Нови возачки дозволи

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Jas testovi i poligon poloziv od prva,a na gradska padnav ednas ama bas golema guzva imase:toe:.Inace denes se slikav za vozacka a polagav pred 1 ipol mesec.A da polagav na Citroen Saxo 1.5D.:salut:

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
jas koa polagav za A kategorija samo me butnaa na testovi,poligon i gracka za mene voda bese polesno zdravje :vozbud::vozbud:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Без врски,без сплетки се црно на бело тестови од прва без негативни градска прва полигон прва.Еднаш џандари ме сопреа и ке ми пишеа 400 евра ама спасив гз некако и за памет не возам после 11 :pos2:.добро можеби некогаш :pos2:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
од кој град си?
-во велес во среда се полагаат тестови,а во четврток полигон,и одма после полигонот градска....мислам дека не може да возиш полигон денес,а градска друг ден(во велес)....
од Штип сум,
може зашто да не може ?
јас полагав по четврток полигон а наредната недела во четврток градска. Може или четврток градска или петок.
тестови само во вторник

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
vozam kola od 7mo odd a inaku nemam polozeno imam 16 god-da ziveev vo stranstvo ke imav polozeno zato so nie vo mk kasnime so vremeto site polozvat na 16 a nie na 18

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Дали планираат и кај нас да направат да се полага од 16 години?

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Тие не планираат да ти дозволат да возиш сам навечер дур не напуниш 21, ти сакаш од 16 да полагаш. Нема.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
нема шанси.ако беше така во Европа,ќе беше и кај нас,ама за среќа не е така во ЕУ...и знаете оти викам "среќа"?-оти и мене ми се возеше кола,се јадев шо неможам да полагам под 18,и чекав 18 за да положам...така да и вие ќе чекате:pos2::pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не е само тоа.... Муабетот е немаме улици како што има во Америка, така да неможеме да ги превземиме америчките стандарди. А и далеку сме бе од тоа 16 годишник да управува со моторно возило. Едноставно зелени сте, сакате признајте сакате не. И тоа со забраната за возење после 23 часот го направија само заради сообраќајките со фатални последици кои ги правеа возачи почетници.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Не е само тоа.... Муабетот е немаме улици како што има во Америка, така да неможеме да ги превземиме америчките стандарди. А и далеку сме бе од тоа 16 годишник да управува со моторно возило. Едноставно зелени сте, сакате признајте сакате не. И тоа со забраната за возење после 23 часот го направија само заради сообраќајките со фатални последици кои ги правеа возачи почетници.
Добро пример то до 23 часот мене ми е вкрај глуп закон ај да биди барем после 1 часот така нешто, шо муабет, да неможам јас сега на кафе да одам. Глупо е малку уште има големо движење тоа време. После полноќ да е ајде разбирам :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
E jeби га... Јас не го смислив законот. Некој од завод за статистика ископа таква информација дека сообраќајките тогаш се случуваат, затоа ја воведоа и забраната.

Дури имаше троа ред во возењето без да пијат(и дрогираат) и да прават глупости законот беше ок.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
E jeби га... Јас не го смислив законот. Некој од завод за статистика ископа таква информација дека сообраќајките тогаш се случуваат, затоа ја воведоа и забраната.

Дури имаше троа ред во возењето без да пијат(и дрогираат) и да прават глупости законот беше ок.
Абе само некој глупости смислуват, или барем да си беше со една година искуство да можиш да возиш покасно ќе беше поарно, ама тоа е глупости само некој, од глуп поглуп закон вадат :)

Ќе се криеме некако по чикмаци кај шо нема цајкани

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726

Ај за нас почетниците И НЕКАКО да се прифати законот за после 11 ама со оглед на тоа дека после 11 има ДАЛЕКУ помалку сообракај глуп е, а као демек сме пиеле воа ноа па нека те сопрат дувај и плакај или нека ти одземат возачка.Законот подобро би бил да е од 13.00 до 16.00(и ова е глупо) кога има најмногу гужва.А за после 11 треба да седи со тебе човек што има најмалку 3 години возачка....па чекај малку јас ако се решам да полагам за кола и ако не сум бил финансиски способен и почињам на 23-24 години да полагам мало магаре ли сум за да седи некој со мене за да одам во град??Ај татко ми ке го земам како поискусен(на 60 години ебаго)ова е чист пример за тоа дека Законот е многу глуп бе.и мене ми околу 7-8 месеци ми е возачката ама возам од 5-6 одд со татко ми и немам никаков проблем со возењето.Глуп Закон бе.:uvo:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
од 11ч до 5ч.....шо треба,јас ако испаднам со колата навечер,да се враќам после 5 дома,само поради тоа да бидам легален на патот?-не.овој закон после 11 мора да се смени,нема логика,и само фрустрации се ствараат кај возачите почетници....тоа за пиењето,што треба да бидеш 0.0 промили,го разбирам,ама ова.....:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom