освојување на небото од авиони и брза реакција плус поголем домет на авионите.
Но моментално тие внесуваат страв и почит кај противниците!

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Овој е НАВИСТИНА БРОД...:)
Иако русиве некако ајљашки ги чуваат бродовите.....рѓосани им се....
Кога само ќе ми текне ....у мое време...:) на балтичката флота која цела година се влечкаше околу пола свет..до Владивосток...за да ја потопат јапонците... :)
Цушима?:)

Инаку рѓата не е нешто ненормално на бродовите.Сепак се во вода.А точно до пред некое време морнарицата беше во незавидна положба во Русија ама еве се опоравија.

Некаква историја за овој брод?Во која војна се прославил!?
За среќа никој го нема испробано во војна.Но неговата појава била една од причините Американската морнарица да ги реактивира Ајова класата бродови(тоа ти се оние со големите кули со по 3 топа од WW2).Инаку меќу другото има и С-300(модификација) на него.Моќен брод нема што.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Тоа за Руската морнарица дека била пропадната е минато. Откако дое Путин кој не знам што како ама неговите предци нешто со морнарица се занимавале има вложено ептен пари во морнарицата и се конструираат повеќе нови бродови. Еве линк од википедиа за руската морнарица ќе кликнете на Ships и ќе прочитате дека ќе се градат нови класи на подморници и бродови. море ај директниот ќе го дадам од тоа статијата.

Тук

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Можеби грешам... делумно, но Русија и немала некоја морнаричка традиција како Британија,Шпанија,Португалија,Холандија итн.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Немет :toe: Од 1696 година имаат своја флота,а тие што ги наведе во брод се раѓаат.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Во право си.Далеку се од нивната традиција.Од причина што немале многу и толку далечни колонии како земјите што ги спомна.Значи и потребата за морнарица не била толку голема како да речеме на Англија или Холандија или Шпанија кои имаа големи прекуокеански колонии.Самата потреба да ги штитат конвоите рутите за снабдување итн довело до тоа да морале да создаваат јаки морнарици.

M

Mario Gómez

Гостин
Во право си.Далеку се од нивната традиција.Од причина што немале многу и толку далечни колонии како земјите што ги спомна.Значи и потребата за морнарица не била толку голема како да речеме на Англија или Холандија или Шпанија кои имаа големи прекуокеански колонии.Самата потреба да ги штитат конвоите рутите за снабдување итн довело до тоа да морале да создаваат јаки морнарици.
за тоа сега нивните морнарици се нула освен Англиската која е меѓе најдобрите.Морнарицата и треба голем буџет за создавање и за одржување.
Ме интересира уште за Германска морнарица!

Kajgana Shop

На врв Bottom