T
Tetro
Гостин
Тоа у амсм да си прашаш.Абе овие се нови тестови од кога се искочени
Тоа у амсм да си прашаш.Абе овие се нови тестови од кога се искочени
postari testoj nemozese da najdis
--- надополнето: Jul 14, 2011 6:16 PM ---Јас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
hahaha Мој човек си ти, и јас возам како лудЈас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.Е денеска конечно почнав посолидно да возам
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката.![]()
Да ти кажам, во сообраќај почесто се тргнува од кочница на угорница, отколку преку рачна. Ама пред комисија заборави на сите апашки работи (држење волан со една рака, заборавање на светла, кочница место рачна), зашто они баш тоа чекаат.И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.Да ти кажам, во сообраќај почесто се тргнува од кочница на угорница, отколку преку рачна.
Добро сега зависи, јас како што возам, 90% од времето колата ми е празна (ни ја не сум у неаДва фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар
Има некој инфо како се движат цените за камион (Ц категорија) ?
16000 е автошколата како што јас разбрав.Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар
Има некој инфо како се движат цените за камион (Ц категорија) ?
И ако положиш се на прво? Колку се плаќа полигон/градска?16000 е автошколата како што јас разбрав.