Значи страшно е ова што се случува!Пред 16 дена правев магнетна резонанца на радиологија во државна и таман помислив дека здравството функционира како што треба и дека треба да имаме доверба во истото луѓево тотално ме предомислија.
Откако по тестот ми беше кажано дека резултатот ќе го добијам по 2-3 дена!Поминаа 3 дена.
Се јавив на телефон и претпоставувате,никој не се јавува.
Отидов 2-3 дена после тие 3 дена и ми викаат пазете
сега цитирам
"и кажувам име Б****и таа ми вели,не не.Кажете ми датум.Ние тука така познаваме,а не по име" или на кратко кажано со име не можело да се добие тестот.
Во ред велам и кажав датум и ми вели,а не не се стигнати за 8Декември.
Помини од Петок натаму.Значи точно за една недела беше тоа.Си заминав и бидејќи хитно ми е и едвај чекав да
дојде денот па отидов пак во Петок!
Стигам таму по густа маглетина.Влегувам и одам на шалтер и велам ќе ве молам резултати и добивам одговор
"Кажете ми име и презиме"И кажав име и презиме,иако ми падна чудно како е можно со име и презиме да ги види
резултатите??????
Почна да буричка таа таму на масата каде се е едно преку друго.
И повторно секс од страна на радиологија!Господине не ви се пристигнати уште резултатите.Дојдете од Четврток натаму!!!!!!?????
Значи она што ме натера да се логирам тука и да ја отворам темава,да ги споделам случувањата и гневот кој се случува на радиологија,а веројатно и во речиси цело здравство и можеби да добијам одговор на некои мисли кои ми се вртат во глава!
1.Како е можно да има толку задоцнување (18 дена)и толкава толеранција?Што ако се работи за потешки случаеви од мојот,и за кои секоја изгубена минута може да има фатални последици?
2.Како е можно да еднаш ме бараат преку датум и да велат преку име не наоѓаме,а вториот пат да ме прашуваат за име?
А за тоа дека на масата им се испофрлани снимките,на тоа несакам ни да се потсетувам!
СЕ ПРАШУВАМ ОД КАДЕ ТАКВА НЕОЗБИЛНОСТ И КОЈ ИМ ДАЛ ПРАВО НА ЛУЃЕВО ДА РАБОТАТ?ОД КАДЕ ДА ИМАМ ДОВЕРБА СЕГА ДЕКА ЌЕ ГИ ДОБИЈАМ ВИСТИНСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ,А НЕ НЕКОИ ТУЃИ.МАСАТА И ИСПОФРЛАНИТЕ СНИМКИ МИ ГО КАЖУВААТ ТОКМУ ТОА.
ДИВА ЛИГА И ДИФТАРИЈА Е РАДИОЛОГИЈА.
ЏАБЕ СЕ ИМАМ СНИМЕНО И ЏАБЕ ДАДЕНИ ПАРИ.ИСКРЕНО НЕ ИМ ВЕРУВАМ ВЕЌЕ ВООПШТО
На телевизија се дава дека здравството ни е меѓу најдобрите во југоисточна европа,
а нам ни се дешаваат вакви скандали.Е*ати пропагандата на телевизиите и на господинот Тодоров.