Бобан како што и алекс спомна, ти норамлен си што збориш? Носачите носеле мир? носачите се исклучиво офанзивно орудие и самиот концепт има една единствена цел а тоа е брза воена колонизација, односно создавње можност брзо да можеш да го контролираш небото на тој што го нашапаѓаш без да бидеш зависен од неговите аеродроми.
Германците верувај ми немаш појма колку се осетливи на тема оружје и офанзивност. Така да сега се што развива германија од оружје воглавно има дефанзивен карактер, на пример си чул ли ти да германија прави трансконтинентални балистички ракети?
Така да заборави за носачи, најверојатно нема никогаш ни да почне да развива. А за подморниците и за разурнивачите што им ги чуваат територијалните води, еееее. тие се меѓу најдобрите, знаеш акко иде тоа германци и машинско и електро инжењерство.
Нормален сум!ПА да отвориме тема за германско оружје.А за носачите ќе ти објаснам утре сега сум малце пијан!
Ти неможеш да знаеш какво оружје развиваат , тоа е државна тајна!А дали развиваат нуклеарно оружје!
Вака ме интересираат...Дали уште трае договорот за рестрикција од претерано вооружување i зашто Германија не е во советот за безбедност!
bobanmacedonia напиша:
Нормален сум!ПА да отвориме тема за германско оружје.А за носачите ќе ти објаснам утре сега сум малце пијан!
Ти неможеш да знаеш какво оружје развиваат , тоа е државна тајна!А дали развиваат нуклеарно оружје!
Вака ме интересираат...Дали уште трае договорот за рестрикција од претерано вооружување i зашто Германија не е во советот за безбедност!
Вака сега.Моментално нема некоја војна во светот освен некои судири и овие кризиве на блискиот исток!
Носачите моментално пловат низ светските мориња само така а?
Тие помагаат да се чува мирот и на многу пристаништа се пречекани како симбол на мирот во таа држава.
Нормално тие служат за ...
ако почне војна брзо освојување на небото од авиони и брза реакција плус поголем домет на авионите.
Но моментално тие внесуваат страв и почит кај противниците!