Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Како бе каде?

Не глеаш дека никој не слави.
да... и на крај ќе виш на 3ти ко ќе се отрезнат нови албумчиња на профил
* * * @ # $ % ^ & * Нова Година 2009 * * * @ # $ % ^ & *
сwциња бе :back:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ќе каже некој нешто продуктивно или да ја префлриме темата во играчница! Јован, си добил бан до сеа на форумов?
Армин а ти?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да не ги предвидувам постовите во Драга Кајгана и персонал месиџс на мсн :D:D :D :))))

Да, а ти?

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
До некаде се сложувам со Точкест и Џену. Не ја сфаќам таа еуфорија за Нова година и купување нова облека. Некако клише ми стана. Уште кога имаше точно 2 месеци до НГ, веќе почнаа да кружат прашањата. Каде? Со кој? Што? Како? Аххх ужас. Ок е да се облечеш во нешто поубаво за таа вечер, но и да се чувствуваш удобно во тоа, и после пак да го носиш. И не мора да се даваат по 10 000 за ново парче облека, што само ќе го облечеш таа вечер(веројатно ќе биде повратено од некој пијан или нешто сл.) Може далеку поефтино да се пројде, а поубаво и поудобно да ти биде. Претпоставувам луѓето се еуфорични затоа што сепак тоа е почеток на нова година, ама не сфаќам...што ако е? Да не тие случајно ќе се променат таа година, или посреќна ќе им биде, или што??? Порано бев мн.еуфорична. Ко мала едвај чекав да дојде за од сите да добијам пакетчиња со чоколади. Потоа когаподпораснав, за да славам со друштво. Сега некако...сеедно ми е. Лично повеќе значење му давам на Божиќ. На крај краева тоа е најголемиот христијански празик, денот на раѓањето на синот Божји. Ден што го поминувам дома, со најблиските, во празнично расположение. Не ја сакам Америка, ама тоа таму дефинитивно подобро се прави. Како што знаеме сите според нивниот календар(што сметам дека е поточен) прво се слави Божиќ па НГ. И сите се еуфорични за Божиќ, а Новата година никој и не ја споменува.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ќе каже некој нешто продуктивно или да ја префлриме темата во играчница! Јован, си добил бан до сеа на форумов?
Армин а ти?
Да. :pipi:

Инаку... попродуктивно од реално гледање на работите не знам шо сакаш?

Точкест кажа дека му пречи сета таа еуфорија шо се создава околу нова година, сите му се придружија и да не ги познаваш ќе си помислиш дека ќе си легнат во 10 вечерта а уствари 102,5 % од нив веќе го правеле тој муабет со друштвото и веќе имаат некои планови.

Да не зборувам за процентот на тие шо ќе слават Нова Година.

Ама поради друштово, нели... :pipi:

Доволно продуктивно објаснување или да ја одберам темава за семинарска и да стам линк до педеефот после?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Од такт ме вади тоа купувањето облека.Да не сме на Оскари доделување, па да треба да блескаме сите?Секогаш сум одел нормално облечен, како што сум секогаш, а не да блескам ко лампион.Одам да прославам само.На првата страна што прочитав, разочарана имала само 100 евра за Нова Година:pos:
Луѓево се безвезни ептен.Јас за Нова Година немам потрошено повеќе од 1 000 денари.И не ни мислам да се расфрлам и понатаму.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Точкест кажа дека му пречи сета таа еуфорија шо се создава околу нова година, сите му се придружија и да не ги познаваш ќе си помислиш дека ќе си легнат во 10 вечерта а уствари 102,5 % од нив веќе го правеле тој муабет со друштвото и веќе имаат некои планови.

Доволно продуктивно објаснување или да ја одберам темава за семинарска и да стам линк до педеефот после?
Да, јас се расправав веќе со моето друштво кое сака да оди во кафана и им дадов на знаење дека јас на Нова Година НЕ одам во кафана, па не знам што да е и дека моето нежно бело лице со плава коса нема да види кафана за НГ.:wink: Тоа што сум правела ете јас лично муабет не значи дека ја сакам Новата Година туку на време си кажувам што ми е прифатливо, а што не ми е за славање.

П

Паган-др

Гостин
За Нова Година не е ништо посебно и кај мене. Ке се соберам со друштво ке пијам, ке се заебавам ко секое друго собирање од досада. За облека не се форсирам што ке носам како ке изгледам, да шетам по продавници да барам нешто ново. Што имам да се докажувам на некој со кој сум поминал многу долго време. Што ме познаваат многу добро. Сепак е различно од другите вечери ама не се замарам толку што како ке биде. Ке дојде ке помине. И што после??? Чекаш пак другата година.

