Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каков брод е овој и од која држава
е?!
Ама па затоа 200 немало војна на нивно тло.Армија за тоа служи.
И мал оф кога веќе сме кај бродовите.Мојот омилен..
![]()
Нема што.Импресивен во секој поглед.
ова озбилно или се зезаш?не мора да значи.Американскиве носачи носат мир во светот и каде што одат се симбол на мирот!
не мора да значи.Американскиве носачи носат мир во светот и каде што одат се симбол на мирот!
А каква морнарица има Германија или има рестрикција за развивање на воени бродови и носачи!
ftopic:знам нешто за тие подморниците гледав на Дисковери.Се најдобри и најтивки.А незнам зошто носач немаат.Имаат море а и пари имаат!
п.с И Грција имала подморници.Bad news!!
Бобан како што и алекс спомна, ти норамлен си што збориш? Носачите носеле мир? носачите се исклучиво офанзивно орудие и самиот концепт има една единствена цел а тоа е брза воена колонизација, односно создавње можност брзо да можеш да го контролираш небото на тој што го нашапаѓаш без да бидеш зависен од неговите аеродроми.
Германците верувај ми немаш појма колку се осетливи на тема оружје и офанзивност. Така да сега се што развива германија од оружје воглавно има дефанзивен карактер, на пример си чул ли ти да германија прави трансконтинентални балистички ракети?
Така да заборави за носачи, најверојатно нема никогаш ни да почне да развива. А за подморниците и за разурнивачите што им ги чуваат територијалните води, еееее. тие се меѓу најдобрите, знаеш акко иде тоа германци и машинско и електро инжењерство.
bobanmacedonia напиша:Нормален сум!ПА да отвориме тема за германско оружје.А за носачите ќе ти објаснам утре сега сум малце пијан!
Ти неможеш да знаеш какво оружје развиваат , тоа е државна тајна!А дали развиваат нуклеарно оружје!
Вака ме интересираат...Дали уште трае договорот за рестрикција од претерано вооружување i зашто Германија не е во советот за безбедност!
Цушима?Овој е НАВИСТИНА БРОД...
Иако русиве некако ајљашки ги чуваат бродовите.....рѓосани им се....
Кога само ќе ми текне ....у мое време...на балтичката флота која цела година се влечкаше околу пола свет..до Владивосток...за да ја потопат јапонците...
![]()
За среќа никој го нема испробано во војна.Но неговата појава била една од причините Американската морнарица да ги реактивира Ајова класата бродови(тоа ти се оние со големите кули со по 3 топа од WW2).Инаку меќу другото има и С-300(модификација) на него.Моќен брод нема што.Некаква историја за овој брод?Во која војна се прославил!?
Во право си.Далеку се од нивната традиција.Од причина што немале многу и толку далечни колонии како земјите што ги спомна.Значи и потребата за морнарица не била толку голема како да речеме на Англија или Холандија или Шпанија кои имаа големи прекуокеански колонии.Самата потреба да ги штитат конвоите рутите за снабдување итн довело до тоа да морале да создаваат јаки морнарици.