Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Немора да одам на концерт на Лепа Брена за да знам дека нема да ми се свиѓа :) Значи немора се да пробаш за да знаеш дека нема да ти се свиѓа, има многу такви пример
Си пробала некогаш пилешко со мед и кикирики? Ја би рекол нема шанси, ама грешам. Во превод, ова сакам да ти/ви го кажам:
Синдикат напиша:
Surely you should try something before you say is bad. Like i was very very anti-Burger King, but then, you know, me went there, me tried the flame gold whopper and it was like, it was you know, it was AMAZING!

- Ali G
:cuc:

И не се противи у празно, туку најди чаши за шишето шо ти го пратив! :mist:

Б

БејбиГрл

Гостин
Си пробала некогаш пилешко со мед и кикирики? Ја би рекол нема шанси, ама грешам. Во превод, ова сакам да ти/ви го кажам:

Нормално, има примери кај шо можеш да незнаеш...ама и примери кај шо можеш да знаеш дека нешто не ти се свиѓа без да пробаш...а ти проба да ме убедиш дека секогаш мора :)
Конкретно за темава и примерот кај Крејзи, немора да иде на нова год во кафич или дискотека за да знае дека нема да и се свиѓа. Со самото то што мразела еуфории, гужви и пијанчење до даска значи дека нема да и се свиѓа таквото чекање на нова год.

Нормално, има примери кај шо можеш да незнаеш...ама и примери кај шо можеш да знаеш дека нешто не ти се свиѓа без да пробаш...а ти проба да ме убедиш дека секогаш мора :)
Конкретно за темава и примерот кај Крејзи, немора да иде на нова год во кафич или дискотека за да знае дека нема да и се свиѓа. Со самото то што мразела еуфории, гужви и пијанчење до даска значи дека нема да и се свиѓа таквото чекање на нова год

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Уф уф темава ептен ја затупевте. На кого не му се слави нека биде така а кој слави и тоа нека го прави. Ептен почнавте еден на друг да се реплицирате и да исправате криви дрини.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Те имитирав тебе,прочитај си го претходниот пост,претпоследна реченица :wink:

Ако е за тебе,ТЕБЕ,ТЕБЕ,и само за ТЕБЕ,тогаш остај другите да си поминуваат како што сакаат ДРУГИТЕ,бидејќи ДРУГИТЕ си поминуваат по НИВЕН вкус,ОНИ како што САКААТ,а некои луѓе сакаат ГУЖВИ,НИВЕН ЖИВОТ,НИВЕН ИЗБОР.
Мац, не ја сфаќам таа твоја константна потреба да се издигаш и да си ги превртуваш работите на начин на кој ТИ сакаш. Каде јас спомнав дека никој не треба да слави? Каде спомнав дека сум против другите да слават? Пак ќе ти кажам, кој кај сака нека си слави, не ме боли цеф искрено. Секој кај сака ќе си слави нормално. Јас ниту подигнав петиција за забрана на славење, само си кажав каде сакам да славам Нова Година и каде ќе славам и дека тој начин ми е најубав, зашто не ја доживувам таа еуфорија околу Нова Година, не гледам во што е таа најлуда ноќ. Значи кажувам мое гледиште на работите. Не реков дека не смеат другите да бидат еуфорични, побогу, туку дека сето тоа ми изгледа лажно и напумпано.

Или е за тебе,или е за сите,не може ти да ми викаш ЗА МЕНЕ МЕНЕ МЕНЕ,па после да пишеш ама моето е подобро зашто општеството НАЛАГА да се слави.
Или е за тебе,или за сите,
реши се,па реплицирај за да знам дали и на што да ти контрирам.
Нормално дека за мене, мојот избор е подобар, затоа сум избрала така да славам. Да не било подобро, би славела во кафана или дискотека. Не сакам да се бутам во гужви и да пазам да не летне некоја чаша од таа цела еуфорија.
Како може да е или за мене или за сите ? Што кажа сеа? Па јас убаво напоменав дека сметам дека најубаво е да се слави во помирна атмосфера, и бидејќи јас сметам дека така е најубаво, затоа и така славам. Сите други кај слават, не ме засега, секој си има свој вкус и свое гледиште како сака да ја поминува таа вечер. А мојот избор е тој и мене ми изгледа дека таа еуфорија е лажна.

И Мац, значи морам да потенцирам очигледно во постот ЈАС ЈАС ЈАС МЕНЕ, затоа што така очигледно ќе се однесува на тоа дека тоа што го зборам е од мое гледиште на работите.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
За болдираното... се радував, ама не на тој начин. Од 8 одделение, до сега, а се надевам и понатаму, НГ, сум ја славела кај некој од најблиските другарки или кај мене дома. 6 души максимум се собиравме и закон си поминувавме, се зезавме, па ќе се облечевме у пижами па уште поинтересно беше, па ќе си заспиевме и закон. Не дека немало ич алкохол, ама никој не се правел камен за да го носат на токсикологија, туку си бевме расположени. И да, годинава, пак нема да славам во кафич и кафана, туку во Крушево, во куќата кај што ќе бидеме сместени. Не значи дека сите лажат или дека намерно глумат лудило, еве ти кажувам од сопствено искуство. Не ја сакам лажната еуфорија која се создава, никогаш не сум го сакала одушевувањето да се направам камен. Секогаш сум бирала помирна атмосфера.

И да, се нервирам што Нова Година е ауууууу уауууу, а Божиќ е во заден план, зашто секогаш сум се осеќала прекрасно кога било Божиќ, Бадник, кога како мала не сум спиела цела вечер, за да одам на Коледеледе. И јас сум против напумпана и лажна еуфорија. И стојам зад секој збор кој сум го напишала.:smir:
Ахх Крушево...
Јас лани славев таму,попрекрасна нова година немало до сега во мојот живот. Аххх...

Па и незнам дали некој го сака тоа одушевување да се направи камен,али тоа е веќе друга тема.
Во принцип секогаш сум си поминувала убаво за нова година,можеби затоа што едноставно уживам во моментот.
Оваа нова година ќе ја дочекам со дечко ми во интимна атмосфера,знам дека биде прекрасно зашто ќе имам се што ми треба- него. :pipi:

Член од
24 декември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Не слушај Гаталец...
Касно се уклучив во темава (додуша и во форумов) али наидов на ова кога барав каде шо како за НГ. Имав во план да идаме 8 души (4 пара) во некој ресторан и да платиме едно чудо пари. Арно ама дента ко требеше да се земат картите, си појдов во град и спукав се до денар - си истерав едно чудо кејфој. Истите пари шо ги матнав требаше да ти остам во ресторан за една вечер и право да ви кажам се осеќам ТОП. Ќе си славам дома со едно чудо вино и месо, ќе си гледам телетабиси на МТВ и уживанција. А кејфојте шо си ги напраив претходно ке ми траат мноооогу подолго од василица. Иначе мислам дека овде не важи онаа - Многу гледаш Амерички филмови. Овде треба да важи обратната. Малу да земиме од нив нешо убо. Да славиме Божиќ појќе од НГ.
Кај нас целава еуфорија се дига ради недоволно нашетан и невиден народ. (За мажи) Сексот ни е на многу „завидно“ ниво па сите се надеваме дека на вакви весеља кај шо има едно чудо алкоси и алковки ќе боцниме нешо. На крај само едно важи - Надај се куре на пијана жена. Ќе се изначукаш ко гојдо ќе се истакниш и нишо. Пак суво. Вака моеш барем да си се почастиш шо ќе ти прдне на умот, и друг ден да се надеваш на боцкање.
(За жените)Овде постојат правила шо важат само во event horizon на црна дупка. Никој не може да сфати зашо Жените толку се радуваат на НГ. Се дотеруваат (шминка, гардероба и алкохол) како за на калабалак ебалак ама никоја не сака да биде боцната -> hence Надај се куре....
Факт е дека патиме од фудул (препичавање) и чашитлама ама то не значи дека треба да правиме тоа што другите го прават само заради тоа. Нова Година е. Ако не си посветиш себе внимание тогаш - криво ќе ти е. За то не се замарајте колку пари како пари. Ретко кој ќе боцнит (и ќе бидит боцнат) вечерта од тие шо ке идат наваму натаму со толку алкохол и умор. Ако ебиш пари барем еби за нешо шо ти праит кефот. Телефон ПЦ ова она шетња некаде. Да не бидит дадов еден куп пари зашо сите така праеја.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ако новогодишната еуфорија е помодарство, тогаш и целава хејтерска тема е помодарство.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Пари за алишта ама ИЧ не планирам да трошам... Ќе си бидам истиот јас само шо ќе бидам збутан со поише фаци и ќе има поише алкохол од обично.. е после некој саат два од збирање на дочек ќе треба да трезнам неискусни момци и девојки кој мислат дека многу можат да пијат наместо да си пијам на раат! И 90 % од фаците на нова година проаѓаат пијани и нишо не памтат! И петарди пукаат ко мали деца...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Нова година одамна не ми претставува некакво задоволство и ме нервира новогодишната еуфорија. 1-ви Мај, истотака. Дури, може да се рече дека ги мразам овие празници. Ама затоа со душа ги чекам Божиќ и Велигден.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Би сакал да им го честитам денов на сите ненапиени, неизживеани, неизмувани и неизебани фраери и фраерки, како и на оние другите. Првите се лузери вторите... едноставно уживатели. Да поминете најубаво (што и да значи тоа) вечерва, да се изнапукате петарди (пазете на прстите), да уживате во моќните -10 (пазете на прстите), да се изнапиете до точка на несвесност (пазете на гзот), и секако да броите 10,9,8... среќна нова година како да е последна во животот. Можеби навистина и ќе биде, ако имате среќа.

За многу години денов, останете горди македонци и велики верници, додека и додека се пука, се мрази или едноставно се сере на околината или во шољата. Со причина или без. Сите ве сакам! NOOOOOOOOOT! :pijan:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom