Нови возачки дозволи

P

Princ

Гостин
Пази највеќе на стари баби и дедовци, се мислат дали да поминат на пешачки или не, еднаш паднав ради такви и веќе 2 години каков возам си имам проблеми, им аблендирам по 100 пати, дали ќе поминуваат или не, ми стојат на улица и ништо не прават, на една дури ќе и излезев за малце :icon_lol:
хинт од мене, вози по средна лента на Партизанска, барем ќе знаеш што сака да прави особата Х :)))
Нема да возам низ Партизанска, тоа ми е најголем проблем. (под претпоставка дека ќе положам полигон од прва) Од АСУЦ ќе одиме низ Аеродром, тргнуваме од кај еден базен таму и кружиме низ тој дел, значи железничка ич не ја поминуваме/партизанска не ја мирисаме... тој дел ме плаши најмногу, аеродром ми е не толку познат дел комшике ама јбг :)))
и јас планирам да пазам најмногу на пешаци (мислам ќе биде врнежливо утре, па можеби тоа е делумна среќа - нема да ми замерат ако возам преспоро а и се надевам нема да има пешаци многу по улиците) и на жолто светло на семафор.

Или па носи калаш и реши ја преку шофершајбна :icon_lol:
И замисли го пуцам пешакот, си поминувам јас, од комисија ме бутаат демек не сум застанал на пешачки, а јас ладнокрвно "нема врска, мртов беше, не планираше да помине" :smir: :icon_lol:

Ај да поспијам малку :/

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
...... да даде Господ,сите пари што ги давам за повторно полагање на градска,комисијата да ги даде за лекови АМА ВО ЕВРА!!!
Зш такви пцовки треба да научиш да покажеш дека знаеш и ќе те пуштат... зш мене не ме соборија? :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зш такви пцовки треба да научиш да покажеш дека знаеш и ќе те пуштат... зш мене не ме соборија? :)
Oти не си полагал во Скопје најверојатно...

P

Princ

Гостин
Положив патем :icon_lol:
Полигон лесно беше, а низ град ме свртија 2 круга, и пак со 0 негативни завршив.
Утре закажав да се сликам :icon_lol:

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Хахахаха пред некој ден т.е минатиот петок паднав на градска.Причина:Премногу АГРЕСИВНО ВОЗЕЊЕ.Тоа ми го кажа комисијата.Цели 5 мин се договараа за што да ме бутнат зошто не направив ни една грешка.Али тоа сеа пак во петок ке возам 2 среќа :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
И така денеска паднав на градска ( прв пат полагав)... Ме уби тремата... Ми изгасна колата и и тоа беше пресудниот момент... На крај " Дете ти се сам си направи, ние ништо не ти направивме" ... Изненадувачки фини, ми рекоа да поработам на тремата ( ане на возењето)... Како може ли да ми каже некој да ја совладам тремата :) ?

P

Princ

Гостин
И така денеска паднав на градска ( прв пат полагав)... Ме уби тремата... Ми изгасна колата и и тоа беше пресудниот момент... На крај " Дете ти се сам си направи, ние ништо не ти направивме" ... Изненадувачки фини, ми рекоа да поработам на тремата ( ане на возењето)... Како може ли да ми каже некој да ја совладам тремата :) ?
Каде полагаше, на кој полигон?

M

Mario Gómez

Гостин
Братче да ти се изгасни колата, тоа не е од трема. Аматеризам е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Боби[Мкд];4275942 напиша:
Братче да ти се изгасни колата, тоа не е од трема. Аматеризам е.
Се дешава бе, од трема, несвесно ја тргнал ногата од кумплунгот =)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.286
Не се секирај, од трема е најмногу. Акни си пола деметринче пред полагање наредниот пат и све ќе ти е сеедно.
А и подобро да ти изгасне, отколку да направиш глупост како еден мој другар кога полагаше - се качи на тротоар и по него возеше неколку метри, ко на GTA. Не знаев дали да се смеам или да плачам.

M

Mario Gómez

Гостин
Се дешава бе, од трема, несвесно ја тргнал ногата од кумплунгот =)
Јас знам коа се учев и коа возев ноќе барав да е пуштена сијалицата шо е горе оти го барав менувачот и неможев од прва да го погодам со раката никако. Другарче така на инструкторката за колено ја фати. :)

И шала на страна, ако незнае да тргнува детето, мој совет е да не брза, нека ја слуша колата и нека не ризикува тивко да тргнува, кунплунгот по малце, повеќе гас, ако е бензинец, ако е дизел колата тоа е piece of cake.

--- надополнето ---

Не се секирај, од трема е најмногу. Акни си пола деметринче пред полагање наредниот пат и све ќе ти е сеедно.
А и подобро да ти изгасне, отколку да направиш глупост како еден мој другар кога полагаше - се качи на тротоар и по него возеше неколку метри, ко на GTA. Не знаев дали да се смеам или да плачам.
Гаснење кола и тоа по тротоарот не е последица на трема, тргнувањето, посебно со кола во која си се навикнал е наједноставниот и првиот чин што треба да се научи, сите иаме трема коа полагаме, и јас имав трема првиот пат, и избрзав, не пропуштив на кружен. Тремата влијае во ситуација во која не си очекувал да се најдеш. Ти не очекуваш дека некој ќе ти налета набрзина од лево на кружен и ќе мора нагло да закочиш, но тргнувањето и возењето по улица а не по тротоар е наједноставно и најпросто нешто.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
не е пцовка:nenene: КОЛНЕЊЕ Е:D
со една црта да ремизирам на кратко:
ме бутнаа поради неколку "нивни грешки",на крај кога завршив,го чекава едниот член од комисијата(кој ми ги објаснуваше "грешките" додека полагав),за да ми ги објасни малку тие "грешки" ми рече дечко ЈАС ТОА НЕ ГО РЕКОВ ТУКУ КОЛЕГАТА:nesvest:....
Прва "грешка":
-Возам од Железничка накај Аеродром,по споредната улица,од десна страна стандард паркирани коли,додека од лева страна на моја лента влегува џип,јас малку подзапирам,бегам малку лево,и полека застанувам кога одеднаш тој ми кочи и ми вели.Дечко ако не ти закочев ќе го удреше ретровизорот.......А ПАРАЛЕЛНО ДО МЕНЕ НЕМАШЕ КОЛА:tapp:......
и фино лепо го прашувам која кола??....и ми вели па онаа напред:nesvest:и му викам,не ли е логично попрво таа кола да ја удрам со ДЕСНОТО ПРЕДНО КРИЛО,,,,,,одговор:добро добро дечко вози,да не се објаснуваме:ne_zboramза џипот не ни успеав да го прашам дали СМЕЕ ТАКА ДА МИ СЕЧЕ ПАТ на полна лента

и тука следи мое потпрашање:Иако,имав место за поминување со 10 на саати,вие ми велите дека треба да застанам..Точно дечко,,,,и јас им велам:Првиот пат кога полагав,таа комисија ми рече,да не застанувам,туку пополека да се движам со возилото,бидејќи ако застанам им го попречувам соборниот пат на тие позади мене.Одговор:Дечко ние не сме сега таа комисија,ние сме ОВАА КОМИСИЈА....меѓу редови читано НЕ ЗБОРИ МНОГУ ЌЕ ГО ЈАДЕШ
ПО СЕ ИЗГЛЕДА немаат некои норми и правила кон кои се водат,освен по основен инстикт

Втора "грешка":
После првата дешавка ми викаат,врти лево по споредната улица за да се приклучам на Бул,Јане Сандаски кај Валијант......ситуација:има знак стоп,а на кривината паркирано такси возило..застанувам гледам лево,вртам и си влегувам во крајната десно лента,без да навлезам во втората лента....Одговор од комисијата:Дечко МНОГУ ГОЛЕМ ЛАК ФАЌАШ......и од тука капирав дека овие МОРА да ме бутнат....нормално јас им викам ПА го гледате таксистот каде беше паркиран.........дечко ти за секое ЗАШТО имаш ЗАТОА ми велат:angry1:

Трета "грешка"

Возам по една од споредните улички(од Вили накај поликлиника Јане Сандаски) и ми викаат врти десно за кај Раде Кончар.........на тој лак на има улицата рабни коловозни линии,вртам без да ги прегазам,исто така без да навлезам во спротивната лента и пак ми викаат дечко многу широк лак фаќаш..ПА ШТО ТРЕБАШЕ преку нив да поминам :tapp:

Четврта "грешка"
Како што возам на улицата мајка бутка количка со дете,давам лев трепкач,од спротивната лента немам кола,малку ја заобиколувам,на улица со дозволено претркување и ја поминувам и ми вика тој напред,....ДЕЧКО ГЛЕДАЈ МАЛКУ,можеше да ја удриш и тука жената јас чурамммммм

Пета "грешка"
Таман да помина на семафорите кај Тинекс и да свртам десно,се пали портокалово и застанувам,и ми вика :Дечко со предницата ја преминуваш(НЕ СО ГУМАТА) линијата за пешаци не пешачкиот премин,туку лентата за стоп што е пред пешачкиот премин:nesvest: тука ми пука филм,и му се обраќам.ПА ШТО ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВАМ НА ПОРТОКАЛОВО ДА ПОМИНАМ....Одговор:А ТОА НИКАКО;така одма се паѓа.......фактички ШТО И ДА НАПРАВЕВ ПАК ЌЕ ГО ЈАДЕВ

тој ден од 20 души што полагале,само 3ца положиле,каде што јас бев единствениот каде што полагав по втор пат

1)Не буткаат само колку пари да земат
2)Како е можно од 20 души,само 20% да положат

T

Tetro

Гостин
Мене ако ме прашувате, да ме стават на контрола на пат, ќе одземам дневно 1000 возачки само на партизанска. Претекнување од десно-20, минување на семафор на црвено-50, непропуштање на пешаци на пешачки премин-300, возење по тротоари-200,.....

Јасно ви е кога полагате, зошто пишува дека не се користи сирена после 21 часот? Зошто некој се мачел да измислува правила, кога знаел дека Македонците се инает за се`?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
pfff vikas od 20 dusi 3ca pominale. pa toa mnogu e posledniot pat koa zborev so edna instruktorka kaj mene sto zivee od 20 dusi 1 pominal. Stvarno se bezobrazni so ova sto go pravat

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
за скутерче до 50 кубика што треба да имам како документација сомене за да се возам сонего(колку пари е потврдата (возачката дозвола))
пс: цитирајте ме

Kajgana Shop

На врв Bottom