Нови возачки дозволи

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
а знае ли некој кај можам да ги купам тестоовите?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Абе луѓе сеа во јулскиве горештини се одржуваат полагања или не?

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Јас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh: :zver:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
--- надополнето: Jul 14, 2011 6:16 PM ---
Јас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh: :zver:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
hahaha Мој човек си ти, и јас возам како луд:),ама имам полозено од прва .

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Е денеска конечно почнав посолидно да возам :D
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката. :D

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Е денеска конечно почнав посолидно да возам :D
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката. :D
И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.
Да ти кажам, во сообраќај почесто се тргнува од кочница на угорница, отколку преку рачна. Ама пред комисија заборави на сите апашки работи (држење волан со една рака, заборавање на светла, кочница место рачна), зашто они баш тоа чекаат. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да ти кажам, во сообраќај почесто се тргнува од кочница на угорница, отколку преку рачна.
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар :)

Има некој инфо како се движат цените за камион (Ц категорија) ?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар :)

Добро сега зависи, јас како што возам, 90% од времето колата ми е празна (ни ја не сум у неа :)), затоа и така пишав. Никаде не реков дека рачната нема намена, нормално не ја правеле за џабе. :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Рачната(мислам за тргање) ти е потребна само пред комисија и ако прв пат влагаш во некоја кола и не знаеш каде фаќа кумплугот.:DОстанатото е за аматери.:cool:

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177

16000 е автошколата како што јас разбрав.

M

Mario Gómez

Гостин
Ја коа полагав нагорнината беше од земја и имаше песок. И весело беше коа шлајфираше у песокот, посебно некое девојче ради сигурност да не и изгасне моторот, тие од комисијата настрана стоеја од прашина. :D

Инаку со ручна тргнувам само коа ќе ја паркирам на надолнина пред гаражата, и кога несмее да ми оди ни 20 цм напред, тогаш со ручна, инаку јок.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Тестови, некој љубезен да ми прати.Видов горе ги ставил некој, ама демек биле стари, help somebody ?

Kajgana Shop

На врв Bottom