Нови возачки дозволи

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
pfff vikas od 20 dusi 3ca pominale. pa toa mnogu e posledniot pat koa zborev so edna instruktorka kaj mene sto zivee od 20 dusi 1 pominal. Stvarno se bezobrazni so ova sto go pravat
и треба да буткаат... секој ЗЕДЕ возачка... па добро е луѓе, треба да се знае нешто од нешто пред да ти дадат возачка... само кај нас на балканов има она, положи си и вози си... од желба за возачка до имање возачка максимум 1-2 месеци... на запад не за џабе тоа трае од 6 месеци до 3 години.... и тоа какви патишта имаат=писти, а кај нас се некои закукуљени патчиња и и жими џими 3 булевари во главниот ни град... е па чорба... треба да си махер за да возиш...

ке ви откријам и една тајна... комисиите не гледаат само на школското возење дали е правилно, туку и рефлекси, реакција, лице и слично... ако ти видат трема или паника под дефолт добиваш 100 негативни, па таман и да си извозел перверзно-прецизно школско возење...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Ajde i jas da go iskazam mojot revolt :) Znaci ova komisiive se SMESKI!!! Ako vidis deka pustile pred tebe 2-ca znaes deka pagas 102.5% :) Pagjam po 3-ti pat za prviot i vtoriot ajde opravdano moja greska priznavam ali za posledniov pat stvarno no com. Gi oterav u PM si kazav skoro se sto mislev i eve se nemam pojaveno veke 2-3 meseci da polagam od nervoza.Treba da si fatis soodvetna Vrska i posle i da krenes nekoja baba na soversajbna sigurno pominuvas :)

P

Princ

Гостин
Ajde i jas da go iskazam mojot revolt :) Znaci ova komisiive se SMESKI!!! Ako vidis deka pustile pred tebe 2-ca znaes deka pagas 102.5% :) Pagjam po 3-ti pat za prviot i vtoriot ajde opravdano moja greska priznavam ali za posledniov pat stvarno no com. Gi oterav u PM si kazav skoro se sto mislev i eve se nemam pojaveno veke 2-3 meseci da polagam od nervoza.Treba da si fatis soodvetna Vrska i posle i da krenes nekoja baba na soversajbna sigurno pominuvas :)
Што знам, бидејќи полагав пред 1 недела и ја видов комисијата и јас, можам да речам дека е строга (иако совршено добро возев, ме натераа 2 круга да свртам), не можам да речам дека е смешна.
Ќе научиш добро да возиш, ќе се сконцентрираш 102.5% на возењето, и не верувам дека ќе те паднат.

Патем, ако мислиш да зимаш возачка воопшто во скоро време, пријавувај полагање. 1 година има рок на траење лекарското уверение. После 1 година откако си го зел лекарското ако немаш возачка, ќе мораш пак лекарска, па часови во автошкола, па тестови/полигон/град.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Патем, ако мислиш да зимаш возачка воопшто во скоро време, пријавувај полагање. 1 година има рок на траење лекарското уверение. После 1 година откако си го зел лекарското ако немаш возачка, ќе мораш пак лекарска, па часови во автошкола, па тестови/полигон/град.
Од каде е оваа информација ако може да знам?
Бидејќи јас немам положено уште градска, ама за ова никој ништо не ми спомна.

P

Princ

Гостин
Од каде е оваа информација ако може да знам?
Бидејќи јас немам положено уште градска, ама за ова никој ништо не ми спомна.
Од инструкторот. Ако ме излажал, и јас ве лажам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Година дена трае лекарското, точно е тоа.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Хмм во ред е, само ми падна чудно што ни едниот инструктор, ни другиот (сменив авто-школи) не ми спомнаа вакво нешто.
Евентуално ако сега набрзо го вовеле како правило.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хмм во ред е, само ми падна чудно што ни едниот инструктор, ни другиот (сменив авто-школи) не ми спомнаа вакво нешто.
За поново часови земање не верувам, ама дека ќе треба да го обновиш, тоа да :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Правилото е старо негде 3-4 години.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
И јас имам слушнато за ова правило... и не ми се верува дека 10-тина месеци не најдов време да полагам, ќе мора сеа све на брзина.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Мој совет, полагајте си побрзо да ви поминат тие 2 години возач почетник, да си немате проблеми после.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како си тргнал, уште да напишеше дека и основно да не треба да го презапиши ако помини 1 година од лекарското :)

Само се шегувам, грешка си. Се вади ново лекарско по престанокот на старото и толку. Авто школата ти е платена, а тестовите незнам колку важат (да речиме си положил тестови, градска си нурнал), мада повеќе од 1 година сигурно. А се знае дека за секое ново полагање си плаќаш од ново.

--- надополнето ---

Мој совет, полагајте си побрзо да ви поминат тие 2 години возач почетник, да си немате проблеми после.
Или 3, ако положиш на 18...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
2 години беше порано... сега ако го смениле, а верувам дека го смениле правилото...

сем што утна една работа... ако ти истече лекарското а ти не си положил ке треба ново лекарско, а не полагање одпоново... тоа е едно... друго, 18 месеци ти важат часовите. значи си извизел часови и ете не си отишол на полагање... после 18 месеци ке треба нов часови и секако се одпоново... е тој момент може да е сменет ннаместо 18 да биде 12 месеци...

инаку, јас можам да си извадам лекарско и 10 месеци подоцна да очнам со часови... моја работа е нели кога ке учам... и да ми истече лекарското, часовите ми важат... нон сенс е да се спојуваат тие две работи заедно со ист рок...

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
ako moze da za molam nekoj da mi gi pratit estovite ako gi ima vo PP mn mi trebaat...........

Kajgana Shop

На врв Bottom