Б

БејбиГрл

Гостин

Колку нема веза, ако не ја сака некој еуфоријата незначи дека ќе си легне у 10. Јас исто и лани не се замарав, ме нервираше еуфоријата ама не бев дома...не ни бев со моето дрштво, бев на саем и тоа не од причина шо беше нова година туку оти беа најавени Таламаска и не ми беше ништо посебно (исто ко повеќето журки) За облека ич не ни размислував, у последен момент облеков патики и нешто шо најдов и по дома и отидов. Така и оваа година, ако има нешто интересно за излегување ќе идам, ако не - дома

И да, правев муабет со друштвото, им кажав шо и да прават да не ме планираат:pipi:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458

Сонце мое новинарско:back:
Инаку ми дојде една идеа за новава година дочекување. Двосед-телевизор-двд-руска салата-сарми-Фиар енд лоутинг А трип ту Лас Вегас-Џоинт(зашо нели добро било за ко стари да не фатиме таму некоја болест)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Во право си Точкест, и јас го делам истото мислење за тебе во врска со Нова Година. Па секој викенд е Нова Година, на многу поубави прослави присуствувам преку годината отколку на 31 декември.
Не ми се сфатливи женските што пукаат по 10.000 за некои сатенски хаљини а машките за некои светљуцави кошули кои нема ни да ги облечат уште еднаш во нивниот живот. Комшиката моја, минатата година ми рикаше на мсн дека е многу разочарана што татко и и` оставил само 100 евра за да си купи облека. И што? Ајде, ќе помине вечерта, ќе се испијанчат сите, ќе исповраќаат, ќе се фукнат во кревет. Ќе се разбудат и ќе видат - на Сител го има Џемс Бонд со сите продолжетци, на А1 Сузе ни посакува бериќетна година а на МТВ нема сигнал. Клише.
За славење на оваа вечер, не сум некој пребирач, славев во 7мо, 8мо, прва, не ми се допаѓаше. Набутани милион копиљаци во стан, некои од нив ги гледаш првпат во живот, каде што секој си бара место за повраќање. Затоа минатата НГ ја славев со клубот од пливање во Банско, ем домашна атмосфера:), ем со снег си ја прославивме :) Затоа и оваа Нова Година ќе си ја прославам со најблиските.

Мислам, според мене најголема глупост ни е што на Нова Година и даваме повеќе важност отколку на Божиќ. Луѓево се повеќе потресени каде за НГ отколку што ќе им подарат на најблиските за Божиќ.

П.С. Веќе почна да кружи едното од трите* фамозни прашања кои ги мразам:
Каде за Нова година?

*Другите две се: Каде за Први Мај? и Каде на одмор?
Значи апсолутно го делам истото мислење.И одамна јадам гом*а на молите најблиски да не се возбудуваат многу ама кој ме слуша...
И кога веке спомна Божик.Кај нас никој не дава големо значаење на Божик.Поклони се делат за Ноива Година а на некои поважно им е да им се рече Срекна Нива година отколку Срекен Божик Христос се роди!
Минатата нова година бевме во едно затуцано место ептен без везе.Као неограничена пијачка ама дека имаше копиљаци кои не виделе алкохол за нас остана по една пијачка(слаба организација апсолутно)Дојде 12 и си отидовме.Отидовме во ГТЦ и налетавме на улични свирачи.Е единствено тоа беше интересното.Ни свиреа две оесни сред трговски а ние игравме.
Инаку ич ам ич не се визбудувам за доагањето на Новава Година

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Види,јас ќе кажам само,поглејте некој филм,видете за што стои Нова Година и Божиќ,да,погрешно е да се еуфоришаат луѓево,но за различни луѓе,различна шанса претставува Нова Година.

Само не идете во екстреми,демек за инат на луѓето што слават,се пијанчат,се сексаат и истураат вино по бели теписи,вие да седите дома.
Значи,уствари викате дека не ви е гајле,па после се контрирате самите,хах.

Јас мислам и лани ве едуцирав,дали вие ќе седите дома,дали ќе ја бојкотирате или не,луѓето што си ја слават,won't give a damn.

Ама ако,убаво е бар да ја имате илузијата дека би направиле некоја разлика.
Ignorance is a bliss.

Лани нели и бојкот имаше :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Треба да се разграничи што е еуфорија...

Бидејќи скоро секој од нас планира нешто за Нова Година, а тоа не го прави по дифолт “еуфоричен“, ни малце.

Мене лично не ме нервира овој период, нормално е да се планира нешто со оглед дека се поврзани неколку денови и му доаѓа како краток празничен одмор.
Најубав ми е периодот меѓу НГ и Божиќ, штета што веќе следниот ден имам испити на пример... па неможам да си дозволам да бидам баш “еуфоричен“ :)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
луѓето што слават,се пијанчат,се сексаат и истураат вино по бели теписи,вие да седите дома.
НЕ СЕ ПАНИЧЕТЕ, ФЛЕКА ОД ЦРВЕНО СЕ ВАДИ СО БЕЛО ВИНО. ТАКА ДА СИ ЗНАЕТЕ. ВИ ПОМОГНАВ.
јас не бојкотирам, ќе си славам во кафана со жива музика, порција вечера и неограничено пиење на резервирана маса.
позззз кој сака со мене нека писе пп(прајват месиџ, приватна порака) да знам за колку да резервирам позззз

Б

БејбиГрл

Гостин
Никој не бојкотира или води инат, едноставно некои не ја сакаат таа еуфорија и целата таа фама околу нова година, а тоа немора да значи дека дома ќе седат или ќе си легнат у 10

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom