Нови возачки дозволи

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
2 години беше порано... сега ако го смениле, а верувам дека го смениле правилото...

сем што утна една работа... ако ти истече лекарското а ти не си положил ке треба ново лекарско, а не полагање одпоново... тоа е едно... друго, 18 месеци ти важат часовите. значи си извизел часови и ете не си отишол на полагање... после 18 месеци ке треба нов часови и секако се одпоново... е тој момент може да е сменет ннаместо 18 да биде 12 месеци...

инаку, јас можам да си извадам лекарско и 10 месеци подоцна да очнам со часови... моја работа е нели кога ке учам... и да ми истече лекарското, часовите ми важат... нон сенс е да се спојуваат тие две работи заедно со ист рок...
2 години е,но и треба да наполниш и 21 година,значи ако си земал возачка на 18 ќе треба а почекаш 3 години за да возиш после 23 :D

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
2 години беше порано... сега ако го смениле, а верувам дека го смениле правилото...

сем што утна една работа... ако ти истече лекарското а ти не си положил ке треба ново лекарско, а не полагање одпоново... тоа е едно... друго, 18 месеци ти важат часовите. значи си извизел часови и ете не си отишол на полагање... после 18 месеци ке треба нов часови и секако се одпоново... е тој момент може да е сменет ннаместо 18 да биде 12 месеци...

инаку, јас можам да си извадам лекарско и 10 месеци подоцна да очнам со часови... моја работа е нели кога ке учам... и да ми истече лекарското, часовите ми важат... нон сенс е да се спојуваат тие две работи заедно со ист рок...
Мала исправка:)
Потврдата за извозени часови трае неограничено (со исклучок на моментот ако часовите се возени пред повеќе години кога задолжителната обука била 30 мото/часа а се полага сега,пред пријавување на испитите ќе треба да се довозат уште 6 мото/часа)
Иначе лекарското важи 18 месеци,и ако истече се вади ново лекарско и се продолжува со испит таму каде што се застанало.
А положен испит пр.тестови има важност 1 година т.е. ако не се положи за една година и практичниот дел од возачкиот испит(полигон и град) ќе треба да се преполагаат и тестовите.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Едно прашање до вас: Од што се состои лекарскиот преглед?
50 склекови, 150 стомачни, трчање на 100 метри..

Шо очекуваш да ти прегледаат? Не си бил на систематски до сега? Истото + ќе ти земат крв ако незнаеш која крвна група си.

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Дали може на 17 години да се добие возачка,на пример имам 17 и пол да извадам лекарско,да ги извозам часовите и да полагам тестови и ако се е ок,ако се поминам како шо треба ке ми ја дадат ли возачката на 17 и пол,или се полага тестови стрикно на 18

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Дали може на 17 години да се добие возачка,на пример имам 17 и пол да извадам лекарско,да ги извозам часовите и да полагам тестови и ако се е ок,ако се поминам како шо треба ке ми ја дадат ли возачката на 17 и пол,или се полага тестови стрикно на 18
Мораш да имаш 18 за да полагаш тестови. Пред 18 можеш само часовите да ги извозиш.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Понеделник извавам лекарско и конечно ќе почнам со часови.

F

fantomX

Гостин
Дали некој би ми ги пратил тестојте, решени, по пп нека биди?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Дали некој би ми ги пратил тестојте, решени, по пп нека биди?
ако не ти е за ептен брзо до крајов на денов би можела да ти ги испратам пош ги неам на пц во моментов... али ако некој ти ги испрати за побрзо пиши

F

fantomX

Гостин
ако не ти е за ептен брзо до крајов на денов би можела да ти ги испратам пош ги неам на пц во моментов... али ако некој ти ги испрати за побрзо пиши
Можи и до крај на денов, а ако некој во меѓувреме ми ги прати прати, јавно ќе му се заблагодарам на темава.

T

Tetro

Гостин
Можи и до крај на денов, а ако некој во меѓувреме ми ги прати прати, јавно ќе му се заблагодарам на темава.
За Б-категорија ти требаат?
Да погледнам само дали се тие, во меѓувреме кажи дали да ги прикачувам на сервер.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Пред 18 можеш само часови да земаш и брза помош да полагаш.
Другото (тестови, полигон, градска) после 18.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ај ако не ве мрзи и мене пратете ми ги колку да видам што тестови се :)

Kajgana Shop

На врв Bottom