Мене ми е прекрасна целата атмосфера околу новогодишните празници, особено градот го љубам ова време од годината. Скопје украсено, на плоштад уличката од соништата, уште снекче да падне, ќе биде ко од бајка.
Конкретно за 31 декември, факт е дека се претерува во припремите, расфрлањето со пари и целата еуфорија, ама факт е и дека 90% од луѓето што пишале тука, а и генерално, вечерва ќе ја дочекаат у „Носталгија“ или у „Картел“ со 2500че фрлено на наводно неограничено пиење и стоење меѓу непознати пијани луѓе до 6 сабајле. Така секогаш поминува дочекот.
Мене ме нервира што во последниве 3-4 дена, најмалку 10 души ме прашаа каде за Нова, на што јас секако немам одговор. Таму негде накај 29ти сигурно ќе знам.
Последниве 5-6 години дочекот сум го поминувала на разни места, дискотеки, кафани, изнајмени станчиња, викендици, ама ниеднаш, баш ниеднаш, не сум го дочекала дома. И искрено мерак ми е оваа година да направам промена и да си останам во домашна атмосфера (по можност со интимно соодветно друштвенце), па конечно да ги фатам сите филмови по телевизииве, пошто маме им ебем ова програмиве цела година тиње филмови даваат, а баш за Нова кога никој не е дома ќе спукаат 5-6 филма по ред најбољи на цел свет.
Може и ќе упадне некоја идеја што ќе ми го уништи планот за „славење“ дома, ама како и да е не планирам уште цел месец унапред да се опседнувам со една обична вечер, а уште помалце да планирам, зошто ноќите за Нова Година никогаш не испаѓале особено интересни во споредба со некои други во текот на годината.