Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Имав ја една теорија околу таа Нова Година, поточно околу парите за гардероба:

1.Одреди си сума на пари што сакаш да ја потрошиш
2.Одреди број на пати кога ќе ја облечеш купената гардероба
3.Подели го првото со второто, и што поголем коефициент добиеш, толку поголем ретард си.

Он другиот топик, Нова Година е една од работите што ме иритираат малку повеќе од другите во нашево, да не го речам опкружување, кое мора да се каже дека е единственото у радиус од...па да, цел свет што воопшто слави Нова Година.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Уште сеа почнавме со планови за Нова Година и прво за шо се фативме пијачката:pos2:..јас само ќе си гледам шо да си облечам, мразам да прам планој големи и да договарам:pipi:

N

NeMiRnA

Гостин
Оф,оф,оф смешкиии!!!Тучкесто те љубам за темава...секој година,еуфорија за еуфоријата новогодишна.Ама ако се согласувам до некаде.
Ќе пишат сите *да бе стварно,зошто толку еуфорија?!*,*стварно,нема ништо посебно во таа вечер,зошто толку потресување* итн итн итн до бескрај,а истите тие ќе лупнат некој аранжман у Картел рецимо од некои 3000 денари,дури можеби и тоа ќе биде најевтината понуда и ќе уживаат во турбо-фолкот и слично,ама битно на ниво се луѓето.Затоа...најубаво реални муабети,а не општоприфатени-гзолижачки затоа што мнозинството мразат гужви и прослави,па чисто да не се двојат.

Јас искрено,го мразам овој период на одлучување и задолжително неседење дома,затоа што ако седиш под дифолт си лузер за некои и тие прашања,каде за Нова година?!,па потоа Каде беше за Нова година и како си помина?! ми предизвикуваат гадење,па си викаш ај веќе кога ми се лоши,бар нек ми се лоши од пиење и еуфорија.Шала на страна,оваа година јас би дома,ама ради некои луѓе во мојот живот кои ги љубам најверојатно ќе бидам принудена некаде да ја поминам,за да не се лутат де...а од мерак никако.Меракот ми е дома,под елката,со сијаличките,со мајка ми,татко ми,дедо ми и баба ми,па да ги видам моите традиционално како си играат валцер у 12 саат,па да ми дадат поклонче(хухуху уште ме лажат дека Дедо Мраз постои,мислат дека им верувам),да се уништам од јадење фстаци и пиење кока кола (и слично).Тоа ми е убавината.Еуфорија до некоја мера,кој што сака нека рече,празниците зближуваат,особено Нова година и Божиќ.Забележете колку се само полни со надеж дека веќе УТРЕ ќе биде се поубаво,барем на ден.:back::smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Кисела Вода една продавница за точкој и слични глупости од пред една недела е максимално накитена и светит навечер... јеееееееееееееееееее :vozbud::vozbud::vozbud::drk::vozbud:
идат нова година море хеј...

лелелелелел сеа пиратки од бит пазар ко ќе изнакупам...

че го пукам море хеееееј :pos:

нишо посебно... нова година... исто ко секој ден...
т.е. не е исто, немојш секој ден да видиш толку испијанати луѓе и на никој друг ден не може да ти се одмили помислата дека ги сакаш женските кога ќе видиш барем 36 кои повраќаат...

ухх, нишо погадно од пијана женска шо повраќат...

и така...

хо, хо, хо, хо :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Оф,оф,оф смешкиии!!!Тучкесто те љубам за темава...секој година,еуфорија за еуфоријата новогодишна.Ама ако се согласувам до некаде.
Ќе пишат сите *да бе стварно,зошто толку еуфорија?!*,*стварно,нема ништо посебно во таа вечер,зошто толку потресување* итн итн итн до бескрај,а истите тие ќе лупнат некој аранжман у Картел рецимо од некои 3000 денари,дури можеби и тоа ќе биде најевтината понуда и ќе уживаат во турбо-фолкот и слично,ама битно на ниво се луѓето.Затоа...најубаво реални муабети,а не општоприфатени-гзолижачки затоа што мнозинството мразат гужви и прослави,па чисто да не се двојат.

Јас искрено,го мразам овој период на одлучување и задолжително неседење дома,затоа што ако седиш под дифолт си лузер за некои и тие прашања,каде за Нова година?!,па потоа Каде беше за Нова година и како си помина?! ми предизвикуваат гадење,па си викаш ај веќе кога ми се лоши,бар нек ми се лоши од пиење и еуфорија.Шала на страна,оваа година јас би дома,ама ради некои луѓе во мојот живот кои ги љубам најверојатно ќе бидам принудена некаде да ја поминам,за да не се лутат де...а од мерак никако.Меракот ми е дома,под елката,со сијаличките,со мајка ми,татко ми,дедо ми и баба ми,па да ги видам моите традиционално како си играат валцер у 12 саат,па да ми дадат поклонче(хухуху уште ме лажат дека Дедо Мраз постои,мислат дека им верувам),да се уништам од јадење фстаци и пиење кока кола (и слично).Тоа ми е убавината.Еуфорија до некоја мера,кој што сака нека рече,празниците зближуваат,особено Нова година и Божиќ.Забележете колку се само полни со надеж дека веќе УТРЕ ќе биде се поубаво,барем на ден.:back::smir:
Е ова малце неможам да го разберам барем кај 90% од луѓето. Па после толку алкохол дрога и срања следниот ден ќе ти биде најлош, цел ден ќе ти се мути нема муабет да ти се прави.

Иначе за Картел јас имам карти Немирна ко за тебе 2500, зимај носи прва рака се

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Naj debilnoto e so uste sega gledam PM a.k.a topici na moroni na MSN vo kontekst " Leleee ide nova godinaa"...
Neznam so e rabotava, od koga ide nova godina a oni use sea primetija o.0

Na kraj kraeva, na mnogu luge cesto znae da im bide i mn po tapa vecer or kezhual iskacanje petok-sabota, prvo zaso kaj i da otidesh vo kafichi ke bide prepolno, ako slavish vo stan,kuka,koja ja iznajmuvate so drushtvo,em ke se oshurite so pari em mora nekoj toa da go organizira,shto podrazbira naogjanje na stan,obezbeduvanje,oprema za ozvucuvanje,site belji so ke se napraat nekoj mora da gi sredi,a utre denta site se mrtvi pijani,pa nemozes da ocekuesh nekoj da se vrati da sredi... mora da im ja pogodish muzikata na site 20tina dushi vnatre,so ogled deka ti se drugari, a site imaat razlicen vkus i kenjaat ko nenormalni, ovoj ne slusal rap,ovoj ne slusal dnb,ovoj ne slusal metal,folk,kurac palac...

E sea,kitenjeto elki, mene licno mi e super posho doma koa ke si nakitish elka,golema ubava, sozdava ubava domashna atmosvera,bashka dava tema za muabet,zaso lampionov vamu,zaso tamu, zelen na zeleno ne ide, i tako dalje..

Член од
25 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Интересен муабет западна во овие ситни саати па се инспирирав да отворам тема.
Новогодишна еуфорија која тотално ме вади од кожа, неможам да слушам и трпам луѓе што се лигават околу таа Нова Година. Еве во една прилика што ми рече татко ми "Море дете таа Нова Година ти и сите други ја дочекувате скоро секој викенд со останување до 3-4-5 саатот"
И прво си реков Ајде бе стари одјеби и не замарај ебате комуњарот, ама после некое време сватив дека и јас имам такво "комуњарско" размислување.
Гледам продавници накитени со лампиони и ред други џиџимиџарии, актуелно е прашањето Каде за Нова Година? Барањето карти резервирање сепариња организирање друштва и ред други работи околу таа ГОЛЕМА ВЕЧЕР. А што е уствари толку големо во таа вечер? Милионче ќе ми падне во џеб? Нешто магично ќе ми се случи или исти ташак само што во 00:00 наместо да побрзам зашто кафичот затвара ќе си речам Ајде среќна нова година, све најубаво бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла......срање.
Али дефинитивно врв на еуфоријава е купувањето облека за ГОЛЕМАТА ВЕЧЕР, а уствари е толку голема што ќе се буниш што ќе го утнуваш датумот кога ќе пишуваш документи т.е. наместо 2009 ќе напишеш 2008 од пуста навика што си пишувал подолго време:)
Па оставам да видам дал сум само јас будала што сум вака не еуфорично загреан за ГОЛЕМАТА ВЕЧЕР или има и други истомисленици (кис4иња до сите и нека трепка)
:pipi:
Празници се ближат......празници се ближат
Vo pravo si nema nisto posebno i veke ne se vozbuduvam. Porano Nova Godina bilo poim izgleda zosto ne skitale sekoj vikend do ka 5-6 :baeh:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Vo pravo si nema nisto posebno i veke ne se vozbuduvam. Porano Nova Godina bilo poim izgleda zosto ne skitale sekoj vikend do ka 5-6 :baeh:
да, тито со ластегарки шетал по југославија и ги собирал луѓето во 9

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Еуфорија? Нова Година? Барем за мене 2 различни поими. Повеке еуфорија ме фаќа пред излегување во сабота отколку еуфорија за нова година. Зошто? Па последните две баш не поминав добро. 2007 ја пречекав во болница примајки инфузија поради тешка алергија и цел распуст ми беше пропаст, а 2008 со 4-5 другари во една кафана (клабер во кафана,:uvo:,), беше во ред друштвото ама таквата атмосфера не ми лежи.. Па, се додека некој не каже, оваа Нова година ја славиме во Колосеум или (може и со тоа да се задоволиме, единствено ако пуштат денс музика) Селект (или пак женска ако си фатам па нешто таа вечер специјално да ни мине :) , ама тешка работа тоа) не ме фаќа еуфорија за нова година.

Б

БејбиГрл

Гостин
Еј а најтапа оправдување "мене не ми се иде, ама ќе идам заради друштво...бла бла" Ако стварно не ти се иде седи си дома, шо мора цела недела да се моташ низ град по облека, да потрошиш огоромни пари само за влез и сепаре у кафич/дискотека....ако ти е за друштвото излези си со нив после една недела, останете до сабајле до 6, журкајте се колку сакате, впрочем не ти треба таа вечер за да излезеш со друштво...само што во 00.00 нема среќна нова год

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Точкест напиша:
Тоа што пребарува не најде резултати затоа и ја отворив темава.
Ти Викторче кај ќе одиш за хепи њу иар?
Ја си иам резервирано у Картел клуб, преку газдата директно, сепаре за 10 души ама ја ќе идам со 5 пи*ки, сите за мене и ниедна не даам, да ми играат на маса цела вечер а ја ќе пијам Џони (или шо и да се пие у таа ситуација). Али иначе не ми се иде, чисто ради обавеза, пушо пун курац сељаци има на други места. :nesum:
Немирна напиша:
хухуху уште ме лажат дека Дедо Мраз постои,мислат дека им верувам
Ако се вреѓаме... Дедо Мраз постои, и ти многу добро знаеш кој е тој, а јас ќе ти докажам дека грешиш на први јануари. :baeh:
Бејбигрл напиша:
Еј а најтапа оправдување "мене не ми се иде, ама ќе идам заради друштво...бла бла" Ако стварно не ти се иде седи си дома
А ја па увек викам “Мене ми се иде, ама ќе седам дома ради Недруштво“ А у право си, ако стварно ми се иде, и треба да идам некаде... :kesa:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Значи штом се прибилижи декемви почнуваат да вријат куп поединци и постојано да прашуваат каде за нова година... со кого.... што ќе купиш иако ни самите незнаат што со себе на таа вечер а вечер како вечер.... иста како сите и други само што тука е различно тоа што повеќе од обично ќе има пијано опкружување и ред не ќе можеш да фатиш во вецето (т.е собичето од 3 на 3 кое во таа вечер ќе има намена за директно испразнување на содржините од желудникот кој не можел да ја истрпи мешавината од водка+пиво+руска салата богата со мајонез и уште плус некое друго чудо) па уште и музиката која е мешавина од желби на пијаната дружина плус тука се и моментите кога двајца потскарани ќе се најдат и ќе се присетат на моментот кога се скарале па ќе мораш да ги тегнеш надвор за да не им текне да се испотепаат асално, било како си има шмек таквото чекање и тој шмек трае целиот нареден ден посебно од кога ќе ги отвориш очите и кога ќе те фркне глава како и од алкохолот така и од тоа кога ќе ти текне колку пари летнале а си поминал дури и подпросечно онака само си пиел и зјапал во некоја точка ама битно не си бил дома па да ти залепат уште една "ИДИОТ" налепница, а дома си е дома опуштено... релаксирано ако ти текне да тркнеш до плоштад ќе тркнеш... на топло си и имаш и пиење и јадење а богами слушаш и тоа што сакаш да слушаш (е сега ако има некое посебно друштво кое за кое вреди да се помине таа вечер надвор, вреди и да се потрудиш да го оставиш домашниот комфор зад себе)... презници ар факинг ближат.

и да... среќна нова година од лани ова време :vozbud:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кај мене одамна е изгубена таа еуфорија. Кога имав 9 - 10 години уживав, сега ми е сеедно. Ич немам проблем да останам дома за Нова Година, затоа што навистина не ја гледам како којзнае што посебно. За мене Божиќ има многу поголема магија отколку Нова Година. Знам само дека мразам славење Нова Година во дискотеки, кафани, кршење чаши, пиење...:pov:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Дечки, каде бе за нова година? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop