Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро е што coca cola company го користи дедо мраз во своите пропаганди и е облечен во боите на логото од фирмата за да не заборавиме на нова година:baeh:.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
баш некоја еуфорија не приметувам но сепак се ближи тој момент но некако не е како пред 15-20 години но нели и ситуацијата е таква беспарица кај повекето но сепак кафаните ке бидат полни за мене нема никакво значение искрено славам што си заминува старата а жалам што ке дојде некоја полоша година но не можеме да избегаме а има на некои стварно скоро секоја вечер им е нова година па нека им е срекна

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Шо е со палмите?
Па ти викаш ќе биде украсено Скопјево, а јас ти викам и палми ќе ни стави Трифо, ко што ставија пред 3-4 години. Толку беше тоа фенси зимска идила, ти мрзне носот мрсул се спушта пополека и гледаш три чира во форма на палми пред ГТЦ. Црвено жолто зелена комбинација, ем растафари ем зима, знаат да ни го дигнат..........расположението

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Па ти викаш ќе биде украсено Скопјево, а јас ти викам и палми ќе ни стави Трифо, ко што ставија пред 3-4 години. Толку беше тоа фенси зимска идила, ти мрзне носот мрсул се спушта пополека и гледаш три чира во форма на палми пред ГТЦ. Црвено жолто зелена комбинација, ем растафари ем зима, знаат да ни го дигнат..........расположението
Не сум баш буквалист и ситничар, па се трудам да го гледам она што ми е убаво и светка. Незнам годинава како ќе успеат да го украсат кејот покрај конзервиве, но не им се лутам, од причина што она што го чувствувам ко се ближат празниците, неможе да се сведи на бистрење политика. Дајте малце пуштете си срцињата.:pipi:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денес видов некои објекти украсени. МекДоналдс беше целиот со сино-бели сијалички и по кафичите(Тренд, Бариста) имаа поставено украси и сијалички. Сега за сега добро е, па ќе видиме кога ќе ја украсат улица Македонија и плоштадот.

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
Е многу ме нервира новогодишна фрка .... леле.... Сите некаде брзаат,немало што да облечат,незнаеле каде ке одат... Глупости... Јас лани и прелани си седев дома и си поминав многу поубаво од кога било. Домашна атмосфера со најблиските и така... Оваа незнам,ама и да останам дома немам ништо против!!! А може и ке се ставам да идам на работа,ако колешките имаат нешто во план. Така што не се замарам ама ич...!!!!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Мене пак новогодишната еуфорија ми е многу интересна :)
Не толку самата ноќ, колку што е интересно пред Новата година.
Онака, ќеиф ми е кога ќе видам уште во средината на ноември новогодишни шишиња и реклами за Кока Кола :) Тоа некако ми го навестува празникот.
Потоа интересни се сите оние новогишни украси, светилки, елки...
А 31ви декември е најјак. Особено кога влегување во некоја продавница е бетер од влегување во јапонско метро. :)

А за Нова Година вечерта... Па што знам, славење со друштво и не е кој знае што кога ќе заклучиш дека уште во 10 саат сите залихи на пијачка се истрошени :vozbud:
Па после она патетичмо дерење на полноќ „еееее.. Среќна Нова..“...

Така да, за мене е поинтересно предновогишно расположение отколку самата вечер :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
јас се радвам за нова година шо ке си купам алишта нови... :pos2:
ама сепак... не е новогодишната вечер иста како и сите други... сите се поке расположени ова она...
ама пак некогаш се крева и голема прашина околу тоа иако не е потребна....
и после ко ке видиш.... све пари давање за 9-10 сати седење у кафич... и слушање српско... :pos2: (освен ако не одиш на некој дј)...
тоа ти е тоа....
иначе појше си сакам божиќ... пошо си одам кај бабами и си гледам еден куп убај филмчиња.... како и велигден... :pos2::pos2::toe:

Х

Ханзо

Гостин
На кратко: славиме Нова година...што славиме? :)
Само и годинава Тончи да не ме престигне во прво пишување на Кајгана. :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Оф како само сум загреан за новогодишните празници... Можеби е смешно но едвај чекам некаде околу 20 декември да си ја накитам елката... И џст симпли лав њу јиар... И мислам дека еуфоријата е многу нормална работа за ваков период од годината...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Сум еуфорична кога станува збор за Новогодишниве и Божиќните празници:)Но,најчесто ме префаќаат тие возбуди 10-15 дена пред Нова Година:)Секоја година уживам во китењето на елката и никогаш не ми било досадно:)Напротив интересно ми е,секогаш има некоја нова дешавка за време на китењето:)Си ја китам и собата:pipi:Моето омилено катче:pipi:Не премногу но,обожавам кога е така суредено,особено деталите и сијаличките:pipi:
А да,скоро секогаш купувам некое парче облека по повод Нова Година и нејзиното дочекување и прославување,но секогаш кога одбирам гледам да е парче кое би го носела цело време,не само за таа ноќ:)

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
и нова година и дедо мраз и цела таа еуфорија добро ја има смислено кока кола пред многу години и со тоа успешно си го брендира производот и остварува огрооомен профит а тоа што прерасна во ова што е денес(мислам на еуфоријата)р направено од народот бидеки им требало нешто ваквоо да избегаат од секојдневните обврски оправдано и да се опуштат неколку дена:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom